ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Όποιος είναι στο παρκέ, οφείλει να παίζει για όλους»

O Λευτέρης Μποχωρίδης μιλάει αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr για τη νοοτροπία που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, τις προσπάθειες για λύση των προβληματών, μετά και τους τραυματισμούς, τη συνέχεια στα πλέι οφ, αλλά και τους "νέους" Κούπερ και Μόργκαν.

«Όποιος είναι στο παρκέ, οφείλει να παίζει για όλους»

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα για το φετινό Παναθηναϊκό, που είναι μόνιμα «πληγωμένος» από τραυματισμούς και μοιραία οι υγιείς παίκτες οφείλουν να σηκώσουν το βάρος και να παίξουν και για τους απόντες. Και αυτή τη νοοτροπία θέλει να περάσει στην ομάδα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Ο νεαρός γκαρντ ο οποίος έχει ενεργοποιηθεί παραπάνω σχετικά με το χρόνο συμμετοχής του, από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Νίκος Παππάς, έχει αποδειχθεί καταλυτικός παίκτης στην ημιτελική φάση των πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό, μιας και στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που ανέλαβε να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά», όταν το black out έκανε την εμφάνισή του στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr, o Λευτέρης Μποχωρίδης:

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.679 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πώς οδηγήθηκαν στη δεύτερη νίκη επί του ΠΑΟΚ;

«Γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ μετά την εύκολη, όπως εξελίχθηκε, νίκη μας στο πρώτο ματς, θα αντιδρούσε και θα εμφανιζόταν πιο έτοιμος στο δεύτερο. Γι΄ αυτό θέλαμε να βγάλουμε ενέργεια και μέσα από την άμυνά μας να ξεφύγουμε στο σκορ. Ξεκινήσαμε καλά, όμως χωρίς λόγο χαλαρώσαμε και δώσαμε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μπει στο ματς και να προηγηθεί στο ημίχρονο».

Για τα κενά διαστήματα που παρουσιάζει η ομάδα:

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό το φαινόμενο. Το ζητούμενο για μας είναι να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά της αναμέτρησης, ανεξάρτητα αν προηγούμαστε ή όχι στο σκορ. Πράγματι και στο δεύτερο ματς με τον ΠΑΟΚ, παρουσιάσαμε χαλάρωση, όμως στην επανάληψη μπήκαμε πιο δυνατά, βγάλαμε ενέργεια και με όπλο την άμυνά μας, φτάσαμε σχετικά εύκολα στο στόχο μας».

Για τη δική του εμφάνιση και τα τρία σερί τρίποντα που πέτυχε:

«Δεν έχω να πω κάτι για την εμφάνισή μου. Κάθε φορά όταν μπαίνω στο παρκέ, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπήκαν τα σουτ, άλλη φορά μπορεί να μη μπουν. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου κυρίως από την άμυνα. Σίγουρα κάθε παίκτης αποκτά αυτοπεποίθηση όταν είναι εύστοχος, όμως από την άμυνα θα πάρουμε και αυτοπεποίθηση και ενέργεια για να προχωρήσουμε».

Για τα νέα στοιχεία που έχει προσθέσει το νέο τεχνικό δίδυμο στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας:

«Η ένταση στην άμυνα. Σε αυτό το κομμάτι έχει δώσει βάρος η τεχνική ηγεσία και αυτές τις οδηγίες παίρνουμε από τον πάγκο. Να βγάζουμε όλη μας την ενέργεια και ο καθένας να δίνει το 100% για την ομάδα».

Για τη συνέχεια της σειράς και το ματς στην Πυλαία:

«Αυτό που χρειάζεται είναι συγκέντρωση και να μείνουμε ανεπηρέαστοι από εξωγενείς παράγοντες. Να μπούμε δυνατά και να δείξουμε στο παρκέ ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Το παιχνίδι σίγουρα θα είναι διαφορετικό και η αποστολή μας μόνο εύκολη δεν είναι.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ από τη στιγμή που αγωνίζεται στην έδρα του έχει ένα λόγο παραπάνω να θέλει να δείξει στον κόσμο του ότι είναι μια ομάδα που δεν της αξίζει να χάσει τη σειρά με 3-0. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ καλή ομάδα και αν την αφήσεις θα σου κάνει τη ζημιά.

Έχουμε και… ωραίες αναμνήσεις από την Πυλαία (γέλια), οπότε χρειάζεται πολύ προσοχή. Πιστεύω πάντως, ότι είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του και να τελειώσουμε τη σειρά. Ελπίζω να βγάλουμε την ίδια ενέργεια και να φτάσουμε σε μια άνετη και δίκαιη επικράτηση».

panathinaikos24.gr-Μποχωρίδης συνέντευξη

Για τα αγωνιστικά και όχι μόνο προβλήματα του φετινού Παναθηναϊκού:

«Τη φετινή σεζόν είχαμε πολλές ατυχίες. Μάθαμε πια να ζούμε με τα προβλήματα. Και πραγματικά ο προπονητής μας αυτό που προσπαθεί να μας τονίσει είναι ότι, ανεξάρτητα από τις απουσίες, όποιος είναι στο παρκέ οφείλει να παίζει για όλους».

Για τους νεοαποκτηθέντες Κούπερ και Μόργκαν:

«Το σημαντικότερο και για τους δύο είναι ότι είναι φοβεροί χαρακτήρες και ξεχωρίζουν για τους τρόπους τους. Θεωρώ ότι παρά τη δύσκολη χρονική περίοδο που ήρθαν και το διάστημα που έχουν μπροστά τους για να προσαρμοστούν σε αυτά τα ματς, έχουν μπει αρκετά στο κλίμα της ομάδας. Πραγματικά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.