ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Δεν είναι μόνο τα λεφτά…

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς γράφει στο panathinaikos24.gr, τι άλλο πρέπει να κρατήσουμε από την μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν στον Παναθηναϊκό, πέρα από τη δεδομένη ενίσχυση σε αγωνιστικό επίπεδο.

Δεν είναι μόνο τα λεφτά…

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε το καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό μετά την άφιξη του Εσιέν, που ήρθε και «κόλλησε» στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας στα πλέι οφ και την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η απόκτηση του 32χρονου Γκανέζου μέσου γεμίζει την μεσαία γραμμή του τριφυλλιού με έναν πληθωρικό χαφ, όπου έχει ηγετικές ικανότητες, αποτελεί φόβητρο για τον αντίπαλο και είναι συνάμα παίκτης ομάδας. Είναι αστείο να μιλήσουμε για το ποιος είναι ο Εσιέν, η καριέρα του ως τώρα όπου μεγαλούργησε σε Λιόν, Τσέλσι και έπαιξε σε Ρεάλ και Μίλαν, αλλά και το γεγονός ότι είναι το αγαπημένο παιδί του Μουρίνιο, λένε πολλά…

Για πρώτη φορά μετά τον Ζιλμπέρτο το τριφύλλι αποκτά έναν τόσο βαρύ όνομα στην μεσαία γραμμή και διαθέτοντας ταυτόχρονα παίκτες όπως οι Μπεργκ, Πέτριτς, η ομάδα δεν στερείται πλέον μεγάλων ονομάτων που τις δίνουν πρεστίζ, θυμίζοντας τις -όχι και τόσο- παλιές καλές εποχές.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό σκέλος πρέπει να κρατήσουμε και τα κέρδη εκτός γηπέδου και δεν αναφέρομαι στις πωλήσεις από τις φανέλες του Εσιέν…

Είναι μεγάλο πράγμα να έρχεται ένας τέτοιου βεληνεκούς ποδοσφαιριστής και να μιλά για «εύκολη απόφαση», όσον αφορά τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό… Είναι μεγάλη υπόθεση να μιλά με τα καλύτερα λόγια ο Σισέ στον Εσιέν γιατί και αυτός με τη σειρά του θα το κάνει με τον επόμενο. Είναι επίτευγμα να έχεις σηκώσει τα πάντα και να μην έχεις ενδοιασμούς ώστε να έρθεις και να παίξεις στην Ελλάδα.

Για τα περισσότερα πράγματα όμως δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος και συγκεκριμένα αυτός που έχει τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός. Η διοίκηση συμμάζεψε τα οικονομικά και συσπείρωσε τον κόσμο, ενώ η επιστροφή στην Λεωφόρο αποδείχτηκε ευεργετική. Η ομάδα στελεχώθηκε τεχνικά από πρώην παίκτες και εμπιστεύτηκε για τον πάγκο έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε χρόνια στο εξωτερικό και απέκτησε εκεί την τεχνογνωσία σε επίπεδο προπονητικής.

Όλα παίζουν το ρόλο τους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο Εσιέν θα έβρισκε αυτά τα χρήματα σε άλλες πέντε-δέκα ομάδες, όμως αυτό που μετράει πέρα του χρήματος είναι το πρότζεκτ, το πλάνο του συλλόγου, κάτι που στους πράσινους είναι ξεκάθαρο και εκτελείται με ευλάβεια.

Κάθε παίκτης τέτοιου επιπέδου θέλει να συνεργαστεί με επαγγελματίες και ανθρώπους που θα τον βελτιώσουν και θα τον σέβονται, κάτι που στο τριφύλλι είναι εξασφαλισμένο.

Δεν είναι μόνο τα λεφτά λοιπόν που έφεραν τον Εσιέν στον Παναθηναϊκό και όσοι αμφιβάλλετε για αυτό διαβάστε την ιστορία της ζωής του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE