ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτό θα είναι το σωστό!

Όσο και αν οι ήττες από τον Ολυμπιακό και η διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος δεν είναι κάτι συνηθισμένο στον Παναθηναϊκό, η αλήθεια είναι ότι ως δεδομένα μπορούν να φανούν χρήσιμα και να αποτελέσουν μάθημα για το μέλλον του τριφυλλιού. Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς.

Αυτό θα είναι το σωστό!

Το βασικό ζητούμενο που πρέπει να απασχολήσει τους διοικούντες την ομάδα είναι τι φταίει και τι πρέπει να αλλάξει, ώστε οι πράσινοι να επιστρέψουν από του χρόνου στα φάιναλ φορ και να αποδίδουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Η απώλεια του τρίτου πρωταθλήματος σε 20 χρόνια δεν νομίζω ότι απασχολεί πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού και εδώ που τα λέμε δεν θα πρέπει να τους απασχολεί…

Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η επιλογή του νέου προπονητή, γιατί αυτό το… νταραβέρι που ξεκίνησε μετά την απομάκρυνση του Πεδουλάκη με το «φύγε εσύ, έλα εσύ» είναι ξεκάθαρο ότι δεν βγάζει πουθενά. Άποψη μου είναι ότι ο νέος τεχνικός θα είναι καλό να είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, έστω κι αν είναι ξένος και βέβαια η επιλογή του να γίνει με πολύ προσοχή, ώστε να δουλέψει και να στηριχτεί μέχρι τέλους, έχοντας αποκλειστικά τα «κλειδιά της ομάδας». Έτσι θα αποφευχθούν οι κάκιστες επιλογές ξένων παικτών, κάτι που είδαμε σε μεγάλο βαθμό τη σεζόν που ολοκληρώνεται.

Να το πω απλά, όσο η ομάδα προχωράει σε κινήσεις όπως οι περσινές αποδεσμεύσεις των Λάσμε και Ματσιούλις χωρίς καν να ρωτηθεί ο νέος προπονητής, προκοπή δεν θα γίνει… Ο Παναθηναϊκός έγινε Εξάστερος από τους Γιαννακόπουλους γιατί οι αρμοδιότητες του καθενός ήταν διακριτές, ο καθένας στον ρόλο του, με την διοίκηση να είναι φυσικά πάντα στο πλευρό της ομάδας, στα εύκολα και τα δύσκολα, κάτι που ισχύει και για τον κόσμο. Ναι δεν ξοδεύονται πλέον πολλά χρήματα, αλλά και το 2011 οι πράσινοι είχαν το πιο μικρό μπάτζετ στο f-4 της Βαρκελώνης αλλά σήκωσαν την κούπα περίπατο…

Από κει και έπειτα, να πούμε δύο λόγια για τους τελικούς και τον Ολυμπιακό. Κατά αρχάς, οι απουσίες των Πάππα, Γκιστ και Μπατίστα κρίνονται απαγορευτικές για την διεκδίκηση του τίτλου, από τη στιγμή που ήδη υπήρχαν χτυπητές αδυναμίες στην ομάδα, όπως στη θέση «3», αλλά και στο «άσσο». Πόσο μάλλον τώρα, όπου σε σειρά τελικών οι 6-7 παίκτες του τριφυλλιού κοντράρονται με τους 11 των ερυθρόλευκων οι οποίοι μάλιστα έχουν τον μισό χρόνο συμμετοχής…

Όμως για να το θέσω διαφορετικά για να το καταλάβουν κάποιοι, αν έλειπαν από τον Ολυμπιακό οι Σλούκας, Πρίντεζης και Ντάνστον πόσο ντέρμπι θα ήταν οι τελικοί… Έτσι θα πρέπει να ειπωθεί ένα μπράβο στα 7-8 παιδιά που τραβάνε το «κουπί» και κρατάνε αξιοπρεπή τον κυριολεκτικά «μισό» Παναθηναϊκό. Αυτό αναγνώρισε τη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και ο κόσμος της ομάδας.

Τέλος, κάτι που πρέπει να το κοιτάξουν οι ερυθρόλευκοι… Είναι πρόβλημα να κατακτάς με ιδρώτα και κόπο το δεύτερο πρωτάθλημα στα τελευταία 17-18 χρόνια κόντρα στον Παναθηναϊκό των 1000 προβλημάτων και να παραληρείς με λόγια παχιά και μεγάλα. Μάλλον η λέξη ανωτερότητα σε κάποιους είναι άγνωστη…

Βέβαια, οι τελικοί συνεχίζονται την Κυριακή και είμαστε βέβαιοι ότι ο Μητσάρας, ο Μπάτμαν, ο Λουκάς και τα υπόλοιπα παιδιά θα κάνουν το καθήκον τους. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι δεν θα τα καταφέρουν αλλά ποιος νοιάζεται… Δεν αποκλείεται μάλιστα οι απόλυτα «χορτασμένοι» οπαδοί του Παναθηναϊκού να τους ετοιμάσουν και υποδοχή για να τους χειροκροτήσουν και μεταξύ μας, αυτό θα είναι το σωστό!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ