ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πράσινοι πιστολέρο! (pics)

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα… πράσινα πιστόλια, στο θέμα του panathinaikos24.gr, που επισκέφθηκε τον πλήρη ανακαινισμένο χώρο του τμήματος σκοποβολής στη Λεωφόρο και μίλησε με τους «πρωταγωνιστές».

Πράσινοι πιστολέρο! (pics)

Των Πάνου Καραουλάνη, Αγγελικής Κουρεμένου

Το Panathinaikos24.gr βρέθηκε στον πλήρη ανακαινισμένο χώρο του τμήματος της σκοποβολής του Παναθηναϊκού, στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Στην ιστοσελίδα μας, μίλησαν, o έφορος της ομάδας, Δημήτρης Κατσίρης, ο προπονητής, Θοδωρής Κοτταράς, αλλά και η αθλήτρια της σκοποβολής, Πελαγία Βουϊδάσκη.

Να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το ολικό πρωτάθλημα στο τμήμα της σκοποβολής, είναι το μεγάλο…  όνειρο του Δημήτρη Κατσίρη!

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.286 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο έφορος και αθλητής του Παναθηναϊκού μίλησε  για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε το τμήμα της Σκοποβολής, στην απόφαση που πήρε σε συνεργασία με τον Νίκο Κοκκινάκη να… αλλάξουν τα δεδομένα, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα σε όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια ακόμη!

11638921_883940215000611_68984915_o

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Κατσίρη:

-Πως θα χαρακτήριζες τα χρόνια που παρόλο το τμήμα της σκοποβολής θα μπορούσε να είχε όλα τα… φώτα να προχωρήσει, κάποια βασικά πράγματα τα στερήθηκε; Ωστόσο αργότερα σε συνεργασία με τον Νίκο Κοκκινάκη, ήρθατε και αλλάξατε τα δεδομένα…

«Ήταν μια κακή παρένθεση. Πριν δύο χρόνια  περίπου με τον Νίκο Κοκκινάκη, ο οποίος ήταν παλιός αθλητής σκοποβολής. Ήρθα στον Παναθηναϊκό, Εκεί βρήκα τους Νίκο Κοκκινάκη, Διονύση Λιβέρη και Δημήτρη Κρανά.  Ακολούθησαν πολλά πρωταθλήματα, πολλές συμμετοχές. Με τον Νίκο ταιριάξαμε και αρχίσαμε να φτιάχνουμε την ομάδα, ξεκινώντας αρχικά από απλά πράγματα, με βασικό στόχο την προβολή της σκοποβολής. Το αποτέλεσμα ήταν να ενσωματώνεται σιγά-σιγά η ομάδα και με άλλους αθλητές».

-Πόσους αθλητές έχει το τμήμα σας;

«Έχουμε 54 μέλη. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε πολλά παιδάκια. Στόχος μας είναι να στελεχώσουμε όλα τα ηλικιακά γκρουπ».

-Αν θέλει κάποιος να εγγραφεί στην σκοποβολή, το τμήμα σας τι του προσφέρει;

«Δύο βασικά, που πριν χρόνια ήταν όνειρο. Χώρο και προπονητή».

-Ποια είναι τα λειτουργικά έξοδα, ώστε να συγκροτηθεί ένα τμήμα;

«Tα περισσότερα έξοδα δεν είναι λειτουργικά, αλλά πάγια. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα κόστος στον προπονητή. Τα έξοδα, συνδέονται με την ανάπτυξη. Αν έχουμε περισσότερο κόσμο, σίγουρα θα χρειαστούμε κι άλλα όπλα».

-Τι κυνηγάει ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος;

«Tα επόμενα χρόνια πρώτος στόχος, είναι να στελεχωθεί η ομάδα ηλικιακά σε όλες τις κατηγορίες. Αυτός είναι ο άμεσος στόχος μας».

-Ποιο είναι το μέγιστο όριο που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με τη σκοποβολή;

«Δεν υπάρχει όριο. Όσο αντέχουν τα πόδια σου».

-Στόχος του Παναθηναϊκού;

«Βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το όνειρο για εμένα είναι η κατάκτηση του ολικού πρωταθλήματος. Σίγουρα πολύ όμορφο θα ήταν να μπούμε στην Εθνική».

 -Υπάρχει αντιπαλότητα;

«Σίγουρα έχουμε αξιόλογους αντίπαλους. Άλλωστε αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός, δεν θα είχε και σημασία και η διεκδίκηση για το κάτι παραπάνω. Όπως και να έχει, εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και πως θα καταφέρνουμε κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε σκαλοπάτι-σκαλοπάτι. Ο Παναθηναϊκός και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν έχουμε αντιπαλότητα με κανέναν».

-Σίγουρα σε όλη αυτή την ανάκαμψη του Παναθηναϊκού, συνέβαλλαν άνθρωποι που με αυτό  τον τρόπο έδειξαν την αγάπη τους στον σύλλογο…

«Η προσφορά του Ερασιτέχνη για την σκοποβολή ήταν πολύ σημαντική και είχαμε την δημιουργία της αίθουσας. Επίσης και ο κύριος Γιαννακόπουλος συνέβαλε με την προσφορά του για το τμήμα της σκοποβολής. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω εκ μέρους όλων, γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, τώρα δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε. Επίσης, μεγάλη προσφορά και τον ευχαριστούμε γι αυτό, ήταν και του Τάσου Παπαδόπουλου, ενεργό μέλος της θύρας 13, που έφερε συνεργεία και έφτιαξε τις αίθουσες εξ ολοκλήρου. Η διοίκηση βοήθησε πού έβγαλε άδεια πυροβόλων. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε άδεια, είχε ανακληθεί από το 2000. Να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό, η άδεια είναι στο όνομα του Ηλία. Είναι σημαντικό ότι μας εμπιστεύεται. Είναι μεγάλη ευθύνη. Για να βγει αυτή η άδεια είχε απίστευτη γραφειοκρατία. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Υπάρχει κατανόηση και πολύ καλή συνεργασία. Είμαστε όλοι μία οικογένεια και γι αυτό άλλωστε όλα βαίνουν προς το καλύτερο».

-Παρέχεται εξοπλισμός  από τον σύλλογο;

«Φυσικά! Απλά το μόνο που πρέπει να έχει στο μυαλό του ένας αθλητής της σκοποβολής είναι να τηρεί τους κανόνες. Θα ήθελα να τονίσω ακόμη, είναι πως δεν έχει γίνει ποτέ ατύχημα στη σκοποβολή».

Ποιος είναι ο λόγος που σε… κέρδισε η σκοποβολή;

«Από μικρό παιδί ασχολούμαι! Ωστόσο δύο ήταν τα «μικρόβια» που ουσιαστικά με… κόλλησαν και εμένα. Ο πατέρας μου, αθλητής της σκοποβολής μέχρι και τώρα και ο Παναθηναϊκός. Αυτά ενώθηκαν και η σκοποβολή έγινε η μεγάλη μου αγάπη».

11650513_883940828333883_2105139264_n

Βουϊδάσκη: «Απαγορεύεται να μην είσαι Παναθηναϊκός»

Κάθε αρχή και δύσκολη. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση της Πελαγίας Βουϊδάσκη.

Η αθλήτρια της σκοποβολής  στο αεροβόλο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα «πέτρινα» χρόνια του Ερασιτέχνη, τον λόγο που αποφάσισε να επιλέξει τον Παναθηναϊκό, αλλά και στη «νέα» σελίδα που γύρισε ο σύλλογος από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

20150616_193720

Αναλυτικά…

-Ως τμήμα περάσατε δύσκολα χρόνια…

«Για αρκετά χρόνια το τμήμα υπολειτουργούσε. Τρία άτομα το συντηρούσαν, έφορος Διονύσης Λιβέρης, Νίκος Κοκκινάκης και Δημήτρης  Κατσίρης. Με νύχια και με δόντια κρατούσαν ζωντανό το τμήμα. Πήγαιναν σε αγώνες  μόνοι τους, αργότερα μεταγράφηκε ο Γιάννης Καμπούρης. Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπήρχε καθόλου χώρος, ούτε προπονητής. Κάναμε τις προπονήσεις μας στο σκοπευτήριο του Δήμου Βύρωνα και Μαλακάσα. Το μόνο που είχαμε ήταν η κάρτα του Παναθηναϊκού».

-Οι λόγοι που επέλεξες να έρθεις στον Παναθηναϊκό;

«Έψαχνα χρόνια να γραφτώ. Μου άρεσε πάντα η σκοποβολή. Είχα πάει στο Χαϊδάρι, όπου πήγαιναν και οι περισσότεροι. Μία μέρα σκέφτηκα τον Ερασιτέχνη, είμαι και της περιοχής Παναθηναϊκός και έτσι ήρθα σε ένα σύλλογο που αγαπώ. Απαγορεύεται να είσαι κάτι άλλο εδώ».

-Πλέον το τμήμα σας λειτουργεί κανονικά και σίγουρα και από άλλες βάσεις…

«Από το Σεπτέμβριο το τμήμα μας, άλλαξε ουσιαστικά σελίδα. Πλέον έχουμε χώρο, εξοπλισμό, προπονητή. Ήταν έναν όνειρο, που επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Αν δεν έκανε την δωρεά ο κύριος Γιαννακόπουλος, πιστεύω ότι ακόμη το τμήμα θα υπολειτουργούσε».

-Πότε ξεκινάει η προετοιμασία εν όψει και της νέας χρονιάς…

«Η προετοιμασία δεν σταματάει ποτέ. Το Σεπτέμβριο έχουμε το Gran prix, το οποίο διεξάγεται στο Βύρωνα. Πρωτάθλημα κέντρου και εν συνεχεία το Πανελλήνιο. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία του Παναθηναϊκού, καθώς κατέκτησε το χρυσό στο ελεύθερο πιστόλι στα 50 μέτρα».

-Τι μπορεί να βρει κάποιος που θέλει να εγγραφεί στη σκοποβολή;

«Στον Παναθηναϊκό κάνουμε όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία είναι αεροβόλο πιστόλι στα δέκα μέτρα. Επίσης πήραμε πρόσφατα την άδεια πυροβόλων. Πιστόλι σπορ γυναικών στα εικοσιπέντε μέτρα, πυροβόλο. Πιστόλι ταχύτητας ανδρών, ελεύθερο πιστόλι ανδρών στα πενήντα μέτρα, πυροβόλο τουφέκι ανδρών, 3Χ40 ανδρών τουφέκι τουφέκι-πυροβόλο. Στάνταρ πιστόλι ανδρών».

11428998_883940785000554_171100818_n

Κοτταράς: «Είμαστε μία οικογένεια».

Χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία το τμήμα της σκοποβολής του Παναθηναϊκού  διαπρέπει  και ο στόχος να βρεθεί στην πρώτη θέση, πλέον είναι εφικτός.

Το panathinaikos24.gr, δεν θα μπορούσε να μην κάνει ειδική αναφορά και στον… οδηγό όλης αυτής της επιτυχημένης προσπάθειας, τον Θοδωρή Κοτταρά.

Ο προπονητής του τριφυλλιού -αν και ξεκίνησε από το στίβο- η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και την σκοποβολή, τον… οδήγησαν στο σύλλογο, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Oι λόγοι που σας οδήγησαν να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία του τμήματος;

«Πρώτα είπα το ναι και μετά μιλήσαμε για τα υπόλοιπα. Είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί και αυτό τον σύλλογο τον αγαπάω. Είναι μεγάλη μου χαρά που ανήκω σε αυτό τον σύλλογο. Έχουμε πολύ καλό κλίμα. Ο ένας για τον άλλον και όλοι για τον Παναθηναϊκό μας. Υπάρχει άψογη συνεργασία. Ο Ερασιτέχνης σαν τμήμα δείχνει και το αποδεικνύει ότι είναι Οικογένεια».

-Από πόσο χρονών ασχολείστε με τη σκοποβολή;

«Ασχολούμαι από το 1982. Αρχικά, έκανα στίβο στο Πανελλήνιο. Μία μέρα όμως πέρασα απ έξω, μπήκα και δεν ξαναβγήκα».

Στόχος του Παναθηναϊκού;

«Να αναδειχθεί πρώτος. Από τη στιγμή που οι βάσεις έχουν μπει, όλα τα υπόλοιπα σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά και αγάπη, είναι στο χέρι μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.