ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Σέρβος «εργάτης»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ο νέος προπονητής του τριφυλλιού και το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τον Σέρβο «εργάτη» από την αρχή της μπασκετικής καριέρας του μέχρι σήμερα.

Ο Σέρβος «εργάτης»

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να δώσει τα… κλειδιά της ομάδας στον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής αναμένεται να υπογράψει στους «πράσινους» τις επόμενες μέρες ή ακόμα και σήμερα. Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας έρχεται στον Παναθηναϊκό για να τον κάνει ξανά πρώτο, για να τον οδηγήσει και πάλι σ’ αυτό που έχει συνηθίσει να είναι… Πρωταθλητής εντός και εκτός συνόρων. Βέβαια ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, από εκεί που ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μάγευε ως γκαρντ.

Ο πανέξυπνος γκαρντ δημιούργησε τον πανέξυπνο προπονητή

Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς  ξεκίνησε της καριέρα του από την Παρτιζάν το 1987 και την ολοκλήρωσε το 2005 στην Σκαβαλόνι Πεζάρο. Μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες, μία καριέρα δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες και μία καριέρα μίας τεράστιας προσωπικότητας.

sasa_djordjevic

Ο Μέγας Αλέξανδρος της Σερβίας ήταν ένας παίκτης που ήταν και εργάτης και στρατιώτης την ίδια στιγμή. Χρησιμοποιούσε το μυαλό του για να σπάσει τις αντίπαλες  άμυνες και ταυτόχρονα έδινε και την …ψυχή του για να μην πλησιάζει ούτε… μύγα το καλάθι της ομάδας του. Φυσικά ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το γεγονός ότι αγωνίστηκε και στο NBA αλλά και στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

Δίπλα σε μεγάλους μπασκετμπολίστες όπως οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ντίβατς, Πάσπαλι, Λακίσεβιτς, Ντραγκουντίνοβιτς και Ντανίλοβιτς. Ήταν ο προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο μπασκετμπολίστας που όριζε κάθε φορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Για τους νεώτερους θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον οδήγησαν φυσικά και στην προπονητική και δείχνουν ότι μπορεί να έχει θετική εξέλιξη.

djorgevic-panathinaikos24.gr

Το τέλος μιας καριέρας, η αρχή μιας άλλης!

Το 2005 όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του ως μπασκετμπολίστας, μία νέα καριέρα ξετυλιγόταν μπροστά του αυτή του προπονητή. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ένας νέος προπονητής με αποτέλεσμα να μην έχει εμπειρίες, κάτι όμως που το υπερκαλύπτει τόσο με τον ενθουσιασμό του αλλά και την συνεχόμενη δουλειά του. Αυτό που ίσως βοήθησε τον Σέρβο από την πρώτη στιγμή της προπονητικής του καριέρας, είναι η συνεργασία του ως μπασκετμπολίστας με μεγάλους προπονητές.

sasha-djordjevic

Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον οποίο χάρισε και την πρώτη Ευρωλίγκα με δικό του καλάθι στον τελικό με την Παρτιζάν. Στην Παρτιζάν συνεργάστηκε με προπονητές –θρύλους (εκτός από τον Ομπράντοβιτς) όπως οι Κιτσάνοβιτς και Βουγιόσεβιτς. Η προπονητική του καριέρα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2006-2007, μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και έγινε προπονητής στην Αρμάνι Μιλάνο στην οποία όμως δεν κατάφερε να πετύχει και πολλά πράγματα. Είναι μία από τις εμπειρίες που θέλει να διαγράψει από την μνήμη του.

Τη σεζόν 2011-12 συνέχισε στην Μπενετόν Τρεβίζο που δεν κατάφερε να προσφέρει πολλά μιας και η ομάδα εξαφανίστηκε ένα χρόνο αργότερα. Μπορεί η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο να είναι ελάχιστη έως μηδαμινή αλλά σε επίπεδο Εθνικών έχει καταφέρει μια σημαντική διάκριση από το 2013 που είναι στο τιμόνι της Εθνικής Σερβίας. Πιο συγκεκριμένα πέρυσι με την Εθνική Σερβίας, έφτασε στον τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτησή του κόντρα στις ΗΠΑ. Από τότε οι μετοχές άρχισαν να ανεβαίνουν με αποτέλεσμα να έχει γίνει διακαής πόθος μεγάλων ομάδων, όπως η Ρεάλ.

djordjevic-panathinaikos24.gr

Ο Σέρβος θρύλος του μπάσκετ μπορεί να μην έχει εμπειρία, μπορεί να μην έχει μεγάλη καριέρα, αλλά αυτό που έχει σίγουρα είναι όρεξη για δουλειά. Αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη μπασκετική του καριέρα, τον κάνουν έναν εν δυνάμει μεγάλο προπονητή που έχει τις ικανότητες να γράψει με χρυσά γράμματα στην ιστορία όχι μόνο του Ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκόσμιου μπάσκετ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...