ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Οι μεταγραφές των «αντιπάλων»

Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει έναν εξαιρετικό μεταγραφικό σχεδιασμό, με στόχο να είναι έτοιμη η ομάδα στα προκριματικά του Champions League. Τι κάνουν όμως οι πιθανοί αντίπαλοι του τριφυλλιού, την ίδια στιγμή; Άγιαξ, Σαχτάρ, Κλαμπ Μπριζ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μονακό στο μικροσκόπιο.

Οι μεταγραφές των «αντιπάλων»

Οι πράσινοι έχοντας καλύψει σχεδόν όλα τα κενά στο ρόστερ, αλλά και με την μεγάλη μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν, δείχνουν έτοιμοι για τα προκριματικά του Champions League (28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου). Ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει στην διάθεση του μία ομάδα με πολλές λύσεις σε όλες τις γραμμές και ο Παναθηναϊκός δείχνει πως μπορεί να κάνει μία πάρα πολύ καλή χρονιά.

Οι Εσιέν, Τελάντερ, Λουντ, Καλτσάς, Βέμερ και Σάντσεθ είναι ακριβώς αυτό που ήθελε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» και έτσι μετά από αρκετά χρόνια, υπάρχει και πάλι ένα πλούσιο ρόστερ που δείχνει πως μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω σε όλες τις διοργανώσεις.

Μίκαελ Εσιέν

Την ίδια στιγμή οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό δεν έχουν ενισχυθεί σημαντικά, με εξαίρεση την Μονακό που χαλάει λεφτά και ετοιμάζεται να κλείσει και τον Στεφάν Ελ Σαραουί.

Ας δούμε αναλυτικά πως έχουν κινηθεί οι Άγιαξ, Σαχτάρ, Κλαμπ Μπριζ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μονακό μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι:

ΜΟΝΑΚΟ

monaco

Η σεζόν που έφυγε βρήκε την Μονακό στη 3η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, με την ομάδα του «Πριγκιπάτου» να εξασφαλίζει έτσι την συμμετοχή της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο κορμός της ομάδας έχει παραμένει σταθερός, καθώς οι αποχωρήσεις είναι λίγες, αλλά λεφτά υπάρχουν, μεταγραφές θα γίνουν και θα είναι αρκετές. Ήδη απέκτησε τον Καρίγιο (ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός) από την Εστουδιάντες και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Ντέστρο. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν εκείνες του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που έμεινε ελεύθερος, αλλά και του Ζοφρουά Κοντόγκμπια που πωλήθηκε στην Ίντερ, έναντι 35 εκατ ευρώ.

Ήρθαν:

Ιβάν Καβαλέιρο (Μπενφίκα)

Ανταμά Τραορέ (Λιλ)

Φαμπίνιο (από Ρίο Άβε)

Μπόρχα Λόπεθ (Ντεπορτίβο τέλος δανεισμού)

Φαρές Μπαλουλί (από Λυών)

Γκουίντο Καρίγιο (από Εστουδιάντες)

Τόμας Λεμάρ (από Καέν)

Κορεντάν Ζαν (Τρουά θα μείνει ως δανεικός για έναν χρόνο)

Μάριο Πάσαλιτς (Ως δανεικός από την Τσέλσι)

Έφυγαν:

Μπερμπάτοφ (Ελεύθερος)

Στεκέλενμπουργκ (Ήταν δανεικός από την Φούλαμ)

Νικολά Ισιμάτ-Μιράν (Αϊντχόφεν)

Φαλκάο (Δανεικός στην Τσέλσι)

Κοντόγκμπια (Ίντερ)

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

Σαχτάρ

Η ομάδα της Σαχτάρ είδε τον τίτλο να χάνεται την φετινή σεζόν από την Ντιναμό Κιέβου. Έτσι έμεινε την 2η θέση, εξασφαλίζοντας ωστόσο την συμμετοχή της στον τρίτο προκριματικό. Η μεταγραφική περίοδος πάντως δεν άρχισε καλά, καθώς δύο σημαντικοί παίκτες της Σαχτάρ αποχώρησαν. Ο Ντάγκλας Κόστα που πήγε στην Μπάγερν Μονάχου και ο Λουίζ Αντριάνο που έφυγε για την Μίλαν, είναι απουσίες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Ήρθαν:

Άλαν Πάτρικ (Ήταν δανεικός στην Ιντερνασιονάλ και επιστρέφει)

Έφυγαν:

Ντάγκλας Κόστα (Μπάγερν Μονάχου)

Λουίζ Αντριάνο (Μίλαν)

ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ

Ο Άγιαξ δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω στην Ολλανδία την σεζόν που έφυγε και έμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω από την πρωταθλήτρια Αϊτχόβεν. Στις μεταγραφές αναμένεται να κινηθεί έξυπνα και να κάνει κινήσεις ουσίας. Το αν θα είναι ωστόσο ανταγωνιστικός θα πρέπει να το δούμε στο γήπεδο.

Ήρθαν:

Νεμάνια Γκούντελ ( Άλκμααρ)

Τζον Χάιτινγκα (Χέρτα Βερολίνου)

Μίτσελ Ντάικς (Βίλεμ)

Αρκάντιους Μίλικ (Λεβερκούζεν)

Έφυγαν:

Νίκλας Μοϊσάντερ (Σαμπντόρια)

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Brugge

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ήρθε, καθώς χάθηκε στα πλέι οφ. Στην Ευρώπη όμως η Μπριζ έδειξε ότι είναι μία επικίνδυνη ομάδα και έφτασε μέχρι τους «8» του Europa League. Καλή ομάδα και πάντα επικίνδυνη, με έξυπνες μεταγραφές, που δεν κοστίζουν. Από το ρόστερ της περσινής σεζόν δεν έχει φύγει κανείς ακόμα, ενώ δύο παίκτες ήρθαν για να ενισχύσουν τους Βέλγους.

Ήρθαν:

Χανς Βανάκεν (Λόκερεν)

Σεμπάστιαν Μπουζέρ (Ζούλτε Βαρέγκεμ)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

ΤΣΚΑ Μόσχας

Έχασε τον τίτλο στην Ρωσία από την Ζενίτ, ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League. Πλήρη εικόνα για το πως θα είναι στους αγώνες των προκριματικών δεν έχουμε, καθώς μέχρι τώρα έχει γίνει μόλις μία μεταγραφή. Είναι δεδομένο πως οι Ρώσοι θα ενισχυθούν και ίσως πραγματοποιήσουν και δυνατές μεταγραφές.

Ήρθαν:

Βίκτορ Βάσιν (Μορντόβια, τέλος δανεισμού)

Έφυγαν:

Σεκού Ολίσε (Ελεύθερος)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...