ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Οι «πράσινοι» ταυρομάχοι (Pics, Vids)

Ο Σέρχιο Σάντσεθ είναι ο 8ος Ισπανός ποδοσφαιριστής που θα φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού. Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τους προηγούμενους επτά που ντύθηκαν στα πράσινα. Μερικοί προσέφεραν αρκετά, άλλοι όμως έχουν «ξεχαστεί» ήδη από τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» ταυρομάχοι (Pics, Vids)

Από τον Παναθηναϊκό έχουν περάσει λίγοι Ισπανοί σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Κάποιοι από αυτούς έμειναν χρόνια στο «τριφύλλι» και κάποιοι άλλοι ελάχιστα, χωρίς να προσφέρουν. Από τον Βίκτορ μέχρι και τον Σέρχιο Σάντσεθ που είναι η τελευταία προσθήκη των πρασίνων από την Ισπανία.

Βίκτορ 2006-2007

panathinaikos24.gr-biktor

Ο Βίκτορ ήρθε το 2006 με ένα πολύ… βαρύ βιογραφικό. Το παρελθόν του τόσο σε Ρεάλ όσο και σε Λα Καρούνια έκανε άπαντες να τον χαρακτηρίζουν ως μεταγραφικό… μπαμ. Αυτό φυσικά δεν αποδείχθηκε στην συνέχεια, μιας και ο ποδοσφαιριστής ταλαιπωρήθηκε από πάρα πολλούς τραυματισμούς.

Στον ένα χρόνο που αγωνίστηκε στους «πράσινους» όλοι θα θυμούνται το εκπληκτικό παιχνίδι που είχε κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (απ’ αυτόν είχε γίνει η σέντρα που οδήγησε στο αυτογκόλ του Κωστούλα) και τίποτα άλλο. Με την φανέλα του Παναθηναϊκού μέτρησε μόλις 18 συμμετοχές.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 842 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γιοσού Σαριέγκι 2007-2012

SARIEGI

Ο Γιοσού Σαριέγκι ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2007 και στην αρχή αμφισβητήθηκε από πολλούς λόγω της μη σταθερότητας του. Στη συνέχεια το πάθος και η μαχητικότητα που έδειχνε σε κάθε παιχνίδι, τον έκαναν να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό για 5 περίπου χρόνια. Ο Βάσκος σε 158 παιχνίδια με τους «πράσινους» σκόραρε 6 φορές.

Το γκολ που θα συνδέει πάντα κανείς με την παρουσία του Σαριέγκι στον Παναθηναϊκό είναι αυτό απέναντι στην Ίντερ μέσα στο Μεάτσα, που έδωσε το μεγάλο διπλό στο «τριφύλλι». Ο Ισπανός αμυντικός κατάφερε να φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ πανηγύρισε και το νταμπλ το 2010 με τους «πράσινους».

Λουίς Γκαρσία 2010-2011

panathinaikos24.gr-garcia

Ο Καταλανός ήρθε το 2010 στον Παναθηναϊκό για να βοηθήσει και να ενισχύσει την ομάδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Η καριέρα του μέχρι εκείνο το σημείο ήταν άξια θαυμασμού, με πολύ καλές χρονιές τόσο σε Λίβερπουλ όσο και σε Μπαρτσελόνα. Όλοι βέβαια γνώριζαν ότι η καριέρα του είχε κάνει μία … «κοιλιά» στο πέρασμα του από την Ατλέτικο.

Στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να αποδείξει και πολλά πράγματα. Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να αναδείξει το ταλέντο και τις ικανότητές του. Παρόλα αυτά σε ορισμένα παιχνίδια φαινόταν η πολύ καλή επαφή που είχε με την στρογγυλή θεά. Στον Παναθηναϊκό κατάφερε να αγωνιστεί  25 φορές με την «πράσινη» φανέλα και πέτυχε 2 τέρματα. Στο τέλος της σεζόν αποχώρησε.

Χοσέ Τοτσέ 2011-2013

totse

Ο Ισπανός ήρθε στον Παναθηναϊκό έχοντας εξ’ αρχής να «βγάλει» μία δύσκολη αποστολή, δηλαδή να καλύψει το κενό του Τζιμπρίλ Σισέ. Οι διαφορές και οι συγκρίσεις ήταν χαώδεις και ανούσιες συνάμα. Ο Χοσέ Τοτσέ πάρα ταύτα είχε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία στον Παναθηναϊκό τα δύο χρόνια που αγωνίστηκε. Μπορεί να μην πετύχαινε φαντεζί γκολ ούτε να έκανε εντυπωσιακές ενέργειες, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πολύ καλή επαφή που είχε με τα αντίπαλα δίχτυα. Σε 61 εμφανίσεις βρήκε 25 φορές δίχτυα.

Βέβαια το μεγάλο συμβόλαιο που είχε, οδήγησε στην λύση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά αν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έπαιρνε λιγότερα λεφτά η μεταγραφή του στους πράσινους θα ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

Βίκτορ Βιτόλο 2011-2013

vitolo

Ο Βίκτορ Βιτόλο ήρθε το 2011 στον Παναθηναϊκό ως μια σίγουρη λύση για να καλύψει τα όσα κενά είχαν δημιουργηθεί στο χώρο του κέντρου. Το πέρασμά του από Άρη και ΠΑΟΚ έκανε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να τον επιλέξουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα χαρακτηριστικά του ήταν η μαχητικότητα, η δυναμικότητα αλλά και η ταχύτητα που προσέδιδε στην ομάδα. Στα 2 χρόνια που αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναθηναϊκού είχε 67 συμμετοχές αλλά και 5 γκολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον είναι 32 ετών και ακόμα αγωνίζεται κανονικά.

Χοκίν Εσπάρθα 2012-13

espartha panathnaikos24.gr

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που λένε την χαρακτηριστική φράση «πέρασε και δεν ακούμπησε». Ο Εσπάρθα αγωνίστηκε σε μία καταστροφική χρονιά για τον Παναθηναϊκό χωρίς να καταφέρει απολύτως τίποτα.

Κατάφερε να αγωνιστεί με την «πράσινη» φανέλα 9 φορές χωρίς να πετύχει κανένα γκολ. Τα ελάχιστα καλά στοιχεία δεν ήταν ικανά να κάνουν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να τον κρατήσουν. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Βέροια που ούτε εκεί κατάφερε να δείξει κάτι, πράγμα που σημαίνει ότι το πέρασμα του από τους «πράσινους» ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Νάνο 2013-

νανο-instagram.panathinaikos24.gr

Η μεταγραφή του Νάνο στον Παναθηναϊκό από την πρώτη στιγμή αμφισβητήθηκε. Ο λόγος φυσικά το γεγονός ότι η ομάδα που ανήκε ο Ισπανός, η Πονφεραντίνα, αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της χώρας του.

Άμεσα όμως ο ποδοσφαιριστής άρχισε να αποδεικνύει ότι όχι μόνο είναι καλός αλλά ίσως ο καλύτερος μπακ που έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα πέτυχε το πρώτο τέρμα με τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Παναιτωλικό με πέναλτι.

Μέχρι στιγμής με την «πράσινη» φανέλα, σε 2 χρόνια, έχει αγωνιστεί 79 φορές, έχει πετύχει τρία γκολ και έχει κατακτήσει και το Κύπελλο το 2014.

Σέρχιο Σάντσεθ 2015-

panathinaikos24.gr-sanchez

Ο Σάντσεθ ξεκίνησε την καριέρα του ως δεξί μπακ, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας. Αγωνίστηκε στην Εσπανιόλ και στη συνέχεια στις Ρεάλ Μαδρίτης Β’, Σανταντέρ, Σεβίλλη και Μάλαγα.

Υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Εχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ισπανίας, με την Εσπανιόλ το 2006 και με τη Σεβίλλη το 2010. Δεν θεωρείται ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά είναι ιδιαίτερα δυναμικός και εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής. Έχει καλή πάσα τόσο κοντά όσο και μακριά, ενώ προσπαθεί να βγαίνει πάντα πρώτος στην μπάλα κάτι για το οποίο διακρίνεται.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.