ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σε σωστές βάσεις

Στο πιο δυνατό φιλικό του ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από τον Αγιαξ, αλλά έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, ειδικά με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. Αποστολή στο Έπε: Βασίλης Μοιρώτσος.

Σε σωστές βάσεις

Ο Παναθηναϊκός άφησε τον Άγιαξ να κάνει παιχνίδι στο πρώτο μέρος, βρέθηκε δίκαια πίσω στο σκορ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασε, έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά τελικά δέχτηκε το 2-0, από τον Ελ Γαζί στο φινάλε της αναμέτρησης.

Το ματς

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε για ακόμα μία φορά το 4-2-2-2 με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, τους Βέμερ, Κουτρουμπή, Ταυλαρίδη και Χουχούμη στην άμυνα, ενώ στον άξονα βρέθηκαν οι Λαγός και Ζέκα. Λίγο πιο μπροστά βρέθηκαν οι Λουντ και Πράνιτς, ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Καρέλης και Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένος στην αναμέτρηση και ο Άγιαξ δεν άργησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να κάνει τις πρώτες φάσεις. Μετά τα πρώτα λεπτά ήταν φανερό πως οι Ολλανδοί είχαν πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς οι πράσινοι είχαν χάσει το κέντρο τους και δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν καθόλου.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ
Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ 3.337 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Άγιαξ-Παναθηναϊκός

Ο Άγιαξ απειλούσε κυρίως από τα πλάγια και έβγαζε συνεχώς φάσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός από την μεριά είχε παθητικό ρόλο. Το γκολ τελικά για τους Ολλανδούς ήρθε στο 33′, όταν οι παίκτες του συνδυάστηκαν άψογα μέσα στην περιοχή, εκμεταλλευόμενοι και την αδράνεια της άμυνας και ο Μίλικ με προβολή, κέρδισε τον Κοτσόλη για το 1-0. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι άλλο και ο «Αίαντας» πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα

Αλλαγές και άλλο πρόσωπο…

Ο Αναστασίου με την έναρξη του δευτέρου μέρους πραγματοποίησε πέντε αλλαγές με τους Στιλ, Ατζαγκούν, Νίνη, Πέτριτς, Τριανταφυλλόπουλονα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κροάτης άσος ήταν και αυτός που έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση, καθώς ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την επιθετική την εικόνα της ομάδας.

Με την είσοδο του πίεσε, έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ και άνοιξε διαδρόμους στους συμπαίκτες του. Σε μία από αυτές τις φάσεις, ο Μπεργκ βρήκε τον χώρο, αλλά το πλασέ του από διαγώνια το έβγαλε ο κίπερ του Άγιαξ. Οι πράσινοι συνέχισαν να απειλούν και στα επόμενα λεπτά, ενώ η πρώτη φάση για τους Ολλανδούς στο δεύτερο μέρος, ήρθε στο 62′.

Άγιαξ-Παναθηναϊκός

Ο Σενέ εκτέλεσε το φάουλ, ο Στιλ έδιωξε εντυπωσιακά και ο Βαν Ντερ Χορν εξ’ επαφής δεν μπόρεσε με κεφαλιά να κάνει το 2-0 και να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ένα λεπτό αργότερα ο τεχνικός του «τριφυλλιού», πέρασε στο παιχνίδι τους Δώνη, Καλτσά και Μαρινάκη. Παράλληλα ο Άγιαξ είχε ανεβάσει ρυθμό και είχε αρχίσει να απειλεί και πάλι.

Η τελευταία αλλαγή για τον Παναθηναϊκό ήταν εκείνη του Τελάντερ, που πέρασε στην θέση του Κουτρουμπή. Οι πράσινοι από το 60′ μέχρι το 80′ δεν κατάφεραν να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, αλλά στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα πίεσαν και πάλι για την ισοφάριση. Το γκολ όμως ήρθε και πάλι από τον Άγιαξ, με τον Ελ Γαζί να σκοράρει για το 2-0 στο 86′ και να δίνει την νίκη στην ομάδα του.

Άγιαξ-Παναθηναϊκός

Η ενδεκάδα του τριφυλλιού στο πρώτος μέρος: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Λουντ, Καρέλης, Μπεργκ.

και στο δεύτερο: Στιλ, Πέτριτς, Τριανταφυλλόπουλος, Νίνης, Ατζαγκούν, Καλτσάς, Δώνης, Μαρινάκης, Τελάντερ, Αγγελόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.