ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Από μικρή σε… υψηλές πτήσεις

Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τη Μαρία Νομικού, μία από τις καλύτερες ελληνίδες βολειμπολίστριες, ενδυναμώνοντας κι’ άλλο το ελληνικό στοιχείο, ανεβάζοντας παράλληλα την ποιότητα του σαν ομάδα.

Από μικρή σε… υψηλές πτήσεις

Η 22χρονη διαγώνιος (παίζει και ακραία), αποτελεί την έκτη μεταγραφή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού και παρά την σχετικά μικρή της ηλικία, έχει εμπειρίες και παραστάσεις, που θα ζήλευαν πολλές συναθλήτριές της σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η ύψους 1,90 διαγώνιος, ξεκίνησε από τον Ηρακλή Κηφισιάς και πολύ γρήγορα βρήκε θέση στην πρώτη ομάδα των βορείων προαστίων. Παράλληλα πέρασε από όλα τα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας, φτάνοντας ταχύτατα στην Εθνική γυναικών, αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της.

Το ταξίδι στην Ιταλία…

Παρότι από την πορεία της στον Ηρακλή Κηφισιάς, δεν είχε κανένα παράπονο, η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, την «ανάγκασε» το 2012 να πάει στην Ιταλία, πρικειμένου να αγωνιστεί στην Ασιστέλ Νοβάρα.

Παναθηναϊκός: Που θα δείτε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός: Που θα δείτε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό 1.067 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη συνέχεια μετακόμισε στην Κορτέζε και μετά στη Μόντσα (Α2 Ιταλίας), ολοκληρώνοντας μια τριετία στην Ιταλία, που την βοήθησε πολύ, κάνοντας μεγάλα άλματα προόδου όσον αφορά το επίπεδό της ως αθλήτρια.

Παρά το γεγονός πως είχε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς, που την άφησαν πίσω, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε με πολύ δουλειά να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Επιστροφή στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό

Η Νομικού είναι διαγώνια, ωστόσο έχει αγωνιστεί αρκετά και στη θέση της ακραίας, όπου αγωνιζόταν πολύ ειδικά με την Εθνική. Η παρουσία της στο «πράσινο» ρόστερ, προσδίδει ποιότητα και φρεσκάδα, ενώ αποτελεί και μια επένδυση για το μέλλον, καθώς η 22χρονη, έχει τις βάσεις για μια μεγάλη καριέρα και γιατί όχι να είναι και η επόμενη ηγέτης των «φίνων κοριτσιών», τα επόμενα χρόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.