ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Δέκα λόγοι για να έρθει ο Αμπεντ

Ο Παναθηναϊκός κάνει την ύστατη προσπάθεια για να φέρει πίσω τον Μεχντί Αμπεντ, προκειμένου να «θωρακίσει» κι’ άλλο τη μεσαία του γραμμή. Το Panathinaikos24.gr, καταγράφει τους δέκα λόγους, για τους οποίους, πρέπει να επιστρέψει ο «τοξοβόλος» στο «τριφύλλι».

Δέκα λόγοι για να έρθει ο Αμπεντ

Νο.1: Γνωρίζει τι εστί… Παναθηναϊκός, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής μιας και οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας τον ξέρουν και τους ξέρει, ενώ έχει κάνει προετοιμασία με τη Νιούκαστλ, κάτι που σημαίνει ότι από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι έτοιμος.

Νο.2: Είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, έχει ποικιλία στο παιχνίδι του. Σκοράρει, μαρκάρει, τρέχει. Είναι ένας box to box μέσος και ως εκ τούτου είναι πάρα πολύ χρήσιμος. Αρκεί να δει κανείς τα ματς του με το «τριφύλλι», το δεύτερο μισό της σεζόν 2013-2014.

Νο.3: Είναι αυτό που λέμε, τσαμπουκάς. Μια μεγάλη ομάδα, χρειάζεται παίκτες, που εκτός από ταλέντο, πρέπει να έχουν και… «καρύδια» και αυτός τα έχει. Θα βάλει τα πόδια του στη φωτιά, θα «τσαμπουκαλευτεί» με τον καλώς εννοούμενο τρόπο και θα βγει μπροστά. Παρά την ηλικία του, αυτό είναι μεγάλο προσόν.

Νο.4: Ο Αμπεντ είναι νέος ποδοσφαιριστής, έχει όλα τα χρόνια μπροστά του για να χτίσει μια μεγάλη καριέρα. Έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης κάτι που είναι στα συν για τον Παναθηναϊκό, είτε τον κρατήσει για πολλά χρόνια, είτε τον πουλήσει με ένα αρκετά μεγάλο ποσό, παίρνοντας ένα καλό ποσοστό.

Νο.5: Η παρουσία του Αμπεντ στο ρόστερ μαζί με τους Εσιέν, Ζέκα, Νίνη, Καλτσά, Λουντ, Κλωναρίδη, Δώνη, Πράνιτς κατά βάση, δίνει στον Αναστασίου βάθος στον πάγκο και περισσότερες επιλογές και σε συστήματα και σε πρόσωπα.

Νο.6: Είναι δεμένος με την ομάδα και τον κόσμο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά δε, μετά το γκολ στο «Καραϊσκάκης», έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «πράσινης» εξέδρας.

Νο.7: Βασισμένοι στο δόγμα, «Θέλουμε στην ομάδα, μόνο όποιους θέλουν να παίζουν γι’ αυτήν», ο Αμπεντ ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού». Ο Αμπεντ γουστάρει Παναθηναϊκό, αναγνωρίζει ότι αυτός τον ανέδειξε και θα παίζει και για τη φανέλα.

Νο.8: Ένα από τα θετικά του σαν ποδοσφαιριστής, είναι η σταθερότητα που επιδεικνύει στην απόδοσή του. Ακόμα και στην κακή του μέρα, θα τρέξει, θα «ματώσει», γενικά θα τα δώσει όλα. Παίκτες μαχητές, είναι πάντα ευπρόσδεκτοι και αν αυτό συνδυάζεται με το ταλέντο, τότε όλα καλά…

Νο.9: Ο Μεχντί Αμπεντ είναι μαθημένος από καλούς… δασκάλους. Προέρχεται από τα πρότζεκτ της Νιούκαστλ και ως γνωστόν, στις αγγλικές ομάδες μαθαίνεις κάτι παραπάνω από τα βασικά. Αυτή η νοοτροπία αρέσει στον Αναστασίου, όταν έχει απέναντι του παίκτες, οι οποίοι καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που τους λες. Ο Αμπεντ έχει τη σωστή νοοτροπία (ποδοσφαιρική), προερχόμενος από τη Νιούκαστλ.

Νο.10: Έχει το γκολ. Είναι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να έχει μια ομάδα μέσους που να πατάνε περιοχή και να έχουν το γκολ. Ο Αμπεντ είναι ένας από αυτούς. 10 γκολ και 6 ασίστ στη χρονιά του στον Παναθηναϊκό, όντας τρίτος σκόρερ της ομάδας, πίσω από Μπεργκ και Κλωναρίδη. Τελευταίος χαφ που σκόραρε πολύ για τον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Κατσουράνης, τη χρονιά του νταμπλ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ