ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Αρχίζει το ματς…

Μια… Σούπερ Λιγκ, όχι και τόσο διαφορετική όσο θα την περίμενε κανείς, στις αρχές του καλοκαιριού, αρχίζει, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά σε ένα σύνορο, το οποίο καλείται να διαβεί, με το τριετές πλάνο της διοίκησης να κορυφώνεται φέτος.

Αρχίζει το ματς…

Η διοίκηση της ομάδας, έκανε ότι περνούσε από το χέρι της και από την… τσέπη της, προκειμένου να ενισχύσει το «τριφύλλι», σε μια σεζόν, που αποτελεί το crash test, του πλάνου που εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε πριν από τρία χρόνια. Και τότε και πόσο μάλλον τώρα, μία είναι η λέξη που αντηχεί απ’ άκρη σ’ άκρη, στους φίλους του Παναθηναϊκού. Πρωτάθλημα…

Φάκελος: Μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε αρκετά και ποιοτικά. Τουλάχιστον στη θεωρία. Το χορτάρι πάντα είναι ο καθρέπτης.

Εσιέν, Σάντσεθ, Αμπεντ κατά πρώτο λόγο, Λουντ, Βέμερ, Καλτσάς και Τελάντερ μαζί με τον Σωτήρη Νίνη, που δείχνει αναγεννημένος και θα αποτελέσει «καινούργια» μεταγραφή, ήρθαν να βοηθήσουν έναν κορμό παικτών, που πλέον δεν στερείται εμπειριών και παραστάσεων, ωστόσο πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στην πίεση που κουβαλά το όνομα, Παναθηναϊκός.

Λάθη έγιναν (πχ στην περίπτωση Εσιέν), ανορθογραφίες διορθώθηκαν (στα χαρτιά τουλάχιστον) με την απόκτηση δεξιού μπακ, αλλά συμπερασματικά μπορεί να πει κανείς πως το ρόστερ μοιάζει πιο γεμάτο από ποτέ και δεν υπολείπεται ποιότητας, όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ.

Φάκελος: Διοίκηση

Οι δεσμεύσεις της διοίκησης πριν ακόμα το τέλος της περσινής χρονιάς, για ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση, εφαρμόστηκαν στο ακέραιο. Παίκτες ήρθαν, μετά από σχεδιασμό, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, από Αλαφούζο, Βόκολο, Φύσσα και Αναστασίου, με τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό να έχουν κάνει το… κομμάτι τους.

Φάκελος: Ομάδα

Τα υλικά υπάρχουν. Ετοιμάζονται εδώ και καιρό, με τον «αρχιτέκτονα», Γιάννη Αναστασίου να προσπαθεί να χτίσει ένα σύνολο, βασισμένο στις ποδοσφαιρικές του αρχές. Για πρώτη φορά σε αυτά τα τρία χρόνια, ο Έλληνας προπονητής, έχει στη διάθεσή του, τόσους πολλούς και συνάμα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές (αρκεί να θυμηθεί κανείς με ποιους ξεκίνησε το καλοκαίρι του ’13).

Πλέον είναι δική του ευθύνη και υποχρέωση να δημιουργήσει ένα σύνολο, μια ομάδα που θα ξεκινήσει, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα στο Αγρίνιο, μια κούρσα που θα τον οδηγήσει στο… «άγιο δισκοπότηρο», που δεν είναι άλλο από το πρωτάθλημα.

Το βήμα παραπάνω…

Το βήμα παραπάνω που αναφέρει ο προπονητής του Παναθηναϊκού, δίχως όμως να ξεστομίζει τη λέξη, πρωτάθλημα, είναι αυτό και μόνο αυτό. Άπαντες κρίνονται φέτος και πολύ πιο αυστηρά. Το ματς τώρα αρχίζει, όχι με τους καλύτερους αγωνιστικούς οιωνούς για το «τριφύλλι». Η πίεση μοιάζει αφόρητη, ωστόσο έτσι είναι ο Παναθηναϊκός, έτσι είναι ο πρωταθλητισμός.

Χρόνος υπάρχει ακόμα και πολύς μάλιστα. Άλλωστε αυτό που μετράει δεν είναι πως αρχίζει ένα ματς (η μια χρονιά), αλλά το πώς τελειώνει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE