ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο σπουδαίος και ο αξιόπιστος…

Ο Βαγγέλης Νεραντζιάς γράφει για τους πρωταγωνιστές της πράσινης νίκης στο Αγρίνιο και τη συνέχεια που πρέπει να δώσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Καμπάλα.

Ο σπουδαίος και ο αξιόπιστος…

Αναμφισβήτητα αυτό που μένει στο τέλος είναι η νίκη και οι βαθμοί και σε αυτό το σκέλος οι πράσινοι μόνο ικανοποιημένοι μπορούν να είναι μετά το τρίποντο στην πρεμιέρα τους στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ψυχωμένος από την αρχή και παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να προηγηθεί στις πολλές ευκαιρίες που έκανε και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ολική ανατροπή.

Φυσικά οι μεγάλες ανατροπές χρειάζονται τους μεγάλους παίκτες και το τριφύλλι διαθέτει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, τον σπουδαίο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός έφτιαξε το πρώτο γκολ για τον Καρέλη και πέτυχε ο ίδιος το δεύτερο, κοινό χαρακτηριστικό και των δύο τερμάτων… είναι ότι κυνηγάει κάθε φάση, κάθε μπαλιά και εκμεταλλεύεται τα πάντα!

Από κει και πέρα πρέπει να σταθούμε στην παρουσία του Λουκ Στιλ, ο οποίος κράτησε ζωντανό τον Παναθηναικό στα δύσκολα και απέκρουσε το πέναλτι που ως συνήθως έδωσε με ευκολία εις βάρος του τριφυλλιού ο Σιδηρόπουλος. Ο αξιόπιστος Άγγλος γκολκίπερ δίνει σιγουριά στην άμυνα και δύο τρεις σπουδαίες επεμβάσεις σε κάθε ματς.

Το σημαντικό της νίκης είναι η ηρεμία που κερδίζει ο Παναθηναϊκός ενόψει Καμπάλα και η τόνωση της ψυχολογίας. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι πρόκειται για ένα διπλό με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με εύκολα εντός έδρας παιχνίδια.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να κατασταλάξει στο ποιον θέλει τελικά για βασικό στο κέντρο της άμυνας διπλά στον Ταυλαρίδη και να λύσει κάποια ακόμη θεματάκια, αφού το παιχνίδι του δημιουργικά είναι μονοδιάστατο παίζοντας συνεχώς από τον άξονα και καθόλου από τα άκρα. Το επισημαίνω γιατί σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που έπαιξε ανοιχτά και μετά το 1-1, οι περισσότεροι αντίπαλοι στην Super League θα παίζουν διπλή ζώνη άμυνας…

Από κει και πέρα, το ματς με τους Αζέρους είναι πολύ κοντά και ο Παναθηναϊκός πρέπει να «εκμεταλλευτεί» τη νίκη επί του Παναιτωλικού δίνοντας συνέχεια στα καλά αποτελέσματα. Άλλωστε τα ψέμματα τελείωσαν, πλέον δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, μόνο νίκη και πρόκριση στους ομίλους του Europa League, το άλλο σενάριο δεν αναφέρεται καν…

Οι πράσινοι με τη δύναμη της έδρας τους θα πρέπει να παρασύρουν από την αρχή την Καμπάλα να σκοράρουν διώχνοντας το άγχος πάνω από την Λεωφόρο και να αφήσουν υποσχέσεις στον κόσμο τους. Αν όλα πάνε καλά στη συνέχεια θα υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν όλα, αλλά και η ελπίδα ότι οι Εσιέν και Αμπέντ θα ανεβάσουν ένα επίπεδο το τριφύλλι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE