ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Να βγάλουμε τους επόμενους μεγάλους μπασκετμπολίστες»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δίνει μεγάλη συνέντευξη στο panathinaikos24.gr, εξηγώντας το όραμά του για τις ακαδημίες του τμήματος μπάσκετ της ομάδας. Οι στόχοι, η δουλειά που γίνεται, η ανταπόκριση, αλλά και η συγκίνηση για το φιλικό που έχει ετοιμάσει η ΚΑΕ με την Παρτιζάν. Διαβάστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης.

«Να βγάλουμε τους επόμενους μεγάλους μπασκετμπολίστες»

Με επίκεντρο «όπως ήταν φυσικό» τη δημιουργία των ακαδημιών, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το νέο εγχείρημα που ξεκίνησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Με μπροστάρη σ’ αυτή την προσπάθεια, το τοτέμ του συλλόγου Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος μας περιέγραψε ποιο το όραμα των ανθρώπων της ΚΑΕ, αλλά και ποια τα όνειρά του για το «αύριο» της ομάδας.

Συνέντευξη στους Πάνο Καραουλάνη, Αγγελική Κουρεμένου

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.082 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
VST_0393

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Έχεις αναλάβει ως γενικός διευθυντής στις Ακαδημίες της ΚΑΕ. Ουσιαστικά το μέλλον του Παναθηναϊκού… περνάει από τα «χέρια» τα δικά σου και των συνεργατών σου. Δύο λόγια για το καινούργιο εγχείρημα…

«Η ίδρυση των ακαδημιών, ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει εδώ και καιρό και τελικά υλοποιήθηκε. Είναι μια σημαντική ενέργεια που αποτελεί ευκαιρία, αλλά και ευθύνη για όλους μας. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά προκειμένου να αξιοποιήσουν το ταλέντο και την προσωπικότητά τους, πάντα σε συνδυασμό με τις αθλητικές τους ικανότητες. Θέλουμε να κάνουμε παραγωγή των αθλητών εκείνων, που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, αλλά και την Εθνική. Βέβαια προτεραιότητά μας είναι, να τοποθετήσουμε τις βάσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να παράγουμε κατά κύριο λόγο υγιείς φιλάθλους. Δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Υπάρχει ένας τρόπος να λειτουργήσουμε με προϋποθέσεις, ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να βγάλουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε χαρούμενα τα παιδιά. Άλλωστε στόχος μας είναι βγάλουμε αθλητές και ανθρώπους, που θα έχουν πάρει κάποιες αξίες και σωστές βάσεις από τα «μικρά» τους χρόνια και γιατί όχι να βγάλουμε μεγάλους μπασκετμπολίστες».

VST_0006

Που μπορούν να ενημερώνονται οι γονείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να φέρουν τα παιδιά τους στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού;

«Μέσα από την ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί μπορούν να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για το νέο εγχείρημα που ξεκινήσαμε εδώ και λίγες εβδομάδες. Έμπειροι προπονητές βρίσκονται κοντά στους αθλητές, ενώ υπάρχει συνεργασία με ψυχολόγο, οδοντίατρο, διατροφολόγο, με δεδομένη επίσης την παρουσία γιατρού σε κάθε προπόνηση. Επίσης, υπάρχει επιπλέον πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων υπό τον Κώστα Τσαρτσαρή και προνόμια, όπως δύο εισιτήρια διαρκείας για κάθε αθλητή και τον κηδεμόνα του για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και άλλα…».

VST_0034

Υπάρχει ανταπόκριση σε αυτή τη καινούργια προσπάθεια;

«Βλέπουμε μεγάλη ανταπόκριση και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και υπευθυνότητα. Οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών, των γονιών που φέρνουν τα παιδιά στην ομάδα μας, αλλά και της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε τα παιδιά αυτά να πάρουν πραγματικά αυτά που πρέπει».

VST_0147

Ονειρεύεσαι μετά από χρόνια οι αθλητές που θα απαρτίζουν την ομάδα του Παναθηναϊκού, να έχουν περάσει από τα δικά σου «χέρια»;

«Δεν είναι μόνο αυτό, όπως σας είπα έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλα αυτά τα παιδιά. Όχι μόνο σε αυτά που θα εξελιχθούν σε δέκα χρόνια. Αν δηλαδή γίνουν, ο επόμενος Διαμαντίδης ή οποιοσδήποτε. Υποχρέωση μας είναι να μάθουμε αυτά που πρέπει σε όλα τα παιδιά, μεταξύ του αθλητισμού, της ομαδικότητας, τα «μυστικά» του μπάσκετ. Να τους δώσουμε όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα»!

Υποστηρικτές σε αυτή τη προσπάθεια είναι και οι γονείς των παιδιών που βρίσκονται στο πλευρό τους σε κάθε προπόνηση. Ένα μήνυμα προς αυτούς τους ανθρώπους…

«Υποχρέωση όλων των γονιών είναι να στηρίζουν τα παιδιά, να χαρούν. Να είμαστε εκεί πάντα και στα καλά και στα άσχημα. Να μην ξεχνάμε πάντα οι γονείς, ότι τα παιδιά έχουν προπονητή στο γήπεδο. Δεν χρειάζονται ούτε στο σπίτι, ούτε στο αμάξι»!

Πέρα από τις ακαδημίες, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αναφέρθηκε και στο μεγάλο φιλικό που διοργανώνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Παρτιζάν στις 23/09 και όπως δήλωσε, ο σύλλογος ξέρει να τιμά και να σέβεται τους ανθρώπους που έχουν τιμήσει όλα αυτά τα χρόνια την ιστορία του.

VST_0445

Διαβάστε όσα είπε για το μεγάλο φιλικό…

Πως περιμένεις το μεγάλο φιλικό με τη Παρτιζάν;

«Θα είναι ένα μεγάλο φιλικό ανάμεσα σε δυο ιστορικές ομάδες. Ο κόσμος το περιμένει πως και πως. Θα υπάρξει ιδιαίτερη συγκίνηση. Με αυτή τη κίνηση, η ΚΑΕ, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, δείχνει πως ξέρει να τιμάει και να σέβεται ανθρώπους, που με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχουν γράψει ιστορία».

VST_0439

Το μεγάλο φιλικό στις 23 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε, με σκοπό τη βράβευση, εσένα και άλλων μεγάλων αθλητών που έχουν περάσει φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού (Βράνκοβιτς, Μποντίρογκα, Φώτσης και Διαμαντίδης). Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Πραγματικά είναι στιγμές, οι οποίες μένουν στην ιστορία. Όσον αφορά τον Αντώνη Φώτση και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, δεν έχουμε χωρίσει ούτε μία μέρα. Με τα άλλα τα παιδιά όμως, που έχουμε να βρεθούμε πολύ καιρό, είναι πραγματικά κάτι ιδιαίτερο και για μένα και για τον κόσμο φαντάζομαι. Θα γίνει μία εκδήλωση, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και είναι κάτι θαυμάσιο. Θα ήθελα να πω επίσης, πως δεν είμαστε μόνο εμείς οι πέντε που βραβευόμαστε, υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν πολύχρονη και μεγάλη προσφορά στην ομάδα. Μακάρι να μπορούσαμε να ήμασταν όλοι μαζί».

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Στόλης

Μη χάσετε αύριο το δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης του Φραγκίσκου Αλβέρτη στο panathinaikos24.gr. Ο… νέος Παναθηναϊκός του Τζόρτζεβιτς, οι μεταγραφές, το νέο ξεκίνημα για τον εξάστερο, οι προσδοκίες για επιστροφή και η Εθνική ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.