ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Χάνεις τα λόγια σου με τον Διαμαντίδη»

Διαβάστε το δεύτερο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Φραγκίσκου Αλβέρτη στο panathinaikos24.gr. Τι λέει για το «αντίο» του Δημήτρη Διαμαντίδη, για το αν του θυμίζει τη δική του αποχώρηση, αλλά και γιατί πιστεύει ότι «φέτος φτιάχνουμε υπέροχη ομάδα» - «Μεγάλο κεφάλαιο ο Τζόρτζεβιτς». Απολαύστε το «τοτέμ» του «τριφυλλιού»!

«Χάνεις τα λόγια σου με τον Διαμαντίδη»

Ως ένα τεράστιο κεφάλαιο τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ χαρακτήρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ένας άνθρωπος που παραμένει «ενεργός» στους «πράσινους» ακόμη και… εκτός παρκέ.

Δεν είναι άλλος από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος δεν άφησε ποτέ το «τριφύλλι», ακόμη και μετά την απόφαση του να ολοκληρώσει την μπασκετική του καριέρα, χαρακτηρίζοντας την περίπτωση του… ως ιδιαίτερη.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Φραγκίσκου Αλβέρτη στο panathinaikos24.gr

Στους Πάνο Καραουλάνη, Αγγελική Κουρεμένου

Ο «Φράγκι» μίλησε για το αν είναι ικανοποιημένος από τον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, ενώ τόνισε πως ο… ερχομός του Σάσα Τζόρτζεβιτς  στον πάγκο του Παναθηναϊκού, θα αποτελέσει «σήμα κατατεθέν» για το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του συλλόγου.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.594 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο για το ποιος είναι ο στόχος του «εξάστερου» τη νέα χρονιά; «Οι ίδιοι στόχοι, που έχει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 25 χρόνια», απάντησε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Ακαδημιών των «πρασίνων».

VST_0400

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ένα δικό σου σχόλιο αναφορικά με την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την ενεργό δράση…

«Ότι και να πει, οποιοσδήποτε, για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, χάνει τα λόγια του! Αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και για το μπάσκετ γενικότερα. Οποιαδήποτε απόφαση πήρε και είπε, πιστεύω πως έγινε «κατόπιν ωρίμου σκέψεως» και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε την απόφαση του κάθε αθλητή».

VST_0422

Η απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη σου «ξύπνησε» συναισθήματα σχετικά με το δικό σου «αντίο» τότε;

«Όλοι όσοι έχουν σταματήσει, κάπως τα ίδια πράγματα θα νιώθουν. Εγώ είμαι ιδιαίτερη περίπτωση γιατί δεν έφυγα ποτέ από τον Παναθηναϊκό».

Τι έφταιξε τη περσινή σεζόν και Παναθηναϊκός δεν υλοποίησε τους στόχους που είχε θέσει ως πλάνο;

«Τα τελευταία 20 χρονιά ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος. Γιατί κολλάμε σε μία άσχημη στιγμή; Δεν υπάρχει κάποιο κομπιούτερ, το οποίο το προγραμματίζεις και κάθε χρονιά πρέπει να πηγαίνεις καλά. Θα υπάρξει κάποια άτυχη στιγμή, κάποια άτυχη χρονιά, όπου για «χ»-«ψ» λόγους, δεν φτάνεις εκεί που θες. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα».

VST_0450

Ικανοποιημένος με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου;

«Απόλυτα. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, τα οποία πιστεύω θα δημιουργήσουν μία υπέροχη ομάδα. Ευχή όλων είναι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε, εκεί που έχουμε συνηθίσει όλοι τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω σε ένα καινούργιο ξεκίνημα, που θα έχει διάρκεια».

Στόχος του Παναθηναϊκού;

«Ξεκινάει μία νέα χρονιά καινούρια, με καινούριες επιλογές και ευχόμαστε να πάνε όλα όπως πρέπει. Οι στόχοι είναι ίδιοι, που θέτει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 25 χρόνια. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη».

Στο «τιμόνι» φέτος της ομάδας βρίσκεται ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ποια η γνώμη σου;

«Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποτελεί μία μεγάλη προσωπικότητα του μπάσκετ και με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο, που είναι και προπονητής του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου και να είναι σίγουρος ο κόσμος πως θα έχει διάρκεια για πάρα πολλά χρόνια».

VST_0436

Την επόμενη μέρα και αφού η φανέλα με το αριθμό 4 «κρεμάστηκε» στον… ουρανό του ΟΑΚΑ, πως αισθανόσουν; Υπήρξε κάποια στιγμή που να ήθελες να μπεις μέσα και να παίξεις;

«Η επόμενη μέρα ήταν μια χαρά, η μεθεπόμενη και μετά ήταν δύσκολη. Εκεί που αισθάνεσαι περίεργα, είναι ότι σου λείπουν κάποια μεγάλα παιχνίδια και ειδικά play off και Euroleague, είναι αυτά που σου λείπουν πάρα πολύ».

Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε πολύ καλά τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ. Θα έχουμε ανάλογη συνέχεια;

«Να είμαστε όλοι στο πλευρό της γιατί είναι μία ομάδα που μας έχει κάνει πολλές φορές χαρούμενους και υπερήφανους τα προηγούμενα χρόνια. Να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα πρόσωπα των παιδιών. Τους εύχομαι καλή συνέχεια στη διοργάνωση».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.