ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Από την Ελεκτροπούτερε…στον Άγιαξ (Pics & Vids)

Σαν σήμερα το 1992, ο Κριστόφ Βαζέχα πέτυχε τα πρώτα του ευρωπαϊκά του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού, σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Ελεκτροπούτερε στην Ρουμανία για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Από την Ελεκτροπούτερε...στον Άγιαξ (Pics & Vids)

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού και ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που είχαμε την τύχη να δούμε στην χώρα μας, ο Κριστόφ Βαζέχα έφτασε στην Αθήνα για λογαριασμό του «τριφυλλιού», το απόγευμα της 11 Δεκεμβρίου του 1989, σε μία μεταγραφή που πέρασε στα ψηλά.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε πως ο Πολωνός άσος που ήρθε ως ο πρώτος σκόρερ από το πρωτάθλημα της χώρας του, θα έγραφε την δική του ιστορία με τα «πράσινα», σε Ελλάδα και Ευρώπη.

40615

Το ξεκίνημα ήταν δυνατό στην Ελλάδα, καθώς μόλις στην 2η συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, πετυχαίνει γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Στην Ευρώπη ωστόσο, θα έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να σκοράρει, αλλά όταν αυτό τελικά συνέβη, έγινε με εμφατικό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στις 16 Σεπτεμβρίου την Ελεκτροπούτερε στην Ρουμανία για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ο Βαζέχα σημειώνει τα πρώτα του γκολ, τρία για την ακρίβεια, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη του «τριφυλλιού» (0-6).

Από τότε ακολούθησαν 21 γκολ σε συνολικά 63 εμφανίσεις σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα μέχρι το φινάλε της σπουδαίας καριέρας του. Ο ζωντανός θρύλος του Παναθηναϊκού, συνέχισε να «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα δίχτυα με τον Άγιαξ και την Γιούβεντους να είναι τα μεγαλύτερα «θύματα» του τα επόμενα χρόνια, λόγω φυσικά και της κρισιμότητας των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

Πάντα στο σωστό σημείο, πάντα παρών στα μεγάλα ραντεβού, ο Βαζέχα δεν έχασε ποτέ την επαφή του με το γκολ και ήταν ο άνθρωπος πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, στις επιτυχίες των «πράσινων» που ακολούθησαν.

Από τα 24 γκολ που σημείωσε στην Ευρώπη, τα 12 ήταν στο Champions League ή Κύπελλο Πρωταθλητριών όπως λεγόταν παλαιότερα, ενώ όλα τα υπόλοιπα τα πέτυχε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

66236 (1)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...