ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Εδώ είναι το «σπίτι» του…(Pics & Vids)

Κάθε φορά που έφευγε, γνώριζε πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει και πάλι. Εδώ είναι άλλωστε η «οικογένεια» του όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν. Ο Αντώνης Φώτσης είναι ένας ζωντανός θρύλος του Παναθηναϊκού και απόψε το βράδυ αναμένεται να λάβει το χειροκρότημα που του αξίζει από τους φίλους του «τριφυλλιού».

Εδώ είναι το «σπίτι» του...(Pics & Vids)

Υπαρχηγός του Παναθηναϊκού πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και οπαδός της ομάδας από μικρός. Ο Αντώνης Φώτσης μπορεί να έφυγε από το «τριφύλλι», τρεις φορές συνολικά στη μέχρι τώρα καριέρα του, αλλά πάντα επέστρεφε για να συμβάλλει και» ο ίδιος στο χτίσιμο της «πράσινης αυτοκρατορίας».

Με τον πατέρα του να έχει υπάρξει αθλητής του μπάσκετ και προπονητής, ο Αντώνης Φώτσης δεν ήταν δύσκολο να βρει το μέλλον του. Μπορεί να ξεκίνησε τον αθλητισμό από την κολύμβηση, αλλά τελικά η πορτοκαλί θεά ήταν αυτή που τον κέρδισε.

5684

Με τον Ηλυσιακό έκανε τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ και στην Α1, αλλά με την πρόταση του Παναθηναϊκού μόλις στα 16 του χρόνια, βρήκε την ομάδα που θα του έδινε τα πάντα. Πρωτοπήγε το καλοκαίρι του 1997 σε ηλικία 16 ετών και με εξαίρεση κάποια μικρά διαλείμματα, βρίσκεται στην ομάδα ακόμα και σήμερα, στα 34 πλέον. Πάντα  ένιωθε το «τριφύλλι» ως το σπίτι του και δεν το έκρυψε ποτέ. Πήγε σε Αμερική, Ισπανία, Ρωσία και Ιταλία, αλλά πάντα επέστρεφε στο ίδιο μέρος. Σε αυτό στο οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κρεμάσει και την φανέλα του.

Αντώνης Φώτσης

Οι κοινοί παρανομαστές στις επιστροφές του στον Παναθηναϊκό ήταν πάντα οι ίδιες, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που πρόσφεραν στον Φώτση την ασφάλεια που ήθελε, ώστε να δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό στο παρκέ. Με τον Σέρβο τεχνικό μάλιστα ανέπτυξαν μία ιδιαίτερη σχέση, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως ο Έλληνας φόργουορντ τον έχει εκθειάσει σε αρκετές συνεντεύξεις του στο παρελθόν.

Αντώνης Φώτσης-Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία να πάρει φανέλα βασικού από 19 χρονών και να ζήσει στιγμές όπως η κατάκτηση της Euroleague, στην Θεσσαλονίκη το 2000. Τότε, που μετά τον τελικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε πως: «ο Φώτσης είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Περιμένω τα επόμενα χρόνια να κάνει φοβερά πράγματα και να παίξει εκπληκτικό μπάσκετ». 

Εκείνος ήταν άλλωστε και ο λόγος που ο νεαρός τότε φόργουορντ αποφάσισε να αφήσει για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό το 2001. Ήξερε πως έχει το ταλέντο και τις δυνατότητες για να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA. Μπορεί να μην του πήγαν όλα καλά στους Μέμφις Γκρίζλις, αλλά το δοκίμασε, όντας μόλις ο δεύτερος Έλληνας εκείνη την εποχή, μετά από τον Ιάκωβο Τσακαλίδη. Άλλωστε και ο κολλητός του,  Λάζαρος Παπαδόπουλος πρόσφατα σχολίασε, πως «τα προσόντα του αντιστοιχούν σε αυτά των Αμερικάνων». Και δεν είχε άδικο.

Αντώνης Φώτσης

Εξαιρετικός σουτέρ έξω από τα  6.75, με έφεση στα ριμπάουντ και στα μπλοκ, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ που έχει αναδείξει η χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο «Batman» θα γνωρίσει μαζί με τους υπόλοιπους θρύλους, την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας, σε μία νύχτα που θα μείνει αξέχαστη…

1091395
ÖÙÔÓÇÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (ÔÅËÉÊÏÓ / ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2008 ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ 2009) FOTSIS / PANATHINAIKOS - CSKA (FINAL / EUROLEAGUE 2008 FINAL FOUR 2009)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.