ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Έστω κι έτσι…ζωντανός

Ο Βαγγέλης Νεραντζιάς γράφει στο panathinaikos24 για τη νίκη του τριφυλλιού στην Ξάνθη και στέκεται στον Τελάντερ, τον Μπεργκ και τους 14 αντιπάλους…

Έστω κι έτσι…ζωντανός

Μπερδεμένο είναι… το κεφάλι μας, από όσα συνέβησαν στην Ξάνθη και τον τρόπο που πήρε τελικά τη νίκη ο Παναθηναϊκός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τρεις βαθμοί αποτελούν βάλσαμο στις ανοιχτές πληγές της ομάδας σε ένα πολύ κρίσιμο κομμάτι της σεζόν και την κρατάνε ζωντανή και προσωρινά στην κορυφή.

Για να δούμε πρώτα τα θετικά το μεγάλο κέρδος ήταν ο Τελάντερ, όχι μόνο για το γκολ που είναι παλικαρίσιο, αλλά για την συνολική του εικόνα, καθώς ήταν μακράν ο καλύτερος του γηπέδου. Ο Δανός είχε σωστές τοποθετήσεις, γρήγορη σκέψη και καθοριστικές επεμβάσεις, ειδικά στην… εναέρια κυκλοφορία.

Το δίδυμο με τον Σάντσεθ (που προέκυψε από την αναγκαστική αλλαγή του Ταυλαρίδη )ίσως είναι μια εικόνα από το…άμεσο μέλλον στο κέντρο της άμυνας του τριφυλλιού. Από τον Ισπανό λείπει η σειρά αγώνων και η συγκέντρωση αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τόσο ποιοτικοί αμυντικοί με την μπάλα στα πόδια δεν κυκλοφορούν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 830 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από κει και πέρα, τα θετικά τελειώνουν. Ο Παναθηναϊκός συνολικά ήταν από μέτριος ως κακός. Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι δεν έκαναν ούτε φάση. Το αδιάφορο παιχνίδι συνεχίστηκε και στην επανάληψη, αλλά τελικά μια στημένη φάση και το πάθος του Τελάντερ έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη, την οποία είχαν στερηθεί πολλές φορές οι πράσινοι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Στην ουσία του πράγματος ο Παναθηναϊκός δείχνει στάσιμος αγωνιστικά και οι εβδομάδες περνούν. Οι περισσότεροι παίκτες μοιάζουν κάπως υπνωτισμένοι και η συνέχεια μετά την διακοπή αποτελεί ερωτηματικό. Βέβαια με τους βαθμούς να μπαίνουν στο σακούλι η ψυχολογία αλλάζει.

Να μιλήσουμε τώρα και για τις αριθμητικές ισορροπίες; Ο Βοσκάκης ήταν προκλητικός από την αρχή ως τέλος και όλα τα…κουκούτσια πήγαιναν στην Ξάνθη. Βέβαια το κομάντο της βραδιάς ήταν ο 2ος βοηθός που πιάστηκε σηκώνοντας συνεχώς το σημαιάκι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν πρέπει να έχει παράπονο, είδε το γκολ του τριφυλλιού από την καλύτερη θέση… Ήταν ξεκάθαρο σε όλο τον αγώνα ότι οι πράσινοι έπαιζαν κόντρα σε δεκατέσσερις και καλά τα είπε ο Μπερκ.

Παρεμπιπτόντως μπράβο στον Σουηδό για την υπομονή του, στο πέναλτι που δεν του δόθηκε, στο τετ α τετ που κόπηκε ως οφσάιντ, αλλά και για τις κλωτσιές που έφαγε δίχως κανένα κόστος. Αλλά μην τα θέλετε και όλα δικά σας, πέντε φάουλ κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι…

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...