ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Εγώ στα ντέρμπι δεν τον φοβάμαι

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τα ματς «τίτλου» που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Και δεν εννοεί αυτά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό…

Εγώ στα ντέρμπι δεν τον φοβάμαι

Θα δείξει η πορεία αν η νίκη στην Ξάνθη ήταν η επιβεβαίωση πως ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει ή αποτέλεσε μια εξαίρεση στον κανόνα του «η καλή… σεζόν απ’ την αρχή φαίνεται». Αν μη τι άλλο, όμως, είναι μια νίκη που όχι μόνο διατηρεί τον Παναθηναϊκό στο κατώφλι του Ολυμπιακού, μα του χαρίζει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς: συσπείρωση, ψυχολογία, αυτοπεποίθηση.

Η νίκη στην Ξάνθη ήρθε με κακό ποδόσφαιρο. Συμφωνούμε. Θα πρέπει όμως να συμφωνήσουμε πως αυτό της δίνει μεγαλύτερη αξία. Διότι επί Αναστασίου, όποτε ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε καλά και ιδιαίτερα σε έδρες «τύπου Ξάνθης», έφευγε με σκυμμένο κεφάλι. Έπρεπε να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης για να κερδίζει τέτοιου είδους ομάδες. Αποτελούσε ένα απ’ τα «κατηγορώ» των επικριτών του Γιάννη Αναστασίου: δεν είχε δημιουργήσει το… μέταλλο στην ομάδα για να καταφέρνει στις κακές της βραδιές να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Τόσο στην Ξάνθη, όσο και με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έβαλε στο «σακούλι» έξι βαθμούς που πιθανότατα πέρσι δεν θα το έκανε.

Κερδίζει και χρόνο το «τριφύλλι». Υπάρχει η διακοπή, που έρχεται μέσα σε σαφώς μεγαλύτερη ηρεμία απ’ τις προηγούμενες. Οι προπονήσεις θα γίνονται σε καλύτερες συνθήκες. Με χαμόγελο και κέφι. Πράγματα σημαντικά στην καθημερινότητα μιας ομάδας. Στην επιστροφή από τη διακοπή υπάρχει ματς στη Λεωφόρο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, πριν ξεκινήσουν τα συνεχόμενα ντέρμπι. Και τον Παναθηναϊκό στα ντέρμπι δεν τον φοβάμαι. Τα αποτελέσματα και η εικόνα του τα δύο προηγούμενα χρόνια δείχνουν πως σε αυτού του είδους τα παιχνίδια οι «πράσινοι» έχουν τον τρόπο να παίρνουν αυτό που θέλουν.

Πω πω μια «ντόπα»
Πω πω μια «ντόπα» 1.109 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έχουν κάνει νίκη στο Καραϊσκάκη με 3-0, έχουν κάνει νίκες στην Τούμπα, έχουν βάλει τέσσερα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Πέρσι είχαν 5 νίκες και 1 ήττα σε έξι αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Αν μη τι άλλο… εντυπωσιακό. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να τον φοβάμαι στα ντέρμπι; Περισσότερο τον φοβάμαι τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό όταν αγωνίζεται σε αγώνες με μικρότερες – θεωρητικά – ομάδες, παρά σε παιχνίδια που αποδεδειγμένα τα πηγαίνει καλά. Άλλωστε σε εκείνα τα παιχνίδια κρίνονται συνήθως οι τίτλοι και όχι στο τι θα κάνεις στα ντέρμπι. Οπότε, κρίσιμο το επόμενο δίμηνο, μα ακόμα πιο κρίσιμα τα… μετά επόμενου διμήνου παιχνίδια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.