ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Χένρικσεν: «Δεν πρέπει να υπερβάλουμε με Τελάντερ»

Ως υπερβολές χαρακτήρισε τα όσα γράφονται από τον Τύπο για τον Ράσμους Τελάντερ, ο Ρενέ Χένρικσεν, που δήλωσε παράλληλα πως ο Δανός αμυντικός έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό.

Χένρικσεν: «Δεν πρέπει να υπερβάλουμε με Τελάντερ»

Ο Χένρικσεν είναι ο άνθρωπος που έφερε τον Τελάντερ στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και μιλώντας στην εφημερίδα «Live Sport», αναφέρθηκε στον 24χρονο κεντρικό αμυντικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρενέ Χένρικσεν στην Live Sport:

Για τα χαρακτηριστικά του: «Είναι ένας δυναμικός κεντρικός αμυντικός, με ικανότητες στις εναέριες μονομαχίες, αλλά και με πολλές δυνατότητες όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Παίρνει γενικά σωστές θέσεις και σε φάση άμυνας και επιθετικά στις στημένες φάσεις».

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 93.265 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τα πλεονεκτήματά του: «Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η ταπεινότητά του. Πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό, ήξερε ότι πρέπει να μοχθήσει για να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα. Είναι ασφαλώς σε φάση εξέλιξης, είχε ήδη πάρει μια μεταγραφή στη Δανία, γνώριζε από πριν όμως ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με απαιτήσεις. Δεν είναι από τα παιδιά που υπερβάλλουν ή που νομίζουν ότι με 5-10 ματς ή με μια καλή σεζόν θα ανεβάσουν αμέσως το επίπεδό τους. Επέλεξε να πάει στον Παναθηναϊκό και να βελτιωθεί ο ίδιος και για να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορεί».

Για τα αρνητικά του: «Μπορεί να βελτιωθεί σε όλα. Δεν υπάρχει κάποιος τομέας για τον οποίο μπορεί να πει κάποιος ότι είναι τέλειος. Μπορούμε να πούμε ότι ένας τομέας στον οποίο χρειάζεται βελτίωση είναι αυτός της αξιολόγησης ορισμένων καταστάσεων και φάσεων. Πότε πρέπει να παίζει πιο αμυντικά, γρήγορα, δυνατά και αποφασιστικά με στόχο να αποκρούσει ή να κόψει την επίθεση του αντιπάλου, πότε να οργανώσει την εκκίνηση μιας επίθεσης από την πρώτη ζώνη. Είναι θέμα και πείρας αυτό. Όσο πιο πολύ παίζει τόσο περισσότερο θα οξύνεται το κριτήριό του. Αλλά επειδή είναι από τους στόπερ που μπορούν να παίξουν και με την μπάλα, όχι μόνο να αποκρούουν, είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέχει για να αποφύγει τα λάθη».

Για το πως πρέπει να τον αντιμετωπίσει ο Τύπος: «Μπορώ να αντιληφθώ ότι έλαβε μεγάλες διαστάσεις το γκολ του στην Ξάνθη, γιατί ήταν γκολ νίκης. Αλλά έχει παίξει μόνο τρία παιχνίδια. Μόνο τρία! Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουν υπομονή, γιατί είναι ένας παίκτης με προσόντα, ο οποίος όμως θα κάνει και λάθη, μπορεί και κακές εμφανίσεις στο μέλλον. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Ο ίδιος έχει καλή νοοτροπία και δεν νομίζω ότι επηρεάζεται από δημοσιεύματα και θετικά σχόλια. Σίγουρα είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν πρέπει να υπερβάλλουμε».

Για το πως νιώθει ο Τελάντερ στην Ελλάδα: «Ήταν πολύ χρούμενος από τη στιγμή που ένιωσε έτοιμος, που μπορούσε να αγωνιστεί. Πέρασε αρκετά κατά το χρονικό διάστημα που ήταν τραυματίας, έχασε αρκετά παιχνίδια πέρυσι και στην αρχή της φετινής σεζόν. Είναι παιδί με θετική ενέργεια και θέληση, τα κατάφερε σε πρώτη φάση, αλλά τώρα όλοι θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εκείνον αν παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό».

Για το αν θα κλειθεί στην εθνική ομάδα της Δανίας: «Το βλέπω αρκετά δύσκολο. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αφού μετά τον αποκλεισμό από το Euro, ίσως υπάρξει αυτή η ευκαιρία. Αλλά αυτήν την περίοδο η Δανία έχει αρκετούς ικανούς στόπερ. Εκτός από τους δύο βασικούς τον Άγκερ και τον Κίερ, υπάρχει και ο Βέστεργκααρντ και ακόμη ένα-δύο παιδιά με ταλέντο που ήδη έχουν κληθεί και έχουν αγωνιστεί. Πρέπει να είναι ένας από τους στόχους του Ράσμους, αλλά δεν θα έρθουν όλα μαζί. Ένα-ένα. Τώρα πρέπει να σταθεροποιήσει και να βελτιώσει την απόδοσή του στον Παναθηναϊκό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...