ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Λάθη στην επιλογή των παικτών…»

Ο Κριστόφ Βαζέχα, ξέσπασε… κατά πάντων, μιλώντας στον «Sport24radio», για τα λάθη των μεταγραφών του Παναθηναϊκού, τους παίκτες που δεν… κάνουν και τον Αναστασίου που δεν φταίει.

«Λάθη στην επιλογή των παικτών…»

Ο παλαίμαχος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, τα… έβγαλε από μέσα του, όσον αφορά την ομάδα, τονίζοντας πως, μόνο το κύπελλο, μπορεί να είναι ρεαλιστικός στόχος για το «τριφύλλι».

Όσο αφορά δε, τον Γιάννη Αναστασίου, είπε, πως ήταν λάθος η απομάκρυνσή του, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, ανεξάρτητα με τον ποιον έχει στον πάγκο του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κριστόφ Βαζέχα στον «Sport24radio»:

Για τον Παναθηναϊκό:

«Η ομάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο και ο τελευταίος που φταίει είναι ο Αναστασίου. Διότι με αυτό το υλικό το μόνο που μπορούσε να ζητήσει είναι η δεύτερη θέση και τίποτα παραπάνω. Δεν πήρε καμία βοήθεια από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και η ομάδα είναι χειρότερη από πέρσι. Έγιναν μεταγραφές, αλλά δεν παίζει κανείς. Πήραμε τον Αμπεντ, αλλά η ομάδα δεν χρειαζόταν τέτοιον παίκτη».

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 105.432 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν φταίει ο Αναστασίου:

«Είναι δύσκολο για μένα διότι είμαι απ’ έξω και μιλάω με βάση αυτά που βλέπω και διαβάζω. Δεν ξέρω αν ο Γιάννης ζήτησε κάποιους παίκτες ή είπε τις θέσεις που ήθελε ενίσχυση η ομάδα. Με αυτό το ρόστερ δεν θα μπορούσε η ομάδα να κάνει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο πλήγμα βέβαια ο αποκλεισμός από την Γκαμπάλα, ομάδα που δεν είναι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό. Αν περνούσαμε την Γκαμπάλα και ήμασταν στο Europa League και τώρα που είμαστε δεύτεροι δε θα υπήρχε τόση γκρίνια, όση υπάρχει τώρα».

Για τα λάθη στις μεταγραφές:

«Σε κάθε ομάδα γίνονται λάθη, αλλά το σημαντικό είναι να μην τα συνεχίζεις και να μαθαίνεις από αυτά. Το ότι έφυγε ο Αναστασίου για μένα είναι λάθος, διότι όποιος και να έρθει δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα».

Για το τι πήγε στραβά στις μεταγραφές:

«Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Σίλντενφελντ. Είχαμε ένα παιδί που ταίριαζε με την ομάδα και για κάποια χρήματα δεν τον κρατήσαμε. Και μετά πήραμε έναν παίκτη που δεν είναι καλύτερος από αυτόν που είχαμε. Έχουμε τρία δεξιά μπακ και δεν ξέρουμε ποιος πρέπει να παίζει. Έτσι καταλήξαμε στον Μαρινάκη. Η ομάδα χρειάζεται να έχει καλούς παίκτες στα άκρα, που να παίζουν καλά το ένας εναντίον ενός, που να μπορούν να κάνουν μία προσπάθεια και να κάνουν το γκολ, ειδικά από τη στιγμή που οι ομάδες στη Λεωφόρο παίζουν κλειστά. Λείπει ένα δεκάρι. Ο Μπεργκ με τον Καρέλη είναι ένα καλό δίδυμο, αλλά λείπει η τελική πάσα».

Για το αν μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο ο Νίνης:

«Περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτόν, αλλά δεν είναι όπως ήταν κάποια χρόνια πριν. Δεν πρέπει να κάνουμε θόρυβο για ένα παιχνίδι με το Λεβαδεικό, που ήταν χάλια. Ο Νίνης έχει τα προσόντα, αλλά δεν τον έχουμε δει να βγάζει 90 λεπτά. Παίζει καλά για 50 με 60 λεπτά και μετά χάνεται».

Για την επιλογή του Παούνοβιτς, που φέρεται ότι ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό:

«Φυσικά, αν τον ξέρει ο κ. Αλαφούζος και πιστεύει ότι ταιριάζει με την ομάδα. Βέβαια, πρέπει να προσέξει το γεγονός ότι άλλη δουλειά πρέπει να κάνει ένας προπονητής με νέα παιδιά και άλλη με άντρες. Ο προπονητής που θα δουλέψει στον Παναθηναϊκό πρέπει να έχει εμπειρία. Βέβαια, ο πρόεδρος κάνει κουμάντο, αυτός παίρνει την ευθύνη. Σίγουρα θα πήρε πληροφορίες και μπορεί να είναι καλός προπονητής. Όλα αυτά τα λέμε υποθετικά».

Για τη φιλοσοφία του νέου προπονητή:

«Αυτό είναι δύσκολο, διότι δεν ξέρω τη φιλοσοφία των ανθρώπων της διοίκησης. Ο Σέρβος (σ.σ. Παούνοβιτς) θεωρώ ότι είναι λάθος, διότι άλλο είναι να δουλεύεις με παιδιά 19-20 ετών και άλλο με άντρες. Μπορεί να πήρε το Παγκόσμιο με παιδιά, αλλά στο επαγγελματικό επίπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλοι κοιτούν για ξένο προπονητή. Τι διαφορά έχει ο Βαζέχα από τον Σέρβο; Μπορούν να πάρουν εμένα».

Για το αν έχει δεχθεί κρούση από τον Παναθηναϊκό:

«Όχι δεν έχω μιλήσει ούτε με τον Φύσσα, ούτε με τον Βόκολο».

Για την επιλογή ξένων προπονητών από τις ελληνικές ομάδες:

«Δυστυχώς στην Ελλάδα αλλάζουμε εύκολα προπονητές. Από τη μία λέμε να δώσουμε μία ευκαιρία στα μικρά παιδιά και από την άλλη κρίνουμε τον προπονητή όταν χάσει ένα παιχνίδι και μετά τον διώχνουμε. Ποιος προπονητής θα ρισκάρει για να το κάνει αυτό, αφού σε κάθε παιχνίδι παίζει το κεφάλι του; Στη Football League πέρασα το ίδιο. Ήθελα να δώσω ευκαιρίες σε νέα παιδιά και μετά μου έλεγαν για τις ήττες, οπότε έβαζα πιο έμπειρους παίκτες. Για αυτό τα μικρά παιδιά δεν παίζουν στις ομάδες τους. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, ξέρω μόνο ότι κάποιο άνθρωποι κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο με αυτή τη νοοτροπία».

Για τα λάθη του Γιάννη Αλαφούζου: 

«Για μένα η ομάδα δεν είναι καλύτερη από πέρσι. Δεν είχε καμία βοήθεια από τις μεταγραφές. Στην επιλογή παικτών έγιναν λάθη».

Για το αν έχει κριθεί το πρωτάθλημα:

«Οι άλλες ομάδες είναι πολύ δύσκολο να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό, που είναι πολύ καλή ομάδα και το δείχνει και στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα. Μόνο αν χάσει δύο με τρία παιχνίδια, που δεν το πιστεύω, θα έχει πρόβλημα. Οι υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Δεν πιστεύω ότι φέτος μπορεί να πάρει τον τίτλο και πρέπει να το ξεχάσουμε, διότι κάναμε σοβαρά λάθη το καλοκαίρι. Πρέπει να κοιτάξουμε το κύπελλο για να πάρουμε έναν τίτλο φέτος και να έρθουν καλύτερα παιδιά από αυτά που έχουμε. Πάντα στην Ελλάδα φταίει ο προπονητής! Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε και τις ευθύνες των παικτών; Πάντα φεύγει ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές μένουν στο απυρόβλητο. Σε αρκετά πράγματα φταίνε και αυτοί. Αν ακούμε σε μία ομάδα ότι κάποιοι ξενυχτούν, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τους παίκτες και στον Παναθηναϊκό είχαμε τέτοια κρούσματα. Και μετά φταίει ο προπονητής. Τι να κάνει δηλαδή ο προπονητής; Να τους πάρει από το χέρι και να τους πάει στο κρεβάτι;».

Για την έλλειψη ηγετών στον Παναθηναϊκό:

«Αυτή τη στιγμή εκτός του Ζέκα που δίνει και την ψυχή του για την ομάδα, δε βλέπω κάποιον άλλο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Το ρόλο αυτό θα μπορούσε να τον παίξει και ο Μπεργκ, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω αν έχει τα κατάλληλα προσόντα για να πάρει στις πλάτες του την ομάδα στη δύσκολη στιγμή. Μόνο ο Ζέκα. Έτσι φαίνεται απ’ έξω. Μάλλον ο Μπεργκ δεν έχει στο χαρακτήρα του να κάνει κουμάντο στην ομάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...