ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Βαζέχα: Τα «χρόνια πολλά» στον κορυφαίο των κορυφαίων! (Pics, Vids)

Τα γκολ και οι στιγμές που χάρισε στον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι ανεπανάληπτες. Ο Κριστόφ Βαζέχα γιορτάζει τα 57α του γενέθλια και το Panathinaikos24.gr του εύχεται χρόνια πολλά.

Βαζέχα: Τα «χρόνια πολλά» στον κορυφαίο των κορυφαίων! (Pics, Vids)

Κανείς δεν περίμενε πως ο ποδοσφαιριστής που περνούσε το κατώφλι της Παιανίας το Δεκέμβρη του 89’, ότι θα άφηνε το στίγμα του στον Παναθηναϊκό αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Κριστόφ Βαζέχα που σήμερα κλείνει τα 57α του γενέθλια.

Γεννημένος στις 17 Νοεμβρίου του 1964 στο Κατόβιτσε της Πολωνίας, ο βραχύσωμος φορ έμελε να αφήσει το στίγμα του στην Ελλάδα με τη φανέλα του «τριφυλλιού, σημειώνοντας τον αστρονομικό αριθμό γκολ (288) σε 503 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στα 15 χρόνια που πέρασε στην ομάδα.

Γκολ πολλά με όλους τους τρόπους, γκολ που άφησαν το σημάδι τους, γκολ που οδήγησαν σε τίτλους και διακρίσεις…

Η πρώτη του επίσημη εμφάνιση με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς, πραγματοποιήθηκε σε ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, μια εβδομάδα αφότου είχε έρθει στη χώρα μας, αλλά δεν σημαδεύτηκε από κάποιο τέρμα, καθώς το ματς έμεινε στη λευκή ισοπαλία.

βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα

Η επίσημη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, πήρε σάρκα και οστά σε ένα ματς κόντρα στον Απόλλωνα τον Ιανουάριο του 1990, με τον ίδιο αντίπαλο οκτώ χρόνια μετά, το γκολ που θα σημειώσει (181) θα είναι αυτό που θα του χαρίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της ομάδας μέχρι και σήμερα. Είναι άγνωστο αν τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει κάποιος ποδοσφαιριστής που θα τον φτάσει σε γκολ…

βαζεχα

Στα χρόνια που έμεινε στους «πράσινους» έζησε τα πάντα… Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Ελλάδας, 2 Σουπερ Καπ, ενώ έχει αναδειχθεί και τρεις φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Το κερασάκι στην ποδοσφαιρική «τούρτα», είναι η πρόκριση στους «4» του Champions League και το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άγιαξ στο Ντε Μεερ (τελευταίο ματς του Αίαντα στο συγκεκριμένο γήπεδο) τον Απρίλη του 1996. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2004, σε ηλικία 39 ετών.

βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα

Ο Βαζέχα μπήκε στην καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων, εκτός από τη δεινότητά του στο σκοράρισμα αλλά και για το ήθος του ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Το 2006 δόθηκε προς τιμήν του φιλικός αγώνας μεταξύ ομάδας παλαιμάχων του Παναθηναϊκού και της Ρουχ Χορζόφ.

Σε Εθνικό επίπεδο, ο «Χρήστος» με το Εθνόσημο της Πολωνίας είχε σε 50 συμμετοχές εννέα τέρματα, ενώ έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα στη χώρα του με τη φανέλα της Ρουχ Χορζόφ το 1989.

Ο Βαζέχα ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2004 σαν πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό και από τότε ζει το ποδόσφαιρο ως προπονητής.

Σαν βοηθός του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του «τριφυλλιού» πανηγύρισε ακόμα ένα πρωτάθλημα τη σεζόν 2009-2010, ενώ έχει περάσει από τον πάγκο αρκετών ομάδων της Football League, όπως το Αιγάλεω, ο Φωκικός, η Καλλιθέα και ο Φωστήρας.

βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα
βαζεχα-σισε

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...