ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Νίκη με σφραγίδα Ολιβάρες! (Pics, Vids)

Ένα γκολ και μια ασίστ του Πέρσι Ολιβάρες ήταν ικανά για να χαρίσουν στο «τριφύλλι» τη νίκη (2-0) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μια μέρα σαν σήμερα το 1999.

Νίκη με σφραγίδα Ολιβάρες! (Pics, Vids)

Ο Παναθηναϊκός τυπικά γηπεδούχος αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική και κατάφερε να βγει νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Περουβιανό Πέρσι Ολιβάρες. Ο Περουβιανός αριστερός μπακ, ήταν το Α και το Ω για την ομάδα του Γιάννη Κυράστα εκείνο το απόγευμα στο Μαρούσι.

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν εκείνη, έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και ήταν κυρίαρχος στα ντέρμπι, όμως το πρωτάθλημα για εξωαγωνιστικούς λόγους δεν κατέληξε σε «πράσινα» χέρια. Από νωρίς το ΟΑΚΑ στις (21/11/1999) ήταν κατάμεστο από οπαδούς και των δύο ομάδων. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν πάρει τις θέσεις τους στις κερκίδες του γηπέδου προς τον ηλεκτρικό σταθμό με τον Σωκράτη Κόκκαλη παρόντα ανάμεσα τους, ενώ εκείνοι του «τριφυλλιού» προς την πλευρά της λεωφόρου Κηφισιάς. Με τα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων να μην λείπουν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, αλλά και σε δρόμους πέριξ αυτού, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ήταν τέτοιο το πάθος του Περουβιανού, που στιγμές μετά την επίτευξη του τέρματος, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του, ήθελε να βγάλει τη φανέλα του, με τον Τάκη Φύσσα να τρέχει και να τον συγκρατεί, καθώς είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα από προηγούμενο μαρκάρισμα και υπήρχε κίνδυνος για να αποβληθεί από τον τότε διαιτητή Γιώργο Τσαγκαράκη αν δεχόταν 2η κίτρινη.

βαζέχα-panathinaikos24
Γιάννης_Κυράστας-panathinaikos24
32257
Ολιβάρες_panathinaikos24

Οι «πράσινοι» μπήκαν από τη σέντρα του ματς, με πάθος και κοφτερό μυαλό και έβαλαν από νωρίς σε θέση άμυνας τους ερυθρολεύκους του Αλμπέρτο Μπιγκόν. Το σκορ ωστόσο δεν είχε ανοίξει μέχρι το 59ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Πφλίπσεν, ο Ολιβάρες μέσα στην καρδιά της μικρής περιοχής σηκώθηκε για κεφαλιά, παραβιάζοντας την εστία του Ελευθερόπουλου για το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά το 1-0, ήρθε και το δεύτερο γκολ των «πρασίνων» μετά από όμορφο συνδυασμό, με τον Ολιβάρες να σεντράρει και τον Βαζέχα με εναέρια κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι να «γράφει» το 2-0 και να σφραγίσει την επικράτηση του Παναθηναϊκού.

Αυτή η νίκη ήταν και η πρώτη για τους «πράσινους» μετά από τρία χρόνια, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό παράλληλα στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν η ιστορία θα επαναληφθεί και ο Παναθηναϊκός θα βγει νικητής από το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Παναθηναϊκός (Κυράστας): Νικοπολίδης, Ολιβάρες, Φύσσας, Χένρικσεν, Γκούμας, Σιπνιέφσκι, Μίκλαντ, Μπασινάς, Πφλίπσεν, Λυμπερόπουλος, Βαζέχα.

Ολυμπιακός (Μπιγκόν): Ελευθερόπουλος, Πουρσαϊτίδης, Μαυρογεννίδης, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς, Γκόγκιτς, Ζιοβάνι.

Αναπληρωματικοί για τις δύο ομάδες

Παναθηναϊκός: Χαλκιάς, Κόλα, Γκαλέτο, Βόκολος, Κιάσσος, Σίγκουρντσον, Νασιόπουλος.

ΟλυμπιακόςΤοχούρογλου, Κωστούλας, Άντζας, Γιαννακόπουλος, Λουτσιάνο, Αλεξανδρής, Καραπιάλης.

Ολιβάρες_panathinaikos24
Ολιβάρες_panathinaikos24
Ολιβάρες_panathinaikos24
Ολιβάρες_panathinaikos24
βαζεχα
Βαζέχα-panathinaikos24

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...