ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ζέκα: «Να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα της Λεωφόρου, αναφέρεται στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάνει λόγο για «συλλόγους που εμπλέκονται σε αυτές τις καταστάσεις».

Ζέκα: «Να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα»

Ο Πορτογάλος μέσος βρίσκεται από το 2011 στη χώρα μας και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova, ο Ζέκα απαντάει στο τι πιστεύει πως πρέπει να αλλάξει, «ξενερώνει» που το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν έγινε ποτέ και τονίζει πως ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα και πάει στη Θεσσαλονίκη για τη νίκη, απέναντι στον Ηρακλή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαστε στεναχωρημένοι για όσα συνέβησαν και για το γεγονός ότι δεν παίξαμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όμως, να αλλάξουμε κάτι. Η ψυχολογία μας πρέπει να είναι ψηλά και είναι ψηλά για τον επόμενο αγώνα. Πλέον ότι έγινε έγινε, η ζωή συνεχίζεται και κοιτάμε μπροστά.

Είστε αισιόδοξοι ότι το παιχνίδι θα γίνει σύντομα;

«Δεν ξέρω. Δεν είχα νέα σχετικά με το γεγονός και δεν ξέρω τι θα γίνει. Βεβαίως, θα ήθελα να γίνει ο αγώνας και να παίξουμε. Θα επιθυμούσα να γίνει και να διεξαχθούν όλα ομάλα, αλλά δεν ξέρω καμία είδηση σχετικά με το θέμα».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.374 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι παίκτες πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού και κανείς άλλος πέρα από αυτό. Σαν παίκτης, σαν αρχηγός και μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα, ποιες είναι οι σκέψεις για τη λύση στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Θα έλεγα ότι πρέπει πολλά να αλλάξουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος μας κάνει πολύ δουλειά, για να αλλάξουν τα πράγματα, να γίνει πιο σωστό και δίκαιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρξουν και εντός και εκτός γηπέδου αλλαγές και προσπαθεί ο πρόεδρος μας για αυτό. Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει αρκετές αποφάσεις για να βελτιωθεί η όλη κατάσταση. Λέγεται και ακούγεται πως υπάρχουν και διάφοροι σύλλογοι που εμπλέκονται σε αυτές τις καταστάσεις. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα, αλλά όλοι γνωρίζουμε αυτά που αναφέρω. Θα πρέπει πάντως να κάνουμε όλοι μία μεγάλη προσπάθεια, η οποία θα έχει αίσιο τέλος.

Είναι δύσκολο να αλλάξετε σελίδα, αλλά πρέπει να αλλάξετε σελίδα, καθώς η ζωή συνεχίζεται και υπάρχει και το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Έχεις μιλήσει με τους συμπαίκτες σου; Ήταν και ο πρόεδρος εδώ σας μίλησε ή ο προπονητή σας ώστε να κοιτάξετε μπροστά;

«Ξέρουμε ότι ο προηγούμενος αγώνας ανήκει στο παρελθόν. Γυρνάμε σελίδα και αυτό το οποίο έχει συμβεί εγώ το έχω βιώσει σε άλλες περιπτώσεις μεν αλλά θα έλεγα ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο Ηρακλής είναι ο επόμενος αντίπαλος μας και ο αγώνας μας είναι αρκετά σημαντικός άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην κοιτάμε το παρελθόν αλλά να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα μας με τον Ηρακλή. Και γενικά να κοιτάμε μπροστά».

Η άποψη που έχεις σχηματίσει για τον Ηρακλή ενόψει του αγώνα στη Θεσσαλονίκη;

«Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, βεβαίως δεν έχω δει πάρα πολλά πράγματα από τον Ηρακλή. Είδαμε το ματς με τον ΠΑΟΚ ότι είναι μια μαχητική ομάδα, θα παίξουν εντός έδρας, μπροστά στους φιλάθλους τους. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας για εμάς, έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ηρακλή αλλά πηγαίνουμε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη νίκη».

Δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Παναθηναϊκό μετά την απομάκρυνση του κ. Αναστασίου, έχετε ένα νέο προπονητή τον κ. Στραματσόνι πως είναι αυτές οι πρώτες μέρες;

«Ήταν καλές μέρες και νομίζω πως ο συγκεκριμένος προπονητής ήρθε με νέες ιδέες και έβαλε νέες ιδέες στην ομάδα τις οποίες προσπαθούμε να αφομοιώσουμε. Υπάρχουν κίνητρα, συνεχίζουμε τη δουλειά μας και από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα έχουμε συνεχή βελτίωση». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.