ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βάιος Τσούτσικας

Είδαμε λιγάκι ουρανό

Δεν είχε πολλά να χάσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η νίκη της Ζιέλονα Γκόρα στη Ρωσία ανάγκαζε τους «πράσινους» να κυκλώσουν το ματς της επόμενης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Είδαμε λιγάκι ουρανό

Δες το κι έτσι: ακόμα και μετά το τέλος του σερί των 9 ηττών από την ομάδα του Πασκουάλ υπάρχει στο τραπέζι ένα ακραίο σενάριο αποκλεισμού της ομάδας του Τζόρτζεβιτς. Σε βραδιές σαν κι αυτές όμως δείχνεις στους άλλους και βλέπεις κι εσύ λίγο πού φτάνει το ταβάνι σου…

Δικαιολογείται ο ενθουσιασμός όσων είδαν το παιχνίδι. Όσο νωρίς και να είναι μέσα στη χρονιά μια νίκη απέναντι στην υπερπλήρη Μπαρτσελόνα «επιτρέπει» να πεις και καμία χοντράδα. «Πάμε για το έβδομο», «επιστρέφουμε στην κορυφή», «ραντεβού στο Βερολίνο»… Αυτό, λοιπόν, είναι και το πρώτο μεγάλο κέρδος της ομάδας που ξαναχτίζεται. Μετά από μια κακή εκκίνηση στην Ευρωλίγκα οι νίκες σε Σμύρνη και ΟΑΚΑ με Μπάρτσα ζέσταναν ξανά τον κόσμο και του έδειξαν ότι η ομάδα μπορεί να ξεφύγει από τη σχετική μετριότητα των τελευταίων ετών. Όσων δηλαδή είχε να νικήσει τους Καταλανούς.

Ο Τζόρτζεβιτς λέει και ξαναλέει για τη συγκλονιστική συμπαράσταση του κόσμου και στέκεται περισσότερο στην επίσκεψη των οπαδών πριν την αναχώρηση για Σμύρνη. Και το τονίζει πρώτον διότι είναι και γι’ αυτόν πρωτόγνωρη η σχέση των οπαδών του Παναθηναϊκού με την ομάδα μπάσκετ και δεύτερον διότι ξέρει πόση μεγάλη ενέργεια δίνει σε αυτήν την ομάδα ο κόσμος από την εξέδρα.

Μέσα στο παρκέ ο Τζόρτζεβιτς δικαιώθηκε για όσα έλεγε πριν την επιστροφή του Παππά και όσα θα λέει μέχρι να επιστρέψει και ο Μποχωρίδης. Ακόμα και αυτά τα 5-6 λεπτά που κατάφερε να παίξει ο Παππάς κόντρα στους Καταλανούς ήταν η βενζίνη που συντήρησε τον εκπληκτικό Διαμαντίδη και τον παίκτη – κομπιούτερ που ακούει στο όνομα Καλάθης.

Όσο εντυπωσιακό είναι το «20» στους πόντους του αρχηγού άλλο τόσο εντυπωσιακό ίσως και περισσότερο είναι το «18» στα λεπτά συμμετοχής του. Αν τον έχεις φρέσκο τον Μήτσο στα κρίσιμα λεπτά και τάπες στα αντίπαλα σέντερ θα κάνει και τρίποντα από το σπίτι του θα βάλει και γιο-γιο θα κάνει ακόμα και τις κορυφαίες άμυνες της Ευρώπης.

Κέρδος λοιπόν και η μερική διεύρυνση του ροτέισον και η άμεση εμφάνιση των πρώτων ευεργετικών αποτελεσμάτων. Βάλτε δίπλα και το φορμάρισμα του Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος έλαβε το μήνυμα και μοιάζει αγριεμένος. Έκανε πλάκα στην επίθεση απέναντι στον πανύψηλο Τόμιτς, ενώ πάλεψε και στην άμυνα. Με το γκάζι ελαφρώς πατημένο μπήκε και ο Πάβλοβιτς στο ματς. Είναι η δική του σειρά να κάνει ένα ακόμα βήμα εμπρός…

Πού θα φτάσει φέτος ο Παναθηναϊκός είναι πολύ νωρίς να πει κανείς. Καλά – καλά δεν έχει πετύχει το αυτονόητο, να προκριθεί στην επόμενη φάση ωστόσο μπορεί να κοιτά ψηλά και να μη ζαλίζεται. Και ακόμα είναι υπό… κατασκευή. Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι θα τον βρουν εμπρός τους στο ΤΟΠ 16 θα ήθελαν να τον αποφύγουν. Δεν είναι μόνο η βαριά του φανέλα, είναι και το ότι δείχνει ότι όσο περνά ο καιρός τόσο θα βελτιώνεται…

ΥΓ: Για τη σχέση εξέδρας – ομάδας. Ψάξτε και βρείτε το ηχητικό ντοκουμέντο από την αποθέωση του Δημήτρη Διαμαντίδη μετά από ένα έρμπολ. Αυτά δεν τα ζεις αλλού. Τα ζεις μόνο στο ΟΑΚΑ και μόνο με τον Μήτσο!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE