ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός

Ανατροπή-έπος και πρόκριση (Pics, Vids)

Σαν σήμερα το 1987 ο Παναθηναϊκός με μια τεράστια νίκη (5-1) και ανατροπή επί της Χόνβεντ προκρινόταν στους «8 της Ευρώπης»!

Ανατροπή-έπος και πρόκριση (Pics, Vids)

Η συντριβή και η ήττα με 5-2 στο πρώτο ματς στην Ουγγαρία, μετατράπηκε σε μεγάλο θρίαμβο για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μπροστά στους οπαδούς του.

Οι «πράσινοι» του Βασίλη Δανιήλ βρέθηκαν να χάνουν με 5-0 από την Χονβέντ, αλλά τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Δημήτρης Σαραβάκος του έδιναν μεν ελπίδες για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού σταδίου, αλλά και πάλι το «τριφύλλι» έπρεπε ν’ ανεβεί ένα «βουνό» ώστε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

17538

Ο Παναθηναϊκός μπροστά σε 75.000 χιλιάδες οπαδούς του, κατάφερε να πετύχει μια ιστορική πρόκριση, αφού επικράτησε με το επιβλητικό 5-1.

Για να έρθει αυτή η μεγάλη πρόκριση, επικράτησε ένα θρίλερ, καθώς παρά το προβάδισμα πρόκρισης 3-0 που είχε ο Παναθηναϊκός λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Φίτος που τότε αγωνιζόταν στην Χόνβεντ (μετέπειτα φόρεσε και τη φανέλα με το «τριφύλλι») είχε παγώσει προσωρινά το ΟΑΚΑ μειώνοντας σε 3-1.

17540

Η συνέχεια όμως ανήκε προσωπικά στο Δημήτρη Σαραβάκο που με προσωπικό ρεσιτάλ και δύο ασίστ σε Μαυρίδη για το 4-1 και Μπατσινίλα για το τελικό 5-1, είχε μετατρέψει σε προσωπική υπόθεση την πρόκριση για τους «πράσινους» στους «8» της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Πατσιαβούρας, Ρότσα, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Χρ. Δημόπουλος, Βλάχος (76’ Μπατσινίλας), Γεωργακόπουλος (72’ Καλιτζάκης).

Χόνβεντ (Μπέρταλαν Μπίτσκεϊ): Π. Ντιστλ, Σάλαϊ, Τσεχ, Λ. Ντιστλ, Φίτος, Κόβατς, Σίγκεσντι, Τσούχαϊ, Σας, Φόντορ (69’ Ρόμανεκ), Γκίμεσι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ