ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Ο Μαλέκος στον Παναθηναϊκό

Το γυαλί στη σχέση του Κώστα Μαλέκου με την Ομόνοια είχε ραγίσει από το καλοκαίρι του 1996, με αφορμή το μπλόκο της διοίκησης στη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Ο Μαλέκος στον Παναθηναϊκό

Το γυαλί στη σχέση του Κώστα Μαλέκου με την Ομόνοια είχε ραγίσει από το καλοκαίρι του 1996, με αφορμή το μπλόκο της διοίκησης στη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ο «Νουρέγιεφ», όπως τον αποκαλούσε ο Τύπος, δήλωνε δημοσίως ΠΑΟΚτζής και μάλιστα είχε εγγραφεί μέλος στον Σύνδεσμο Φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Λευκωσία.

Γεννημένος το 1971, ο Μαλέκος ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε τότε στα γήπεδά μας, με τις μετοχές του να ανεβαίνουν κατακόρυφα το 1994, μετά την εμφάνιση και το γκολ κόντρα στην Άρσεναλ, όπου ξεκίνησε από τη σέντρα πριν περάσει 3-4 «κανονιέρηδες» και… ξαπλώσει τον Σίμαν. Την εποχή εκείνη ο «Μάλε» ήταν μεγαλύτερο όνομα και από τους Εγκωμίτη, Κωνσταντίνου και Οκκά, που αργότερα μεγαλουργούσαν στην Α’ Εθνική.

Η διοίκηση Πολυκάρπου είχε αντιληφθεί πως δύσκολα θα κρατούσε τον Μαλέκο και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 1997. Ο παίκτης πίεζε για μεταγραφή, με τους διοικούντες να αναζητούν μια καλή πρόταση. Στις αρχές του έτους οι εφημερίδες έγραφαν για ενδιαφέρον της Αρμίνια Μπίλεφελντ και την Ομόνοια να ψάχνει ατζέντηδες που θα προωθούσαν τον 25χρονο επιθετικό χαφ στην ευρωπαϊκή αγορά.

CACHE_846X3000_ANALOG_MEDIUM_24877_390065
Το πρόστιμο και η άδεια

Με κλείσιμο του μεταγραφικού παραθύρου να πλησιάζει, ο Μαλέκος ανέβαζε την πίεση απέχοντας από τις προπονήσεις, για να δεχθεί αποκλεισμό δύο αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 500 λιρών. Σχεδόν ταυτόχρονα έπαιρνε άδεια να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για δοκιμαστικό στον Ηρακλή, στις 30 Ιανουαρίου. Έκανε στάση στην Αθήνα και εκεί ο Νίκος Καρούλιας, μέλος του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού, τον πήγε στην Παιανία. Ο Καρούλιας είχε δουλέψει στην Ανόρθωση και στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, έτσι γνώριζε καλά τον Μαλέκο. Τότε είχε γραφτεί ότι στο άκουσμα της είδησης πως ο Μαλέκος είχε άδεια από την Ομόνοια, ενδιαφέρον επέδειξε και η ΑΕΚ, κατόπιν συστάσεων του Κετσπάγια (αγωνιζόταν τότε στην Ένωση).

Τρία γκολ στο δίτερμα

Διαβατήριο για τη μεταγραφή του Μαλέκου αποτέλεσε ένα δίτερμα στην Παιανία στις 30 Ιανουαρίου, στο οποίο γράφτηκε πως έβαλε τρία γκολ. Τότε δεν ήταν εύκολο για τις ομάδες της Ελλάδας να παρακολουθούν το κυπριακό πρωτάθλημα, το οποίο δεν ήταν και τόσο αξιόπιστο, έτσι τα δοκιμαστικά συνηθίζονταν, ιδιαίτερα για χειμερινές μεταγραφές.

Το δίτερμα ακολούθησε συνάντηση με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη όπου έδωσαν τα χέρια, ενώ η μεταγραφή έκλεισε με τη μετάβαση τριών παραγόντων της Ομόνοιας στην Αθήνα, το επόμενο πρωί. Η κυπριακή ομάδα έδωσε δανεικό τον παίκτη για 50.000 λίρες (περίπου 80.000 σημερινά ευρώ), με οψιόν αγοράς για 250.000 λίρες, συν τα έσοδα από δύο φιλικά παιχνίδια. Για το τετράμηνο, Φεβρουάριος-Μάιος, ο Μαλέκος πήρε 30.000 λίρες, με προοπτική υπογραφής 5ετούς συμβολαίου το καλοκαίρι. Από τις πρώτες… ώρες στην Παιανία, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είδαν στο πρόσωπό του τον νέο Μπορέλι, που μερικούς μήνες πριν είχε φύγει για την Οβιέδο.

CACHE_846X3000_ANALOG_MEDIUM_24878_4907693

Η αρπαγή

Στον Ηρακλή κράτησαν μανιάτικο την υπόθεση Μαλέκου, βάζοντάς τα κυρίως με τον Καρούλια, στον οποίον χρέωσαν την αρπαγή του ποδοσφαιριστή, με τη βοήθεια πληροφοριών που εξασφάλισε από την Κύπρο, σχετικά με την άδεια που πήρε ο παίκτης από την Ομόνοια – πριν από δύο δεκαετίες, η δυσκολία για έναν ταλαντούχο Κύπριο ποδοσφαιριστή δεν ήταν να βρει ομάδα στην Ελλάδα, αλλά να πείσει την ομάδα του να τον πουλήσει.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή ανέδειξε η εφημερίδα «Τα Νέα». Λέγεται πως ο πρόεδρος της ΠΑΛΕΦΙΠ στην Κύπρο ήταν αυτός που ενημέρωσε τον Καρούλια για την πρόθεση της Ομόνοιας να πουλήσει τον παίκτη και έμαθε αριθμό πτήσης και ώρα άφιξης στην Αθήνα, απ’ όπου θα πήγαινε Θεσσαλονίκη, για τον Ηρακλή. Ο Καρούλιας περίμενε τον «Μάλε» στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, τον πήγε για προπόνηση στην Παιανία στις 3 μ.μ., αλλά και διαμονή στους ξενώνες σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθώς από τη στιγμή που δεν είχαν πέσει υπογραφές, υπήρχε ο φόβος αρπαγής του Μαλέκου, εάν έμενε σε ξενοδοχείο. Το επόμενο πρωί έφτασαν οι παράγοντες της Ομόνοιας, έπεσαν υπογραφές και ακολούθησε δεξίωση.

CACHE_846X3000_ANALOG_MEDIUM_24879_2517293

Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Ιανουαρίου 1997. Η προοπτική μιας μεγάλης καριέρας ανοιγόταν για τον 25χρονο Μαλέκο, ωστόσο, η ποδοσφαιρική μοίρα είχε διαφορετική άποψη. Έξι μήνες μετά θα επέστρεφε στην Κύπρο, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς.

Πηγή: reporters.com

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE