ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Τα αμαρτωλά καθίσματα και η αυτογελοιοποίηση του υφυπουργού

Ποιο το πρόβλημα με το 24ο κάθισμα της 9ης σειράς της θύρας 13 και τι έκαναν τα κακόμοιρα τα κάγκελα της 14 και την πληρώνουν; Γράφει ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Τα αμαρτωλά καθίσματα και η αυτογελοιοποίηση του υφυπουργού

Έχω ξαναγράψει το παράδειγμα με τις κάβες: Αν μια κοινωνία είναι γεμάτη με αλκοολικούς, δεν καταπολεμάς τον αλκοολισμό κλείνοντας τις κάβες. Το να μπει λουκέτο στις θύρες 13 και 14 για τα επεισόδια του Νοέμβρη, είναι μια αντιμετώπιση επιπόλαια, αγγίζει το πρόβλημα επιδερμικά και αποδεικνύει καταφανή έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού.

Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι στις συγκεκριμένες θύρες παρεισφρύουν εκτός των άλλων και κάφροι οι οποίοι, ουκ ολίγες φορές, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. Είναι αλήθεια επίσης, ότι για αυτό ευθύνη φέρει κυρίως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αφενός δεν είναι ικανή να τους αποκλείσει από το γήπεδο και αφετέρου να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όταν βιαιοπραγούν.

Γιατί λοιπόν να μην πληρώσουν το τίμημα οι κάφροι και η ΠΑΕ και την πληρώνουν τα καθίσματα και τα κιγκλιδώματα των συγκεκριμένων θυρών; Ποιο το πρόβλημα με το 24ο κάθισμα της 9ης σειράς της θύρας 13 και τι έκαναν τα κακόμοιρα τα κάγκελα της 14 και την πληρώνουν;

Άδικοι και υπερβολικοί όσοι υποστηρίζουν ότι έχει αλλάξει φιλοσοφία και ότι έχει διαλέξει πλευρά; Από την επομένη του μη διεξαχθέντος ντέρμπι ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τις αμαρτίες του. Η ΠΑΕ μπορεί να ισχυρίζεται ότι κακώς τιμωρήθηκε ή ότι τα πρόστιμα ήταν εξοντωτικά – αναφαίρετο δικαίωμα της να ισχυρίζεται οτιδήποτε θέλει – αλλά πάντως τιμωρήθηκε και πλήρωσε.

Μια απλή λογική σκέψη θα ήταν να εντοπιστούν και οι «τραμπούκοι» και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Θες να αρχίσεις να λύνεις αποτελεσματικά το πρόβλημα; Φέρτους αντιμέτωπους με τις ποινικές ευθύνες των αδικημάτων τους και απέκλεισε τους το γήπεδο δια παντός. Αυτή είναι λύση στη σωστή κατεύθυνση. Οτιδήποτε άλλο μάλλον εξυπηρετεί σκοπιμότητες…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE