ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Ντέρμπι που θα κρίνει πολλά

Φτάνουμε αισίως στο δεύτερο ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ των «αιωνίων» αύριο Δευτέρα (25/01, 19:00) στο ΣΕΦ, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει απεγνωσμένα το «διπλό» που θα αποτελέσει το «γιατρικό» για την άσχημη έως τώρα πορεία του στο Top-16 της Ευρωλίγκας. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Ντέρμπι που θα κρίνει πολλά

Μετά και την ήττα στο Κράσνονταρ από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (η τρίτη του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν από την ομάδα του Μπαρτζώκα) και το 1-3 που μετρούν πλέον οι «πράσινοι» στο Top-16, η πρόκριση στην επόμενη φάση έχει αρχίσει να γίνεται δύσκολη, μα πάρα πολύ δύσκολη, υπόθεση.

Σε συνδυασμό δε και με την αγωνιστική απόδοση του Παναθηναϊκού, η οποία σε στέλνει άνετα στο… γιατρό, μια του ύψους μια του βάθους (όχι κύριοι δεν θα μας τρελάνετε εσείς), η γκρίνια είναι δύσκολο να αποφευχθεί. Διότι άντε πες και να δεχτώ σκαμπανεβάσματα διαρκείας, δεν έρχονται και τα αποτελέσματα στην Ευρώπη για να… χρυσώσουν λίγο το χάπι.

Με δεδομένα τα παραπάνω, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι κομβικής σημασίας στη φάση που βρίσκεται η ομάδα και αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Διότι είτε θα απαλύνει τις… πληγές και θα τον βοηθήσει να σηκώσει κεφάλι, να πάει παρακάτω με άλλη διάθεση, ή θα αποτελέσει μια ακόμη… μαχαιριά στην καρδιά και προάγγελο εξελίξεων στην ομάδα.

Από την άλλη το μεγαλύτερο άγχος θα είναι στην πλευρά του Ολυμπιακού και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός που έχει τον τρόπο να «κομπλάρει» τον «αιώνιο» αντίπαλό του μέσα στο… σπίτι του, ακόμη και όταν δεν βρίσκεται στα καλύτερά του. Θα μου πείτε, μια ακόμη νίκη επί του Ολυμπιακού, αν φυσικά έρθει, θα διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού; Ή οι φιλοδοξίες του «τριφυλλιού» είναι να κερδίζει μόνο τον «αιώνιο» αντίπαλο; Όχι βέβαια. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε δεν θεωρείται η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια γιατί απλώς κέρδιζε τον Ολυμπιακό. Έχει καθιερωθεί λόγω των τεράστιων επιτυχιών του εκτός ελληνικών συνόρων, των έξι αστεριών του, που παραμένουν διπλάσια από εκείνα του Ολυμπιακού, παρόλο που έχει τρία χρόνια να πάει στο φάιναλ φορ.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση, όπου η αμφισβήτηση και η γκρίνια περιβάλουν το «πράσινο» στρατόπεδο, η νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου θα αλλάξει το κλίμα. Φυσικά απαιτούνται και άλλες ενέργειες, όπως έχω ξαναπεί, όμως αν έρθει το «διπλό» και αξιοποιηθεί σωστά στη συνέχεια, με τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, τότε τα πράγματα θα βελτιωθούν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE