ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Βαζέχα: «Οι εποχές της Βαζέχα-μάνια ανήκουν στο παρελθόν»

Για τη δουλειά του στην Ομόνοια Λευκωσίας κάνοντας σύγκριση με τον Παναθηναϊκό, μίλησε σε πολωνική ιστοσελίδα ο Κριστόφ Βαζέχα.

Βαζέχα: «Οι εποχές της Βαζέχα-μάνια ανήκουν στο παρελθόν»

Ο Πολωνός «μπόμπερ» των ελληνικών γηπέδων με τη φανέλα του «τριφυλλιού» μιλώντας στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «Slasksport.pl», αναφέρθηκε στη ζωή του στην Κύπρο, τη δουλειά που κάνει σαν βοηθός προπονητή στην ομάδα της Ομόνοιας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και τις συγκρίσεις με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Η ελληνική κρίση ήταν αυτή που σε έφερε στην Κύπρο;

«Από τον Φεβρουάριο δεν είχα ομάδα στην Ελλάδα και η Ομόνοια είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Κύπρο. Μπορεί να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη σκιά του ΑΠΟΕΛ, που έχει αξιοπρόσεκτες παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά παραμένει ένας μεγάλος σύλλογος στο Νησί.

Βρίσκεται σε παραπλήσια θέση με τον Παναθηναϊκό. Αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, γιατί δαπανούσε περισσότερα χρήματα από αυτά που μπορούσε να αντέξει. Και τώρα βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης, με τους φιλάθλους να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, αφού πολύ πρόσφατα βοήθησαν ως και στην ολοκλήρωση μεταγραφής»!

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.217 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην Ελλάδα εργάστηκες και ως πρώτος προπονητής. Εδώ έχεις ρόλο βοηθού. Γιατί το επέλεξες;

«Πρώτος προπονητής είναι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, καλός φίλος και συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro και στη διάρκεια των σεμιναρίων μοιραστήκαμε και το ίδιο δωμάτιο. Ο Βλάνταν είναι ο λόγος που αποδέχθηκα την πρόταση».

Είναι διαφορετικά τα πράγματα στην Κύπρο σε σχέση με την Ελλάδα;

«Είναι πολύ οικεία. Σίγουρα βοηθάει το γεγονός ότι η Κύπρος μιλάει ελληνικά. Έχει βέβαια μία τοπική διάλεκτο που πολλές φορές δεν καταλαβαίνω. Για να καταλάβεις, είναι όπως στην Πολωνία, στο Σλασκ. Αν βέβαια μιλάς για αγγλικά, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα».

Πόσο καιρό θα βρίσκεσαι εδώ;

«Αυτό δεν το ξέρω. Υπογράψαμε συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο. Αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, τότε θα σκεφτούμε παρακάτω. Ξέρεις, να νοικιάσω ένα σπίτι, να αγοράσω ένα αυτοκίνητο. Για την ώρα μένω σε ξενοδοχείο».

Ποια είναι «ικανοποιητικά αποτελέσματα»;

«Για την ώρα είμαστε στην τέταρτη θέση, εννιά βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Λάρνακα και παίζουμε και στο κύπελλο. Θέλουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο και να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα, εξασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή συμμετοχή».

Στην Ελλάδα ήσουν βασιλιάς, ένας μύθος. Στην Κύπρο;

«Στον λίγο χρόνο που βρίσκομαι εδώ, εισπράττω την αναγνώριση από Κύπριους που με αναγνωρίζουν και με χαιρετούν. Άλλωστε σου είπα, μιλούν ελληνικά, παρακολουθούν το ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά ως εκεί. Μην φανταστείς κάποια… Βαζεχα-μανία. Αυτές οι μέρες αποτελούν παρελθόν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...