ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

O 10λογος του Λούκας! (Pics)

Η αγάπη του για τα ταξίδια, τα... μπάρμπεκιου με τον Μαρτίνες, η κολλητή παρέα με τους Ρουσκουσέδα και Κέβιν και η προοπτική του Παναθηναϊκού. Δείτε το μοναδικό αφιέρωμα του Panathinaikos24.gr για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδα, Λούκα Βιγιαφάνες.

O 10λογος του Λούκας! (Pics)

Ο Λούκας Βιγιαφάνες πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντίνος είναι 24 ετών και παίζει ήδη δύο χρόνια στην Ελλάδα. Ο Λούκας είναι ένα ήρεμο παιδί, που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, όσοι τον γνωρίζουν. Έχει δεθεί με την χώρα μας και την λατρεύει. Το Panathinaikos24.gr σας τον παρουσιάζει μέσα από… 10 λέξεις:

Οικογένεια: Για τον Λούκας Βιγιαφάνες η οικογένεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή του, μαζί φυσικά με το ποδόσφαιρο. Με τους γονείς του στην Αργεντινή μιλάει συνεχώς, ενώ οι επισκέψεις της μητέρας του ειδικά είναι πολύ συχνές. Η κοπέλα του είναι Ελληνίδα και κατάγεται από το Αγρίνιο. Είναι πολύ δεμένος μαζί της κι όλα δείχνουν ότι το… πάνε σοβαρά .

Οι γονείς του και ο αδερφός του, του στέλνουν ακόμα τρόφιμα, με τα οποία κάνει διάφορα μπάρμπεκιου με τους φίλους του. Επίσης την Πρωτοχρονιά του 2015 είχε έρθει σύσσωμη η οικογένεια του στο Αγρίνιο, για να περάσουν μαζί τις γιορτές.

Πατρίδα: Ο Λούκας Βιγιαφάνες είναι γεννημένος στις 4 Οκτωβρίου του 1991 στο Κομοντόρο της Αργεντινής και εκεί έζησε τα πρώτα πρώτα 22 χρόνια της ζωής του. Εκεί έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα κι όχι μόνο. Αγαπάει την χώρα ακόμα και αν δεν την επισκέπτεται πάρα πολύ συχνά τώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα. Βέβαια, αν τον ρωτήσεις θα σου πει σίγουρα για την Ελλάδα που την θεωρεί δεύτερη πατρίδα του.

βιγια

Ελλάδα: Για τον Λούκας Βιγιαφάνες η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα, καθώς έχει και ρίζες από εδώ. Πιο συγκεκριμένα, το μακρινό 1898 γεννήθηκε στον Πειραιά ο Δημήτρης Πετρινόλης, προπάππους του Λούκας Βιγιαφάνες. Από την πρώτη στιγμή, ο Λούκας ψάχνει τρόπο για να βγάλει ελληνικό διαβατήριο, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει. Ενδιαφέρθηκε πολύ για την καταγωγή του από την πρώτη στιγμή και το… έψαξε ιδιαίτερα. Πέρυσι λοιπόν για μία περίπου εβδομάδα μαζί με την οικογένεια του είχε κατέβει στον Πειραιά, για να βρει τις… ρίζες του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε γυρίσει βαθιά συγκινημένος στο Αγρίνιο, μαζί με την οικογένεια του.

Όταν ήρθε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναιτωλικό, δεν γνώριζε καν Αγγλικά, Πλέον γνωρίζει πάρα πολύ καλά Ελληνικά. Πως το κατάφερε αυτό; Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο Αγρίνιο, έκανε φροντιστήρια ενώ τον βοηθούσαν πάρα πολύ, τόσο η κοπέλα του όσο και οι συμπαίκτες του.

Ταυτόχρονα, ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την ιστορία της χώρας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι είχε ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τον Τίτορμο, που βρίσκεται στο σήμα του Παναιτωλικού.

Φίλοι: Ο Λούκας είναι δύο χρόνια στην χώρα μας, αλλά έχει αποκτήσει διάφορους φίλους. Για την ακρίβεια πέρυσι, έκανε παρέα με τους Αργεντίνους του Παναιτωλικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την προηγούμενη χρόνια, όταν ο Μαρτίνεζ αγωνιζόταν στην ομάδα του Αγρινίου,μαζεύονταν σπίτι του και έκαναν συνεχώς μπάρμπεκιου. Το περίεργο σ΄όλα αυτά όμως ήταν ότι τα κρέατα ,τα έστελνε η μητέρα του από την Αργεντινή! Πλέον, κολλητοί του είναι οι Ρουσκουσέδα και Κέβιν, με τους οποίους συνηθίζει να πηγαίνει για καφέδες αλλά και να μαζεύονται σε σπίτια.

10606509_10204453081837654_1011366181854243842_n

Ο Αργεντίνος είναι …σπιτόγατος και περνάει αρκετό χρόνο με τους φίλους του σ’ αυτό. Δεν βγαίνει αργά ποτέ, ενώ βάζει πάνω απ’ όλα το ποδόσφαιρο. Τέλος, λατρεύει τις ταινίες.

Ο «Λούκο»: Ο Λούκας Βιγιαφένες είχε άριστες σχέσεις μ’ όλους τους ανθρώπους στην ομάδα του Παναιτωλικού. Ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά ενώ είχε πολύ καλές σχέσεις και με τους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον προσφωνούσαν ως Λούκο (προερχόταν από το μικρό του, που είναι Λούκας).

Ποδόσφαιρο: Το ποδόσφαιρο είναι όλη του η ζώη! Στα 16 του έκανε το ντεμπούτο με την Comisión de Actividades Infantiles στην δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής. Από πολύ μικρή ηλικία ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής ενώ το ποδόσφαιρο αποτελεί προτεραιότητα γι’ αυτόν. Όταν δεν παίζει…τρελαίνεται!

panathinaikos24.gr-Βιγιαφάνες Λούκας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η περσινή χρονιά, που είχε πάθει τις δύο θλάσεις, ενώ είχε σπάσει και το χέρι του! Δεν σταματούσε να κάνει θεραπείες, ενώ όταν έφτανε η περίοδος της αποκατάστασης έκανε ότι πέρναγε από το χέρι του για να επιστρέψει γρήγορα στην αγωνιστική δράση! Όποιον και να ρωτήσεις στο Αγρίνιο θα σου πει, ότι είναι πραγματικά τύπος και υπογραμμός!

Ταξίδια: Ο Λούκας σε κάθε ευκαιρία έφευγε εκτός Αγρινίου με την κοπέλα του. Το περίεργο όμως είναι ότι επέλεγε και επιλέγει συνεχώς την χώρα μας. Όταν όλοι οι Αργεντίνοι του Παναιτωλικού έφευγαν, αυτός έμενε εδώ και «γύρναγε» την Ελλάδα. Τα μέρη που δεν έχει πάει στην χώρα μας είναι ελάχιστα. Τα ταξίδια είναι το… χόμπι του και ένας βασικός τρόπος να ξεχνιέται! Το καλοκαίρι πέρυσι το πέρασε εδώ! Όπως φαίνεται δεν θα σταματήσει μέχρι να γυρίσει και την τελευταία… σπιθαμή αυτής της χώρας.

Αγρίνιο: Για τον Λούκας το Αγρίνιο είναι αγαπημένη πόλη… Με τον κόσμο του δέθηκε από την πρώτη στιγμή. Ένας λόγος παραπάνω, που το αγαπά, είναι ότι η κοπέλα του κατάγεται από κει. Για τους ανθρώπους του Παναιτωλικού, μόνο καλά λόγια λέει. Όποιος και να ρωτήσεις στο Αγρίνιο, θα σου μιλήσει για ένα ευγενέστατο παιδί, ένα «παιδί-διαμάντι».

βιγιαφανες

Εθνική: Το κεφάλαιο Εθνική τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ο Λούκας προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να βγάλει ελληνικό διαβατήριο. Αρκετές φορές έχει εκφράσει ξεκάθαρα την επιθυμία να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, λόγω φυσικά της αγάπης του για τη χώρα. Το 2011 αγωνίστηκε με την Κ-20 της Εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ στο οποίο πέτυχε ένα γκολ σε μία εμφάνιση. Αξίζει να τονίσουμε στην Κ-20 τότε της Αργεντινής έπαιζαν παίκτες όπως ο Ιτούρμπε και ο Λαμέλα.

Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός για τον Αργεντίνο είναι η ευκαιρία του να κάνει το βήμα -παραπάνω. Με τους πράσινους θέλει να πετύχει πολλά πράγματα και να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Μακάρι να τα καταφέρει. Η νέα σελίδα γι αυτόν στην καριέρα του, τον περιμένει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...