ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Με την υπογραφή του Φελντέιν…

Με τον Τζέιμς Φελντέιν να τελειώνει το ματς με 20 πόντους και τους Ραντούλιτσα και Γιάνκοβιτς να προσθέτουν άλλους 15 ο καθένας, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από την έδρα του Κολοσσού επικρατώντας (77-64).

Με την υπογραφή του Φελντέιν...

Άνετο έστω και στο φινάλε, ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη Ρόδο και την έδρα του Κολοσσού, με τους «πράσινους» να επικρατούν 77-64 και να στρέφουν τώρα την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Παρασκευής (12/02) κόντρα στην Εφές για το θεσμό της Ευρωλίγκας.

Αποθέωση για τους «πράσινους» από τους φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο, βραβεύτηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης από την ομάδα του Κολοσσού και την τοπική κοινωνία της Ρόδου για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Το ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα έκανε ο Μαρκίζ Χέινς, δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Όγκνιεν Κούζμιτς.

ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KOLOSOS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Ρόδο χωρίς τον Νίκο Παππά, αλλά με το νέο μεταγραφικό του απόκτημα τον Μαρκίζ Χέινς.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επέλεξε να ξεκινήσει το ματς κόντρα στον Κολοσσό, με τους Γιανκοβιτς, Γκιστ, Φελντέιν, Καλάθη και Παπαγιάννη.

Μίνι διακοπή είχαμε μετά το τζάμπολ που κέρδισε ο Γιώργος Παπαγιάννης, για να σκουπιστεί το παρκέ, από το τελετουργικό με τα χαρτάκια που ρίχνουν στο παρκέ οι φίλοι των γηπεδούχων.

ÐÁÐÁÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ PAPAGIANIS KOLOSOS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ορεξάτος ο Γιάνκοβιτς, κοντά στο σκορ ο Κολοσσός

Με προσπάθεια του Γκιστ μετά από ασίστ του Φελντέιν, άνοιξαν το σκορ οι φιλοξενούμενοι (0-2). Οι άμυνες των δύο ομάδων στις πρώτες επιθέσεις τους, ήταν ασφυκτικές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στα λάθη που έγιναν στις μεταβιβάσεις. Σκορ για την ομάδα της Ρόδου έδωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης από την περιφέρεια, για το (3-2) μετά από δύο λεπτά στο ματς.

Ο Γιάνκοβιτς για το «τριφύλλι» με σουτ από απόσταση έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (3-4), με τον Καλάθη να δηλώνει «παρών» και αφού έβγαλε άμυνα, σημείωσε και το (3-6). Ένα καλάθι από τον Μακ Γκι έφερε το ματς στο πόντο (5-6) μετά από τέσσερα λεπτά στο ματς.

Με όμορφη ενέργεια και σουτ με το δεξί χέρι, ο Γιώργος Παπαγιάννης σημείωσε το (5-8), αλλά ο Κολοσσός απάντησε με τον Ρέλεφορντ για το (7-8). Το τρίποντο του Φελντέιν έδωσε το +4 για το «τριφύλλι» (7-11). Μια βολή από τον Ντέιβις για τον Κολοσσό και ένα καλάθι από κοντά για τον Γιάνκοβιτς έφεραν το σκορ στο (8-13) ακριβώς στο πεντάλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν κάποια κενά στην άμυνά τους κάτω από το καλάθι με τον Ντέιβις να δημιουργεί καταστάσεις και να κερδίζει είτε φάουλ, είτε εξτρά επιθέσεις. Με τέσσερις δικούς του πόντους το ματς πήγε στο (12-15) αφού είχε προηγηθεί ένα καλάθι δύο πόντων για τον Παναθηναϊκό με τον Ραντούλιτσα. Το καλάθι του Γιάνκοβιτς έφερε το ματς στο +5 για το «τριφύλλι» (12-17).

ÊÁËÁÈÇÓ ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ CALATHES KOLOSOS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Μειώθηκε η διαφορά δια χειρός Λιούις

Με κάρφωμα του Μακ Γκι στον αιφνιδιασμό, ο Κολοσσός μείωσε γρήγορα για το (14-17). Οι δύο εύστοχες βολές του Διαμαντίδη έδωσαν σκορ στο Παναθηναϊκό για το (15-19). Σειρά του Άχονεν ήταν να πάει στις βολές και ευστοχώντας έφερε το ματς στο (16-19), δυο λεπτά πριν το φινάλε στο 1ο δεκάλεπτο. Το καλάθι του Λιούις έφερε ξανά το ματς στον πόντο (18-19), με τον Ραντούλιτσα στην άλλη πλευρά του παρκέ να είναι κυρίαρχος και μετά το φάουλ που κέρδισε πήγε στις βολές για να ευστοχήσει σε μια (18-20).

Με το τρίποντο του Λιούις στο τέλος της επίθεσης για την ομάδα του, ήρθε και το προβάδισμα των γηπεδούχων (21-20) σκορ που έμεινε με το φινάλε του δεκαλέπτου, αφού ο Γκιστ στην τελευταία επίθεση δεν βρήκε στόχο.

 Άστοχος ο Κολοσσός, μίνι σερί για το «τριφύλλι»

Με την έναρξη στο 2ο δεκάλεπτο, ο Σάσα Πάβλοβιτς θα μπορούσε να προσφέρει και το πρώτο highlight στην αναμέτρηση, αλλά το εντυπωσιακό κάρφωμα που δοκίμασε βρήκε «σίδερο». Το λει απ του Καλάθη στον αιφνιδιασμό μετά το κλέψιμο του Γκιστ και την ασίστ του Γιάνκοβιτς εφερε ξανά μπροστά το «τριφύλλι» (21-22).

Οι γηπεδούχοι μετά από δύο λεπτά στο 2ο δεκάλεπτο δεν είχαν βρει το δρόμο προς το καλάθι σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που με τον Ραντούλιτσα από τη γραμμή των βολών, βρήκαν ακόμα δυο πόντους (21-24).

Με Φελντέιν για το +9

Το εύστοχο τρίποντο του Λίντεν μετά από 3,5 λεπτά στο δεκάλεπτο, έσπασε τη δυστοκία των γηπεδούχων που έφεραν το ματς στα ίσια (24-24). Με ασίστ του Καλάθη και τελείωμα από τον Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε «οδηγός» στο ματς (24-26), ενώ με τον Γιάνκοβιτς να παραμένει ορεξάτος από το 1ο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και το +4 (24-28).

Το καλάθι και φάουλ του Ραντούλιτσα, ανέβασε τη διαφορά στο +7 (24-31) για τον Παναθηναϊκό, αφού ευστόχησε και στη βολή. Στην επαναφορά η ευφυΐα των παικτών του Τζόρτζεβιτς, έφερε το κλέψιμο και το καλάθι για το +9 με τον Φελντέιν (24-33). Ο Δομινικανός γκαρντ του «τριφυλλιού» με δικό του καλάθι έφερε ξανά το +9 (26-35), αφού είχε προηγηθεί το καλάθι του Σαλούστρου για τους γηπεδούχους.

Οι δύο βολές του Μακ Γκι μείωσαν το σκορ (28-35), αλλά το εύστοχο σουτ του Καλάθη από απόσταση επανέφερε το +9 (28-37). Ο Κολοσσός συνέχισε τα λάθη στην άμυνα, με τους «πράσινους» να τα εκμεταλλεύονται και με Φελντέιν και Παπαγιάννη ήρθε και το +11 (28-39).

Οι πράσινοι» άρχισαν να ξεμακραίνουν στο σκορ με τον Φελντέιν να σκοράρει για το (28-41). Μια εύστοχη βολή από τον Πάβλοβιτς έφερε το (28-42), αλλά το τρίποντο του Γεωργαλή μείωσε στο -11 (31-42), με τον Άρη Λυκογιάννη να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ, αφού έβλεπε την ομάδα του να μην ακολουθεί σε κανένα σημείο του παρκέ τους φιλοξενούμενους. Ένα ακόμα εύστοχο σουτ από την περιφέρεια για τον Κολοσσό από τον Ρέλεφορντ έφερε το -10 (34-44) σκορ που έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ RADULJICA KOLOSOS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Σερί ο Κολοσσός, κακός ο Παναθηναϊκός

Με το ξεκίνημα στο β’ ημίχρονο, ο Κολοσσός με τον Λίντεν μείωσε στους 8 (36-44), αλλά ο Ραντούλιτσα επανέφερε το +10 (36-46). Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και με μικρό σερί 5-0 μείωσαν στους πέντε (41-46), με τρίποντο του Σαλούστρου και δίποντο του Ρέλεφορντ.

Η χαλαρότητα και οι κακές επιλογές του «τριφυλλιού», έβαλαν ξανά στο ματς τον Κολοσσό που κατάφερε να αυξήσει το σερί  του στο 10-0 με τις δύο βολές του Ρέλεφορντ και το κάρφωμα του Ντέιβις για το (45-46) για να έρθει και η ισοφάριση με τον Λαρεντζάκη (46-46).

Προβάδισμα με Φώτση

Το τρίποντο του Φώτση έβαλε τέλος στην αφλογιστία του «τριφυλλιού» (46-49) για να έρθει ο Γιάνκοβιτς με δύο βολές για το +5 (46-51) ακριβώς στα μισά του 3ου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι με τον Ρέλεφορντ να μειώνει (49-51) ήταν πάντα σε απόσταση αναπνοής από το «τριφύλλι», αλλά η εξυπνάδα του Διαμαντίδη και το τελείωμα από τον Γιάνκοβιτς έφεραν το +4 (49-53) για τους φιλοξενούμενους. Το +6 (49-55) ήρθε με ζευγάρι εύστοχων βολών του Διαμαντίδη, σ’ ένα σημείο του αγώνα που ο Κολοσσός δεν άντεξε στην πίεση των «πρασίνων» υποπίπτοντας σε εύκολα λάθη.

Με Ραντούλιτσα το +10

Το δίποντο του Λίντεν κατέβασε τη διαφορά στους πέντε (51-56), αλλά με τον Ραντούλιτσα να σημειώνει έξι πόντους, οι φιλοξενούμενοι πήγαν ξανά στο +10 τη διαφορά (51-61), σκορ που έμεινε με το τέλος του δεκαλέπτου.

Το τρίποντο του Μανωλόπουλου, έφερε σκορ στους γηπεδούχους στο 4ο δεκάλεπτο για το (54-61). Τους πρώτους του πόντου με την «πράσινη» φανέλα σημείωσε και ο νεοφερμένος Μαρκίζ Χέινς από το σημείο των βολών για το (54-63), ενώ με τον ίδιο τρόπο και ο Φελντέιν έφερε το +11 (54-65).

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ DIAMANTIDIS KOLOSOS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Το «Κλειδί» νίκης στον Φελντέιν

Οι δύο ομάδες στη συνέχεια, επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ άστοχων σουτ από την περιφέρεια, με το σκορ να παραμένει στο +11 για το «τριφύλλι» με επτά λεπτά για το φινάλε. Τέλος στην ανομβρία το έδωσε ο Τζέιμς Φελντέιν με εύστοχο σουτ τριών πόντων φτάνοντας τη διαφορά στο +14 (54-68). Σκορ για τον Κολοσσό, έδωσε ο Μανωλόπουλος στον αιφνιδιασμό (56-68). Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έστειλε ξανά τη διαφορά στο +15 με σου τριών πόντων (56-71). Ένα σερί 5-0 από τον Κολοσσό με πόντου των Μακ Γκι και Σαλούστρου έφερε το -10 (61-71) για τους γηπεδούχους με 2,5 λεπτά να απομένουν για το φινάλε.

Το τρίποντο του Φελντέιν από την περιφέρεια επανέφερε το +13 (61-74) για να έρθει ο Ρέλεφορντ και μετά από κλέψιμο να μειώνει (63-74). Με το ματς να οδεύει προς τη λήξη του και τις δύο ομάδες να χαλαρώνουν αφού η νίκη είχε κριθεί υπέρ της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Με μια βολή του Μακ Γκι και λει απ του Γκιστ, διαμορφώθηκε το τελικό (64-77) και τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο να φωνάζει το όνομα του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 34-44, 51-61, 64-77.

Untitled
Untitled

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ