ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βάιος Τσούτσικας

Τώρα βάλτε τους από κάτω

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει για την τεράστια ευκαιρία που έχει ο Παναθηναϊκός εμπρός του: να πάρει τα πάνω του και να στείλει ακόμα πιο πίσω την Εφές!

Τώρα βάλτε τους από κάτω

Σαφές και κατανοητό ότι κάθε βλακεία που κάνεις σε ακολουθεί για καιρό. Όχι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρωλίγκα. Κυρίως στην Ευρωλίγκα. Και ο Παναθηναϊκός έκανε τη δική του μεγάλη γκάφα μέχρι στιγμής στην εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα. Ας μην κάνει άλλη…

Το κακό για τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς είναι ότι οι Σέρβοι επένδυσαν σε αυτό το μεγάλο διπλό που έκαναν στο ΟΑΚΑ και – με εξαίρεση το ματς στην Τουρκία – διανύουν πορεία πρόκρισης.

Το καλό για τους «πράσινους» είναι ότι δεν έχουν το μονοπώλειο στις γκάφες. Τέτοιες έχει κάνει φέτος και η Εφές. Ναι, η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού κουβαλά κι αυτή τα δικά της αμαρτήματα. Μέχρι, λοιπόν, να έρθει η ώρα να μιλήσουμε για το παιχνίδι στο αφιλόξενο Βελιγράδι ας δούμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχει εμπρός του ο Εξάστερος.

Διότι το εντός έδρας παιχνίδι με την ισόβαθμη και συνδιεκδικήτρια Εφές μόνο ως μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού μπορεί να λογίζεται. Να τη βάλει από κάτω, να πάρει και μια διαφορά σχετικά καλή και να την αφήσει λαχανιασμένη να κυνηγάει αλλού να βρει τη δική της έξτρα εκτός έδρας νίκη.

Όχι ότι ο Παναθηναϊκός προκρίνεται αν επικρατήσει της ομάδας του Ίβκοβιτς. Ο δρόμος παραμένει ιδιαίτερα ανηφορικός και το πρόγραμμα στο δεύτερο μισό δυσκολεύει. Εντός έδρας έρχονται οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του ομίλου (Φενέρ και Λοκομοτίβ) συν την Τσεντεβίτα, ενώ το μενού περιλαμβάνει ταξίδια σε Μάλαγα, Βελιγράδι και δις στην Τουρκία (Νταρουσάφακα και Εφές).

Με νίκη την Παρασκευή, όμως, μεγαλώνει ακόμα περισσότερα την κλίση στην ανηφόρα της Εφές, στέλνει μήνυμα στους φιλόδοξους Σέρβους και Ρώσους του Αστέρα και της Λοκομοτίβ ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πορεία ανασύνταξης και αντεπίθεσης και – το σημαντικότερο – βελτιώνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κληθούν να δουλέψουν οι παλιοί και κυρίως οι νέοι παίκτες της ομάδας.

Άγνωστο τι θα κάνουν οι ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού στο διάλειμμα της φάσης του ΤΟΠ 16. Σίγουρο είναι ότι οι πράσινοι θα ενισχυθούν. Ο Χέινς είναι ήδη εδώ, ένας ψηλός (και ίσως όχι μόνο) ακολουθεί. Πράγμα που σημαίνει ότι το ρόστερ του Τζόρτζεβιτς βελτιώνεται και άρα η ομάδα μπαίνει με καλύτερες προϋποθέσεις στη μάχη της πρόκρισης.

Φυσικά και το κείμενο διαβάζεται και αλλιώς: όσα θα επιχειρήσει να κάνει ο Παναθηναϊκός στην Εφές θα τα πάθει αν ηττηθεί την Παρασκευή. Η ζημιά, δε, για τους πράσινους θα είναι μεγαλύτερη διότι παίζουν και εντός έδρας. Έχω συνηθίσει, όμως, να βλέπω τον Παναθηναϊκό σε θέση να ορίζει αυτός την τύχη ενός ματς με τα χαρακτηριστικά του τελικού. Να το πούμε κι αλλιώς; Το πρόβλημα πρέπει να το έχουν οι άλλοι. Επιμένω, το ματς της Παρασκευής είναι μια τεράστια ευκαιρία!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE