ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Super χαφ δίπλα στον Ζέκα

Χωρίς τον Πορτογάλο, ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα κομμένη στα δυο. Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί μια και καλή, με μεταγραφή το καλοκαίρι. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Super χαφ δίπλα στον Ζέκα

Το ισόπαλο 2-2 με τον ΠΑΟΚ και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, έδειξε για μια ακόμη φορά το εξής: Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Κάρλος Ζέκα είναι μισός. Προβλήματα στη δημιουργία, προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, προβλήματα στην κάλυψη, λιγότερα τρεξίματα. Καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν εξαρτάται τόσο από έναν ποδοσφαιριστή, όσο το «τριφύλλι». Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει, επιτέλους, να διορθωθεί το καλοκαίρι.

Δείτε τα παιχνίδια τα οποία ο Ζέκα είναι απών, με πιο πρόσφατο αυτό με τον δικέφαλο του βορρά. Ο Πορτογάλος, ως «εξάρι», πια, με τον Αντρέα Στραματσόνι προπονητή, κάνει τόσα πράγματα στο γήπεδο, όσα κάνουν όλοι μαζί οι υπόλοιποι μέσοι του «τριφυλλιού». Τρέχει, κόβει, δημιουργεί, παίρνει την πρώτη πάσα από τα στόπερ, καλύπτει χώρους που αφήνουν ακάλυπτους οι άλλοι μέσοι. Το παλικάρι παραδίδει σώμα και ψυχή στο γήπεδο.  Κάτι αυτά τα χαρακτηριστικά του και κάτι το γεγονός ότι οι άλλοι χαφ της ομάδας είναι από μέτριοι έως κακοί φέτος, καθιστούν αναγκαία τη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια!

Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι για οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου, ανωμαλία. Σαφώς και πολλοί ή όλοι οι σύλλογοι, έχουν τις «κολώνες» τους. Όχι, όμως, σε τέτοιο βαθμό. Μεγάλη η αξία του Πορτογάλου, αλλά ακόμη μεγαλύτερη η ανεπάρκεια των υπολοίπων μέσων του Παναθηναϊκού. Αυτό το «πάντρεμα» κάνει δυσαναπλήρωτο το κενό του Πορτογάλου και μεταμορφώνει προς το χειρότερο το παιχνίδι των «πράσινων».

Η λειτουργία τα μεσαίας γραμμής είναι κάτι σαν… «Ο Ζέκα και οι άλλοι». Όταν ο διακόπτης είναι γυρισμένος στον Πορτογάλο, όλα καλά και ωραία. Όταν είναι στους… άλλους, τρέμει το φυλλοκάρδι σου σε κάθε κατεβασιά του αντιπάλου, και κουράζεται το μάτι σου σε κάθε επίθεση της ομάδας.

Το καλοκαίρι θα πρέπει να αποκτηθούν ένας, δυο μέσοι, που θα αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Που θα πλαισιώσουν τον Ζέκα και που, στην τελική, θα τον κάνουν και καλύτερο. Μα πάνω απ όλα που θα βοηθήσουν την ομάδα να ξεφύγει απ’ αυτή την ποδοσφαιρική ανωμαλία, που γράψαμε και παραπάνω. Η απόκτηση σούπερ χαφ, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στον σχεδιασμό, ενόψει της νέας χρονιά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE