ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Το Ολυμπιακό lifestyle

Πως εξασφαλίζει ένας συνταγματολόγος μια επιτυχημένη πολιτική καριέρα και πως από αρχιχούλιγκαν μπορείς και συ να γίνεις καρικατούρα για κατανάλωση απ’ όλη την οικογένεια; Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Το Ολυμπιακό lifestyle

Μια παλιογρίπη με κρατά στο σπίτι κοντά μια βδομάδα τώρα και σημαντικό κομμάτι αυτής της εβδομάδας το πέρασα κρεβατωμένος παρακολουθώντας τηλεόραση. Μπορεί η ασθένεια να με κράτησε μακριά από τη χθεσινοβραδινή γιορτή στο ΟΑΚΑ αλλά παράπονο δεν έχω. Η εβδομάδα αυτή με έκανε σοφότερο.

Ξεκινώ από τα Δευτεριάτικα. Εκεί που κάνω ζάπινγκ πέφτω πάνω στον Πρετεντέρη και την εκπομπή «Ανατροπή». Σε ένα πάνελ που κουβεντιάζει και αναζητά απαντήσεις σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας, βρίσκεται ο καλός συνάδελφος Γιώργος Καραμέρος από τη μία πλευρά του τραπεζιού και στην άλλη, απέναντι, ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Κύριε υπουργέ, εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ότι στην αρχή της πολιτικής σας καριέρας τα media σας στήριξαν» λέει ο Γ. Καραμέρος και συνεχίζει… «με είχε πάρει ο τότε διευθυντής μου στην εφημερίδα και μου λέει καλό παιδί ο Ανδρέας ο Λοβέρδος, είναι και Ολυμπιακάκιας, να τον στηρίξουμε»…

Είναι αλήθεια: Για την εποχή, για την εφημερίδα και για τον συγκεκριμένο διευθυντή, το να είσαι Ολυμπιακός ήταν εισιτήριο για μια επιτυχημένη πολιτική καριέρα.

Συνεχίζω το ζάπινγκ και πέφτω στον Αρναούτογλου. Επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ότι το να Ολυμπιακίζεις είναι της μόδας, η συγκεκριμένη εκπομπή που προβάλλεται στο πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι της Ελλάδας, αφιερώνει 26 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου στον αρχιχούλιγκαν Τάκη Τσουκαλά ενώ τηλεφωνική παρέμβαση κάνει και το «χαριτωμένο κουμπαράκι», ο έτερος χούλιγκαν, κύριος Άκης.

Ο παρουσιαστής προσπαθεί να αγγίξει την πιο ανθρώπινη πλευρά του κάφρου, το κοινό χαζογελά και ο Τάκης γίνεται καρικατούρα διαθέσιμη προς κατανάλωση για όλη την οικογένεια. Ο Τάκης. Ο Τάκης ο Τσουκαλάς. Ο σας «γλεντάω από μπρος και πίσω», ο «σουρωτήρι σας τον κάναμε», ο «επαγγελματίας» χούλιγκαν μετατρέπεται στον ωραίο, μάγκα Πειραιώτη που παθιάζεται και αγαπά την ομάδα του.

Ένα ολόκληρο σύστημα παραγόντων, πολιτικών και δημοσιογράφων συντηρεί και ενισχύει κοντά δυο δεκαετίες τώρα το Ολυμπιακό lifestyle. Η «καρδιά του πρωταθλητή», η «πειραιώτική μαγκιά», ο «πύρινος κόσμος» που δεν λυγά ποτέ, είναι ψευτοταμπέλες που αναρτήθηκαν με το έτσι θέλω.

Την ώρα που γράφω το κείμενο για την Ολυμπιακή μαγκιά και τον πύρινο κόσμο του Ολυμπιακού, η ομάδα που έχει 21 στα 23 στο πρωτάθλημα και παίζει στους 32 του Europa league, αποκλείεται από την Άντερλεχτ. Ο πύρινος κόσμος αδειάζει το γήπεδο 25 λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης και ο πληγωμένος Πέτρος Μίχος αναφωνεί: «Τι κρίμα για αυτή την ομάδα, να μη πάρει στο τελευταίο σφύριγμα το χειροκρότημα που της αξίζει»…

Κύριε Μίχο, σας βεβαιώνω, η ομάδα αυτή παίρνει ακριβώς αυτό που της αξίζει: Απαξίωση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE