ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ντέρμπι… με άρωμα Αργεντινής (Vids)

Ντέρμπι με... λάτιν άρωμα, αυτό της Κυριακής (13/3) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, με το «τριφύλλι» να έχει αναμνήσεις από παραστάσεις σπουδαίων ποδοσφαιριστών από την Αργεντινή.

Ντέρμπι… με άρωμα Αργεντινής (Vids)

Πολλές φορές σ’ αυτού του είδους τα ματς, προκύπτουν και νέοι ήρωες για κάθε ομάδα. Συνήθως αυτοί που βάζουν τη σφραγίδα τους, γίνονται σύνθημα και μπαίνουν στην καρδιά των φίλων της ομάδας.

Τέτοιες προσωπικότητες ευτύχησε να διαθέτει στις τάξεις του ο Παναθηναϊκός είτε τώρα είτε τα προηγούμενα χρόνια.

Μια κατηγορία μόνοι τους, είναι οι «πράσινοι» ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από τη χώρα του Τανγκό… που μπήκαν σχεδόν αμέσως στη λίστα με τους αγαπημένους της κερκίδας, είτε για το πάθος που είχαν όταν αγωνίζονταν με τη φανέλα του «τριφυλλιού» είτε γιατί καθόρισαν ένα ματς.

Αλβάρες, Ρότσα, Μπορέλι, Έκι, Φιγκερόα και Λέτο, έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια σε «πράσινες» επικρατήσεις έναντι του αιώνιου αντιπάλου, χαρίζοντας παράλληλα μοναδικές συγκινήσεις στον αγωνιστικό χώρο όταν σαγήνευαν με τη στρογγυλή θεά.

Παράλληλα μαζί με τους προαναφερθέντες έξι, ακόμα ένας Αργεντίνος έχει πετύχει έστω ένα γκολ σε ντέρμπι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, αλλά η προσφορά του στο «τριφύλλι» δεν έθελξε ποτέ τους φίλους της ομάδας.

Αναλυτικά τα γκολ των Αργεντίνων του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

Όσκαρ Άλβαρες 3 Απριλίου 1977: Σκόραρε το ένα από τα δύο γκολ, στην εντός έδρας νίκη με σκορ 2-0. Το άλλο είχε πετύχει ο Δομάζος. 21 Δεκεμβρίου 1978: Πέτυχε και τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού στην εντός έδρας ήττα με σκορ 3-2. 13 Ιανουαρίου 1980: Σκόραρε το ένα από τα δύο γκολ, στην εντός έδρας νίκη με σκορ 2-0. Το άλλο είχε πετύχει ο Υφαντίδης.

Χουάν Ραμόν Ρότσα 6 Σεπτεμβρίου 1981: Πέτυχε το μοναδικό γκολ του Παναθηναϊκού στην εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1. 6 Μαρτίου 1988: Πέτυχε το μοναδικό γκολ του Παναθηναϊκού στην εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1.

Χουάν Χοσέ Μπορέλι 3 Δεκέμβριου 1995: Άνοιξε το δρόμο για το μεγάλο «διπλό» στο «Καραϊσκάκη» με το γκολ του, πριν ο Ολυμπιακός ισοφαρίσει και ο Καπουράνης λίγο πριν το τέλος λυτρώσει το «τριφύλλι».

Φερνάντο Γκαλέτο 26 Μαρτίου 2000: Πέτυχε το πρώτο τέρμα στο εκτός έδρας 2-2, με τον Λυμπερόπουλο να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ.

Έκι Γκονζάλες 15 Ιανουαρίου 2006: Σκόραρε από τη βούλα του πέναλτι στην ήττα στο «Καραϊσκάκη» με το… χορταστικό 3-2.

Σεμπάστιαν Λέτο 19 Φεβρουαρίου 2011: Στο ντέρμπι της ντροπής στο «Καραϊσκάκη», είχε ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό, πριν ο Ολυμπιακός κάνει την ανατροπή και πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις με σκορ 2-1. Είναι το παιχνίδι που ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Κατσουράνη, ενώ στο τέλος υπήρξε γενική σύρραξη στη φυσούνα και επίθεση στον Τζιμπρίλ Σισέ.

Λουτσιάνο Φιγκερόα 14 Απριλίου 2013: Έβαλε σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή, όμως ο Κώστας Μήτρογλου με ένα γκολ δυο λεπτά πριν το φινάλε έσωσε (1-1) την παρτίδα για τον Ολυμπιακό.

https://youtu.be/QyArJn8n4lM

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.