ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Θέλει top ποδοσφαιριστές κι όχι άλλους… Εσιέν

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να αλλάξει επίπεδο και να μη μένει εκτός στόχων από νωρίς, πλην των κινήσεων για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να κοιτάξει να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα, αποκτώντας παίκτες υψηλού επιπέδου. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Θέλει top ποδοσφαιριστές κι όχι άλλους… Εσιέν

Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι ένα και μοναδικό. Κι αν το βλέπουν έτσι στον Παναθηναϊκό, καλό θα είναι να ανοίξουν τα μάτια τους και κοιτάξουν την πραγματικότητα η οποία είναι διαφορετική και λέει το εξής: Πλην του παρασκηνίου και των προσπαθειών για κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου (η οποία δεν θα έρθει φυσικά με ανακοίνωση καταγραφής αποφάσεων του Κύζα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…), οι «πράσινοι» θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί. Θα πρέπει να ανέβουν επίπεδο, προκειμένου να μη μένουν εκτός στόχων από νωρίς, να μην είναι αποκλεισμένοι από την Ευρώπη από το καλοκαίρι και να μην παίζουν αδιάφορα παιχνίδια από τον Φεβρουάριο και μετά.

Αυτή η αλλαγή επιπέδου και το ποιοτικό ανέβασμα της ομάδας θα γίνει με την απόκτηση 4-5 top ποδοσφαιριστών, η προσθήκη των οποίων θα γίνει για ουσιαστικούς λόγους. Μοναδικός στόχος πρέπει να είναι να ξαναγίνει φόβητρο ο Παναθηναϊκός, στο αγωνιστικό κομμάτι. Το έξωαγωνιστικό είναι ένα άλλο κομμάτι που θα συνεχίζει να το χειρίζεται η διοίκηση, ενδεχομένως με διαφορετικό τρόπο από τον τωρινό, με τον οποίο, ούτως ή άλλως, κέρδος δεν έχει φανεί.

Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Οι «πράσινοι» οφείλουν να γίνουν ξανά μεγάλοι και για να συμβεί αυτό, απαιτείται ένας σοβαρός σχεδιασμός με γνώμονα την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή. Κάτι που, ούτως ή άλλως, αποτελεί στόχο, δια στόματος Γιάννη Αλαφούζου στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Ο στόχος δεν είναι η δημιουργία μιας νέας ομάδας που σε ένα βάθος χρόνου θα είναι έτοιμη για τίτλους. Ο στόχος είναι οι τίτλοι… χθες!

Τι χρειάζεται η ομάδα; Τα παρακάτω…

*4-5 ποδοσφαιριστές που θα έρθουν για να κάνουν τη διαφορά. Οπωσδήποτε δυο χαφ που να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Εξαρο-οκτάρια. Αλλωστε, εκεί είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Μάικλ Εσιέν, που αποδεικνύεται μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές… πατάτες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, θα αποχωρήσει. Οι «πράσινοι» πρέπει οπωσδήποτε να ρίξουν το βάρος τους στην ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Όχι απαραιτήτως με ακριβές προσθήκες, αλλά με ποιοτικές. Ημίμετρα, τέλος!

*Έναν επιθετικό που θα πλαισιώσει τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός είναι… μόνος μετά τη φυγή Καρέλη. Χρειάζεται στην ομάδα οπωσδήποτε ένας τέτοιος παίκτης, με δεδομένη, μάλιστα, την αποχώρηση του Μλάντεν Πέτριτς (εκτός κι αν τελικά πειστεί να μείνει για μια ακόμη χρονιά). Βέβαια, γι’ αυτή τη θέση υπάρχει και ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος με δουλειά και σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι- θυμηθείτε το- θα ξαναγίνει αυτός που ήταν. Ούτως ή άλλως, δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο κι αυτό μόνο καλό νέο είναι για το «τριφύλλι». Αλλωστε, μιλάμε για έναν ποιοτικότατο παίκτη, με προσωπικότητα. Μόλις αποκτήσει και ρυθμό, υγεία να έχει, και θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Ακόμη κι έτσι, πάντως, ένας ακόμη επιθετικός χρειάζεται.

*Έναν αριστερό μπακ. Για Χ, Ψ λόγους, ο Νάνο δεν υπολογίζεται από τον Αντρέα Στραματσόνι. Καλό θα ήταν, πάντως, κάποια στιγμή ο Ιταλός να μας εξηγήσει τους λόγους. Όπως και να’ χει, ο Ντάνιελ Πράνιτς δείχνει ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερα και η μεταγραφή ενός υψηλού επιπέδου αριστερού αμυντικού είναι επιτακτική ανάγκη. Ξαναγράφω: Η μεταγραφή ενός υψηλού επιπέδου αριστερού αμυντικού…

Εχουν αποκτηθεί τον χειμώνα κάποιοι καλοί ποδοσφαιριστές (Βιγιαφάνιες, Μολέδο, Μέστο, Βλαχοδήμος, Μπουμάλ) οι οποίοι μαζί με παλιούς και «παλιούς» όπως οι Ζέκα, Μπεργκ, Στιλ, Αμπέντ, Τελάντερ, Σάντσεθ (αλλά και Λέτο που λογίζεται ως παλιός και όχι ως νέος) και με τις μεταγραφές 4-5 top ποδοσφαιριστών, μπορούν να φτιάξουν ένα δυνατό σύνολο, το οποίο θα έχει τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει. Αυτός είναι ο στόχος και έτσι θα πρέπει να σχεδιάσουν την ομάδα Στραματσόνι και Αλαφούζος για τη νέα σεζόν. Διότι κι άλλη αποτυχημένη σεζόν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, όπως η φετινή, δεν θα είναι «ευπρόσδεκτη» από κανέναν, εντός και εκτός…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ