ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Δεν είχε κέφια, αλλά είχε Ουίλιαμς

Ο Παναθηναϊκός δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του «top 16» βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα πλέι οφ και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Έλιοτ Ουίλιαμς. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Δεν είχε κέφια, αλλά είχε Ουίλιαμς

Ναι σε αυτό το παλικάρι που ήρθε στην ομάδα πριν από περίπου ενάμιση μήνα και έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα.

Σε ένα πολύ κακό βράδυ για τους «πράσινους» χωρίς έμπνευση, με κακή αμυντική λειτουργία κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… αποδράσει από την έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά, πλην όμως παθιασμένης αγωνιστικά Νταρουσάφακα, χάρη στον Αμερικανό που ευστόχησε στο τρίποντο του αγώνα και σφράγισε το «διπλό» με τις δύο εύστοχες βολές στο φινάλε.

Τέρας ψυχραιμίας ο Ουίλιαμς, ανέλαβε δράση όταν ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και το φυσιολογικότερο σενάριο ήταν να γνωρίσει την ήττα που θα τον έβαζε σε μεγάλες περιπέτειες. Όμως, ο Ουίλιαμς είχε διαφορετική άποψη και η λήξη του αγώνα με τους Τούρκους βρήκε το «τριφύλλι» να κλειδώνει την πρόκριση στα πλέι οφ.

Μάλιστα με ήττα της Εφές (αγωνίζεται απόψε με τη Μάλαγα) περνάει και μαθηματικά στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας και στα δύο ματς που απομένουν για να ολοκληρωθεί το top-16 θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν για το πλεονέκτημα.

Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες μετά τις δύο χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού με Ερυθρό Αστέρα και Λοκομοτίβ Κουμπάν. Το «δώρο» της Φενέρ που υποχρέωσε σε ήττα τη «Λόκο» πριν από δύο αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός δεν το εκμεταλλεύτηκε, καθώς στραβοπάτησε στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ δεν κατάφερε να καλύψει το +9 απέναντι στη ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την περασμένη εβδομάδα.

Το πλεονέκτημα έδρας δεν έχει χαθεί όμως πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του. Χρειάζεται να κάνει το 2/2 στα ματς που απομένουν και παράλληλα να γνωρίσουν την ήττα η Λοκομοτίβ και ο Ερυθρός Αστέρας. Επομένως το πιο εφικτό είναι να τερματίσει τρίτος, μιας και με νίκη στο ιδιαίτερο ματς της επόμενης Παρασκευής, λόγω της βράβευσης του Δημήτρη Διαμαντίδη από την Ευρωλίγκα, επί της αδιάφορης Τσεντεβίτα ο στόχος αυτός ουσιαστικά επιτυγχάνεται.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ