ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ 69-54

«Καθάρισε» Τερψιθέα και πέρασε στα ημιτελικά!

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση με 69-54 επί της Τερψιθέας και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

«Καθάρισε» Τερψιθέα και πέρασε στα ημιτελικά!

Με το δεξί… ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα play off του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών ο Παναθηναϊκός, ο οποίος χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, επικράτησε της Τερψιθέας με 69-54 και «τσέκαρε» το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του, στα ημιτελικά, με τον ΠΑΟΚ και τη Νίκη Λευκάδας να κοντράρονται την ερχόμενη Τετάρτη, με τον δικέφαλο του Βορρά, να θέλει μία νίκη, προκειμένου να προκριθεί.

Το ματς

Δυνατό ξεκίνημα, πήρε διαφορά

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την σημερινή αναμέτρηση με τις Λύμουρα, Αλμπάνεζ, Ντέλβα, Κυριακοπούλου και Καλέντζου. Η ομάσα της Τερψιθέας μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 2-0 όμως η Κυριακοπούλου με 4 συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα στις «πράσινες» με 4-2. Παρόλα αυτά η Τερψιθέα ισοφάρισε, με την Κέινι Αλμπάνεζ να σκοράρει και να κάνει το 6-4. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με… μπροστάρα την Ντέλβα «πήρε αέρα» 6 πόντων (10-4) 6 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «πράσινες» ήταν σαφώς ανώτερες και η διαφορά έφτασε στο +10 (14-4) 3 λεπτά πριν το τέλος. Με την πολύ καλή παρουσία της Κυριακοπούλου ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 23-9.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÅÑØÉÈÅÁ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Μικρό μπλακ άουτ αλλά αύξησε την διαφορά

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στο ίδιο μοτίβο και το σκορ δεκαλέπτου ήταν 2-2(25-11) στα πρώτα τρία λεπτά. Οι δύο ομάδες «έκαναν» αρκετές λάθος επιλογές με αποτέλεσμα το σκορ περιόδου να είναι ιδιαίτερα χαμηλό 6 :48 πριν το ημίχρονο. Η Τερψιθέα με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε τη διαφορά στους 10 πόντους (25-15). Στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός πήρε… ανάσα με το τρίποντο της Καλέντζου  (28-15) όμως η Τερψιθέα «απάντησε» άμεσα και μείωσε στους 8 (28-20) 4 λεπτά πριν το ημίχρονο.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÅÑØÉÈÅÁ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Οι δύο εύστοχες βολές της Κέινι Αλμπάνεζ «έφεραν» την διαφορά στο +10 (30-20). Τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου και μένα σερί 5-0 ο Παναθηναϊκός έκανε το 35-22 και οδήγησε τον προπονητής της Τερψιθέας στο να καλέσει τάιμ άουτ. Τελικά η πίεση που ασκούσαν οι «πράσινες» και δεν άφηναν τις παίκτριες της Τερψιθέας να επιτεθούν, εκτόξευσε την διαφορά στο +20 (42-22) 2 λεπτά πριν το ημίχρονο του αγώνα. Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 46-26.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÅÑØÉÈÅÁ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

«Κράτησε» την διαφορά

Στο τρίτο μέρος της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη με το επιμέρους σκορ να είναι 5-6 υπέρ της Τερψιθέας στα πρώτα 5 λεπτά. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός διατηρούσε σε… ασφαλή επίπεδα την διαφορά (+19, 51-32). Το τρίποντο της Σλούκα έδωσε ανάσα στο «τριφύλλι» με το σκορ να διαμορφώνεται στο 54-35 στο 7ο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου. Τα λάθη, ειδικά από την πλευρά των «πρασίνων», συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιδιαίτερη διαφοροποίηση στο σκορ της αναμέτρησης (54-36). Το αντιαθλητικό χτύπημα πάνω στην Αλμπάνεζ, δεν δόθηκε φάουλ και δημιούργησε έντονο εκνευρισμό στον «πράσινο»πάγκο. Αρκετό χρόνον συμμετοχής σ’ αυτό το δεκάλεπτο πήρε και η νεαρή Κόνιαλη. Με συνεχόμενους πόντους της Ντέλβα ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 58-40.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÅÑØÉÈÅÁ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

«Κακό» δεκάλεπτο αλλά δεν του στοίχησε

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Η Καλέντζου με τρίποντο έκανε το 63-44 7 λεπτά πριν το τέλος. Στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκό σε σερί 7-0 (μαζί με το τρίποντο της Καλέντζου) ανέβασε κι άλλο την διαφορά με το σκορ να γίνεται 67-44. Η Τερψιθέα με σερί 8-0 έριξε την διαφορά στους 15 και έδειχνε να μην τα παρατάει. Τελικά το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη με 69-54.

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 46-26, 58-40, 69-54.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 9(3), Δανούση, Αυτζή 2, Αλμπάνεζ 12, Κόνιαλη, Λύμουρα 4, Σλούκα 6(2), Δίελα, Πατεράκη, Παντέλη 10, Ντέλβα 15, Κυριακοπούλου 11.

ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛ. (Παπασπυριδάκος): Βλάνη 3(1), Σύρρα 2, Κρητικοπούλου, Αξιοπούλου 6(1), Αναστασίου, Σίμονς 18, Μωυδιάδου, Μούλη 10, Μαργαρίτη, ΜακΝτόναλντ 15.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ