ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Καλαϊτζής: «Τιμή για όλους μας ο Διαμαντίδης»

Ο προπονητής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαϊτζής, εξήρε την προσωπικότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο «υποδέχτηκε» στον Παναθηναϊκό, όταν ο Καστοριανός, ήρθε για πρώτη φορά στην ομάδα.

Καλαϊτζής: «Τιμή για όλους μας ο Διαμαντίδης»

Ο παλαίμαχος άσος των «πράσινων» και νυν προπονητής, Γιώργος Καλαϊτζής, μίλησε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποσύρεται στο τέλος της σεζόν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις «πράσινες» ακαδημίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Καλαϊτζής στον «Sport FM 94,6»:

Για το που είναι τώρα: «Είμαι προπονητής στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Είμαστε ένα τιμ ανθρώπων που τρέχουν την καινούρια ακαδημία της ΚΑΕ με έδρα το ΟΑΚΑ. Ένα καινούριο πρότζεκτ που ξεκίνησε το Σεπτέμβρη και έχουμε 140 παιδάκια, αλλά πιστεύω πως σιγά σιγά θα ανεβαίνει ο αριθμός».

Για τον τωρινό Παναθηναϊκό: «Είναι άλλη ομάδα τώρα, καλύτερος. Νομίζω ότι όλοι είχαμε διαπιστώσει ότι είχε κάποια προβλήματα με βάση την εικόνα των άλλων ομάδων. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος, πιο γρήγορος και μπορεί να παίξει με βάση τα δεδομένα της εποχής, αλλά δεν ξέρω αν αυτό φτάνει για να πάει ψηλά στην Ευρωλίγκα».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 38.387 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Είναι αμφίρροπη πολύ γιατί υπάρχουν ομάδες μικρομεσαίες που έχουν κάνει παραπάνω νίκες απ’ όσες περίμεναν και ομάδες ιστορικές που δεν δείχνουν τόσο δυνατές. Ακόμα και η ΤΣΣΚΑ έχει σκαμπανεβάσματα. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι το φόβητρο που ήταν, η Ρεάλ το ίδιο. Δεν υπάρχει Μακάμπι πλέον, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ίσως είναι η πρώτη φορά που απειλούνται τόσο πολύ να μείνουν εκτός από τους “8” της Ευρωλίγκας».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Όταν ήρθε ο Δημήτρης στην ομάδα ήμουν εκεί και εύχομαι να είμαι και στο τελευταίο του παιχνίδι εκεί. Είναι τιμή για όλους μας. Ήταν ένας αθλητής που δεν δυσκολεύτηκε να μπει στην ομάδα, σε αντίθεση με άλλους –και μεγάλα ονόματα και προσωπικότητες- που στο πρώτο εξάμηνο ήταν σαν περνούν… διαβολοβδομάδα. Δεν είχαν καταλάβει που είχαν έρθει. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Διαμαντίδη, καθώς είναι ήταν ένα παιδί που ταίριαζε στην ομάδα και χρόνο με το χρόνο ήταν όλο και καλύτερος. Ένας ήρεμο παιδιά μέσα στα αποδυτήρια και γενικά είναι ό,τι βλέπει ο καθένας».

Για το ποιον θεωρεί κορυφαίο Έλληνα: «Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί ζήσαμε μεγάλους αθλητές που ασχολήθηκαν με το άθλημα του μπάσκετ. Είμαι παιδί του ’87 και μεγάλωσα από τη χρυσή πεντάδα του εκείνης της χρονιάς, τότε που ήταν το ξεκίνημα στην άνθιση του μπάσκετ. Γκάλης, Γιαννάκης, Φασούλας και Φάνης… Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και δεν μπορώ να επιλέξω μόνο έναν. Είναι τόσο άδικο να προσπαθήσουμε να τους κατατάξουμε. Ούτε και οι ίδιοι δεν θα θέλουν να είναι μόνοι τους! Δεν είναι κούρσα 100 μέτρων που ένας ανεβαίνει πρώτος στο βάθρο, γιατί πάντα ανεβαίνουν όλοι μαζί στο μπάσκετ. Μακάρι να ήταν μαζί Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλουκάς, παιδιά που άλλαξαν πολλά πράγματα και όχι μόνο στην Ελλάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...