ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός

Μετά τον Άγιαξ… και την Μπαρτσελόνα (pics, vid)

Η 3η Απριλίου είναι μια ημερομηνία, που έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό όλων των «πράσινων» οπαδών. Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια, η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν, έριχνε στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα (1-0), στην προημιτελική φάση του Champions League.

Μετά τον Άγιαξ... και την Μπαρτσελόνα (pics, vid)

Σημαδιακή ημερομηνία η 3η Απριλίου, για τους απανταχού Παναθηναϊκούς, αφού εκτός της «άλωσης» του Άμστερνταμ (3/4/96), το «τριφύλλι», έγραψε ξανά ιστορία στις 3/4/02.

ÏÌÁÄÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÕ 2001 - 2002 / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στον πρώτο προημιτελικό του Champions League την Μπαρτσελόνα, την οποία και νίκησε με γκολ του Άγγελου Μπασινά στο 78΄, μετά από εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Γιόνας Κόλκα, κορυφαίος για τους «πράσινους» στην αναμέτρηση.

ÌÐÁÓÉÍÁÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Οι «πράσινοι» τη χρονιά εκείνη πέρασαν διαδοχικά δύο ομίλους, για να φτάσουν στους «8» της διοργάνωσης. Άρσεναλ, Σάλκε και Μαγιόρκα έμειναν πίσω από το «τριφύλλι» στην πρώτη φάση των ομίλων. Σειρά είχαν οι Ρεάλ Μαδρίτης, η Πόρτο και η Σπάρτα Πράγας, με τον Παναθηναϊκό να τερματίζει 2ος πίσω από την Βασίλισσα, μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ÌÐÏÁÔÅÃÊ ÌÐÁÓÉÍÁÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Στους «8» η Μπαρτσελόνα έπεσε πάνω στο «τριφύλλι», με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στη Λεωφόρο. Το 1-0 των «πρασίνων» έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Μαρκαριάν, ωστόσο η ήττα στη Βαρκελώνη στον επαναληπτικό, όπου η τύχη γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό, του στοίχισε την πρόκριση στους «4».

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Στο ματς της Λεωφόρου οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκαν εκτός από μια φάση του Κλάιφερτ, καταφέρνοντας να ελέγξουν το κέντρο με Μπασινά και Κόλκα να κάνουν καλή δουλειά. Ο  μαέστρος Χένρικσεν καθάριζε ότι υπήρχε στην άμυνα και ο Παναθηναϊκός πήγαινε το ματς εκεί που ήθελε.

ÊÏËÊÁ ÍÔÅ ÌÐÏÕÑ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Στο Β’  μέρος ο Ρέσακ έριξε στο ματς τον Ριβάλντο, αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να κάνει τη ζημιά στο «τριφύλλι», χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία. Στο 78 της αναμέτρησης ο Κόλκα έκανε την κούρσα, ο Αμπελάρδο τον κλάδεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Άγγελος Μπασινάς δεν λάθεψε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε άλλη μια τεράστια νίκη στο Champions League.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Κόλκα, Λυμπερόπουλος (60’ Μπόατενγκ), Βλάοβιτς (73’ Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου (90’ Βόκολος).

Μπαρτσελόνα (Κάρλες Ρεσάκ): Μπονάνο, Γκάμπρι, Πουγιόλ, Αμπελάρδο, Φρανκ ντε Μπουρ, Κόκο (66’ Ράισιγκερ), Ρόσεμπακ (70’ Ριβάλντο), Κοκού (53’ Τσάβι), Μότα, Όφερμαρς, Κλάιφερτ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE