ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνέντευξη

Μυριούνης: «Ευλογημένος που υπήρξα μέλος αυτής της τεράστιας ομάδας»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου, ο Χρήστος Μυριούνης, μέλος εκείνης της τρομερής ομάδας, μιλάει στο Panathinaikos24.gr για τη «μαγική» βραδιά στο Παρίσι, ενώ σχολιάζει και τις πιθανότητες του φετινού Παναθηναϊκού.

Μυριούνης: «Ευλογημένος που υπήρξα μέλος αυτής της τεράστιας ομάδας»

Ο Χρήστος Μυριούνης, θυμάται τη μεγάλη ομάδα του Παναθηναϊκού που έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό, φέρνει στο μυαλό του σκηνές από τα αποδυτήρια μετά τη λήξη του τελικού και σχολιάζει τη φετινή πορεία του «τριφυλλιού».

Παράλληλα, μας μιλάει για τον «έρωτα» που έχει με την προπονητική και για τη νέα προσπάθεια που κάνει ως τεχνικός στην ομάδα του Αγρινίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Μυριούνης στο Panathinaikos24.gr:

Καταρχάς, πως ήταν το σημερινό πρωινό ξύπνημα, όταν κατάλαβες πως έχουν περάσει ακριβώς 20 χρόνια από εκείνη τη βραδιά: «Ότι παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια μου φαίνεται… σαν χθες! Τόσο νωπό, που είναι ακόμα στο μυαλό μου και πάντα έτσι θα είναι όλες αυτές οι υπέροχες στιγμές που ζήσαμε τότε»!
Χάνει ο Γιαννάκης τη μπάλα και ο Μοντέρο φεύγει στον αιφνιδιασμό. Μέχρι την τάπα του Βράνκοβιτς, τι σκέψεις είχες; «Βρεθήκαμε από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Νομίζω αυτή η φράση τα λέει όλα για το φινάλε του αγώνα».
Πως ήταν το κλίμα πριν τον τελικό; Οι συζητήσεις σας; Το πιστεύατε…  Λέγατε ήρθε η σειρά μας, πάμε να το σηκώσουμε; «Το πιστεύαμε 1000%. Είχαμε εξαιρετικό κλίμα και στα αποδυτήρια, είχα συμπαίκτες Θρύλους. Μπορώ να πω μόνο πως νιώθω ευλογημένος που υπήρξα μέλος αυτής της τεράστιας ομάδας!
Υπήρξε κάτι που έγινε πριν το Final-4, ώστε να ανέβει η ψυχολογία σας; Ο κόουτς τι σας είπε πριν βγείτε στο γήπεδο; «Τίποτα απολύτως. Απλά εκείνη η ομάδα είχε απίστευτους παίκτες στο ρόστερ της και ο Μάλκοβιτς ήταν έμπειρος προπονητής, που αυτό που έκανε ήταν να μας έχει χαλαρούς και να μας αποφορτίσει από το όποιο άγχος είχαμε πριν το ματς».
Καταλάβατε τότε, το τι ακριβώς έχετε πετύχει; Το μέγεθος της επιτυχίας σας; «Όχι ξέραμε πολύ καλά τι είχαμε πετύχει από το σφύριγμα της λήξης. Γιατί είχαμε παιδιά με τρομερή εμπειρία και η επένδυση τότε από την οικογένεια Γιαννακόπουλου ήταν τεράστια! Από την αρχή της σεζόν είχαμε ως στόχο την κορυφή της Ευρώπης και τελικά το καταφέραμε».
Τι ακολούθησε μετά τη λήξη; Στιγμές που ίσως δεν έπιασαν οι κάμερες και δεν έγιναν γνωστές. «Συγκλονιστικές στιγμές κυρίως στα αποδυτήρια, κλαίγαμε σχεδόν όλοι από χαρά»!
Παρακολουθείς την ομάδα φέτος; Πιστεύεις πως μπορεί να έρθει η πρόκριση στο Final-4 ή ακόμα και το 7ο; «Πάντα την παρακολουθώ εννοείται αυτό. Είμαι σίγουρος πως θα περάσει εύκολα ή δύσκολα τη Λαμποράλ, κυρίως γιατί έχει μεγαλύτερο βάθος ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα. Τώρα αν θα σηκώσει το 7ο; Γιατί όχι; ΠΑΝΑΘΑ είναι και όταν η ΠΑΝΑΘΑ πάει σε φάιναλ φορ… συνήθως σηκώνει την κούπα»!
Και ας πάμε και λίγο σε σένα. Καριέρα προπονητή, σωστά; Πως τα βλέπεις τα πράγματα; «Έχω έρωτα με την προπονητική χρόνια τώρα. Αυτή τη χρονιά βρίσκομαι στο Αγρίνιο, όπου είμαστε στη Β εθνική και οι συνθήκες που βρήκα εδώ είναι εξαιρετικές! Καταφέραμε το στόχο της σωτηρίας που είχαμε θέσει πολύ εύκολα και συνεχίζουμε πια χωρίς άγχος.
Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Περικλή Γερμανό και τον αντιπρόεδρο, Ντίνο Τσιαμάκη για την ευκαιρία που μου έδωσαν φέτος, αναλαμβάνοντας την ομάδα του Α.Ο Αγρινίου, γιατί έτσι ξαναμπήκα δυνατά χάρη σε αυτούς στο χώρο της προπονητικής, αφού το σύστημα με είχε απ’ έξω τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους».
Μία τελευταία ερώτηση. Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το πρώτο Ευρωπαϊκό. Τότε ήταν ο Ντομινίκ, τώρα είναι ο Ουίλιαμς. Μπορεί να έχει την ίδια επίδραση όπως είχε ο Ντομινίκ; Σε αγωνιστικό και ψυχολογικό κομμάτι. «Όχι δεν υπάρχει τέτοια σύγκριση. Ο Ντομινίκ ήταν ΘΡΥΛΟΣ! Ο Ουίλιαμς είναι απλά… παικτάρα»!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...