ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 84-68

Αυτό άξιζε, αυτό πήρε…

Ο Παναθηναϊκός δεν… εμφανίστηκε στη «Fernando Buesa Arena», πλην του Ραντούλιτσα, άπαντες υστέρησαν, με αποτέλεσμα η ομάδα του Τζόρτζεβιτς να δεχτεί ηχηρό χαστούκι από τη Λαμποράλ (84-68). Ποσοστά για… όσκαρ οι Βάσκοι, από το τρίποντο. Την Παρασκευή η συνέχεια.

Αυτό άξιζε, αυτό πήρε…

Με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί ίσως τη χειρότερη εμφάνισή του φέτος στην Ευρωλίγκα, στην πιο κρίσιμη καμπή, η Λαμποράλ τον… εξέθεσε, τον κέρδισε εύκολα και έκανε με άνεση το 1-0 στη σειρά.

Σε κανέναν τομέα δεν υστέρησαν οι Βάσκοι, οι «πράσινοι» είχαν μόνο τον Ραντούλιτσα και μοιραία γνώρισαν βαριά ήττα και πλέον την Παρασκευή, ζητείται… υπέρβαση για την ισοφάριση.

Αδιάβαστος ο Παναθηναϊκός, η Λαμποράλ, έχτισε το παιχνίδι της με ευκολία, βρήκε τις λύσεις, ο Περάσοβιτς πήρε από όλους τους παίκτες του το maximoum, εν αντιθέσει με τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είδε μόνο τον Ραντούλιτσα και λίγο τον Χέινς, να προσφέρουν. Άφαντη περιφερειακή άμυνα, κακή κυκλοφορία μπάλας, εξαιρετικό διάβασμα και μεγάλα σουτ… από τους Ισπανούς, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει από το γήπεδο, γεμάτος προβληματισμό, ενόψει του Game 2, την Παρασκευή.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Ουίλιαμς, Πάβλοβιτς, Γκιστ και Ραντούλιτσα, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τη Λαμποράλ να μπαίνει στο παρκέ με τους Χάνγκα, Ντιόπ, Τιγί, Άνταμς και Μπερτάνς.

Κυριάρχος Ραντούλιτσα

Με ένα buzzer beater του Έλιοτ Ουίλιαμς, άνοιξε το σκορ ο Παναθηναϊκός, με τον Άνταμς να απαντάει για την ισοφάριση (3-3). Ο Ραντούλιτσα με προσωπικό καλάθι, μετά από συνεργασία με τον Ουίλιαμς, έκανε το 3-5, με τον Παναθηναϊκό, να ξεκινάει ζεστά.

ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ο Σέρβος σέντερ του Παναθηναϊκού, στα πρώτα λεπτά κυριάρχησε στο «ζωγραφιστό», αφού ο Ντιόπ δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει, με την πρόθεση του «Σάλε» να πάει η μπάλα εκεί να είναι προφανής (5-8 07:06), με αποτέλεσμα μέσα σε τρία λεπτά, ο Ντιόπ να κάνει γρήγορα-γρήγορα, δύο φάουλ και ο Περάσοβιτς να επιστρατεύσει τον Γιάννη Μπουρούση.

Το… γύρισε η Λαμποράλ

Με την είσοδο του Μπουρούση, η Λαμποράλ βελτιώθηκε αισθητά, η περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού» είχε αρκετά προβλήματα, με αποτέλεσμα, ένα καλό δίλεπτο της ισπανικής ομάδας με παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, έδωσε στην ομάδα του Περάσοβιτς προβάδισμα για πρώτη φορά (12-10).

Απάντησε ο Παναθηναϊκός

Ο Τζόρτζεβιτς άλλαξε ψηλό, επιλέγοντας να βάλει τον Κούζμιτς απέναντι στον Μπουρούση, προκειμένου να κρατήσει φρέσκο τον «Μίρο» (και να μπορεί να ακολουθήσει τον Έλληνα ψηλό και μακριά από το καλάθι) και με ένα 4-0 σερί (Γκιστ-Κούζμιτς) να προηγηθεί εκ νέου (12-14, 3:55).

«Πλήρωσε» την αστοχία του

Οι Ισπανοί έτρεχαν όσο μπορούσαν, το προσπαθούσαν συνεχώς, αλλά οι «πράσινοι» ήταν διαβασμένοι, μη επιτρέποντας στους Βάσκους να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο Ουίλιαμς ήταν άστοχος, οι «πράσινοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις προϋποθέσεις αιφνιδιασμού που είχαν, το σκορ είχε κολλήσει στο 12-14, με τον Μπουρούση να κάνει «γκολ-φάουλ», για το 15-14, 1:40 για τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου.

ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ο Τζόρτζεβιτς, βλέποντας πως ο Κούζμιτς δεν μπορούσε να αμυνθεί πάνω στον Μπουρούση, έβαλε τον Ραντούλιτσα ξανά μέσα, με τον Σέρβο άμεσα να κάνει το 15-16, φτάνοντας τους 9 πόντους.

Οι Ισπανοί είχαν την τελευταία κατοχή, ο Μπουρούσης εκτέλεσε για τρεις, ευστοχώντας για το 18-16, με τη Λαμποράλ να καταφέρνει να πάρει το προβάδισμα στο τέλος.

Ραντούλιτσα VS Μπουρούσης

Ο Ραντούλιτσα με καλάθι θα ισοφαρίσει στην αρχή της περιόδου (18-18), ο Καλάθης συνέχιζε να μην πατάει καλά στο παρκέ, με τη νευρικότητα και το άγχος να φαίνεται εξ’ αρχής στο «τριφύλλι» πράγμα λογικό ως ένα βαθμό.

Κακή περιφερειακή άμυνα

Ο Μπλάζιτς με τρίποντο έκανε το 21-18, ο «Μίρο» με φόλλου μείωσε σε 21-20, με τον Σέρβο να είναι η μόνη επιθετική αιχμή των «πράσινων», ωστόσο έπρεπε και άλλοι να μπουν στην εξίσωση.

ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή, οι «κοντοί» της Λαμποράλ, έβρισκαν ελεύθερα τρίποντα (24-20), με τον Τζόρτζεβιτς να ψάχνει λύσεις, να ξεμπλοκάρει την ομάδα του και στα δύο «κομμάτια» του αγώνα.

«Ξεμάκρυνε» η Λαμποράλ

Με τρίποντο του Τζέιμς, πάνω στον Ουίλιαμς, η Λαμποράλ προηγήθηκε με 7 (27-20), ενώ στη συνέχεια οι διαιτητές μέτρησαν καλάθι τω Ισπανών, μετά από κόψιμο του Γκιστ, με το σκορ να διαμορφώνεται 29-22!

Πλην Ραντούλιτσα, ουδείς προσέφερε επιθετικά, με την μπάλα να πηγαίνει συνεχώς στον Σέρβο, ο οποίος φόρτωσε τον Μπουρούση με το 2ο φάουλ (5:09 για το ημίχρονο).

Κάκιστη εμφάνιση…

Η Λαμποράλ προηγήθηκε με 9 (31-22), οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βγάλουν ένα επιθετικό σύστημα, δυσκολεύοντας ακόμα και στην κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα οι Βάσκοι να φτάσουν στο +12 (34-22), έχοντας 50% στα τρίποντα!

Βραχυκύκλωμα…

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει… βγει από την πρίζα, η Λαμποράλ είχε βρει ρυθμό και εύκολα κέρδιζε με 13 (36-24), με τον Παναθηναϊκό να μην έχει απαντήσεις και τη διαφορά να ανεβαίνει όσο κυλούσε ο χρόνος.

Μία βολή του Χάντερ-ο οποίος κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ-έκανε το σκορ 37-25, ο Διαμαντίδης ήταν άστοχος και αυτός, αλλά ο Γκιστ με προσωπική ενέργεια απέναντι στον Μπερτάνς, έκανε το 37-27, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ο Μπουρούσης με καλάθι ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 12 (39-27), με τον Γκιστ να σκοράρει μία βολή, 10΄΄ για το τέλος, με το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, να διαμορφώνεται σε 39-28.

Με τον Ραντούλιτσα να σκοράρει τους 17 από τους 28 πόντους του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» δεν θα είχαν τύχη στο ματς, την ίδια στιγμή, που οι Βάσκοι, εκτελούσαν από τα 6,75, με ποσοστό 50%. Κάτι έπρεπε να αλλάξει στο Β΄ μέρος…

Άνοιξε λογαριασμό ο Καλάθης…

Με ένα σερί 4-0 από τον… αναγεννημένο Καλάθη και τον Ουίλιαμς (μετά από κλέψιμο του Νικ), ο Παναθηναϊκός έκανε το 39-32, κάνοντας ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα στην 3η περίοδος, ωστόσο ο Χάνγκα με καλάθι έκανε το 41-32.

Με 1/17 των περιφερειακών δεν πας πουθενά…

Ο Φελντέιν αφού αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, υπέπεσε σε φάουλ (και καλάθι) στον Άνταμς (44-32, 08:15), με τον Παναθηναϊκό να χάνει το… μομέντουμ.

Με buzzer beater καλάθι, ο Καλάθης, έκανε το 44-34, αλλά όσο ο Παναθηναϊκός είχε απλά ξεσπάσματα και όχι διάρκεια, δεν θα είχε τύχη στο ματς.

1446087

Ο Χάνγκα, έκανε αυτό που δεν μπορούσαν οι κοντοί του Παναθηναϊκού, δηλαδή τρίποντο, έκανε το 47-34, ο Ραντούλιτσα συνέχιζε να φορτώνει είτε με καλάθια, είτε με φάουλ τους ψηλούς της Λαμποράλ, αλλά αυτό δεν ήτα αρκετό.

Οι «πράσινοι» έχαναν και τη μάχη των ριμπάουντ, ο Καλάθης συνέχιζε να παίζει χωρίς καθαρό μυαλό (3 φάουλ) και ο Παναθηναϊκός, ήταν και… επίσημα, με την πλάτη στον τοίχο.

Όλα τελείωσαν…

Με ένα απίθανο τρίποντο του Άνταμς, με την μπάλα να καταλήγει στο καλάθι, αφού πήρε απίστευτο ύψος… η Λαμποράλ έκανε το 54-34 και επί της ουσίας, έβαλε τέλος στα όποια όνειρα για το break, στο «τριφύλλι», το οποίο έπαιρνε ότι του άξιζε.

Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 64-49, με δύο συνεχόμενα καλάθια των Πάβλοβιτς-Ουίλιαμς, ωστόσο, βρισκόταν πολύ μακριά, από την… ανατροπή.

Διαδικαστική περίοδος

Χωρίς να βελτιωθεί σημαντικά ο Παναθηναϊκός, η Λαμποράλ συνέχιζε σε… υψηλές πτήσεις (69-49),  είχε παρατήσει από ώρα το ματς, με τους Βάσκους να μην αφήνουν το πόδι από το… γκάζι. Ο Καλάθης ανέβηκε δημιουργικά (7 ασίστ), ο Χάντερ τελείωσε κάποιες φάσεις, όπως και ο Χέινς, ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά (76-60), ωστόσο ο χρόνος που απέμενε (2:42), δεν ήταν αρκετός για να ξεκινήσει η όποια αντεπίθεση, με τον Τζόρτζεβιτς πιο πολύ να δοκιμάζει πράγματα, ενόψει του δεύτερου αγώνα.

ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Χάντερ και Φώτσης μείωσαν κι’ άλλο (79-68), μετριάζοντας λίγο τις εντυπώσεις για τον Παναθηναϊκό (έχανε και με 22), βγήκαν κάποιες καλές άμυνες, ωστόσο διάρκεια δεν υπήρξε ποτέ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να πάρει από το ματς αυτό που της άξιζε και να φεύγει από το γήπεδο, γεμάτος προβληματισμό, ενόψει της Παρασκευής. Με ένα 5-0 σερί η Λαμποράλ έκανε το 84-68, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-28, 64-49, 84-68.

ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)
ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ