ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΣΑ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

«Στόχος μας το Final-4»

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει, από την αρχή της χρονιάς, το να βρεθεί στο Final-4 του Βερολίνου και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, σύμφωνα με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Στόχος μας το Final-4»

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μιλώντας στην Ισπανία, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του, απέναντι στους Βάσκους, τονίζοντας πως η αποφυγή των λαθών, ο έλεγχος των ριμπάουντ και η ενέργεια, θα αποτελέσουν τα «κλειδιά» για τις τρεις νίκες, που θα χρειαστεί ο «εξάστερος», προκειμένου να βρεθεί εκείνος στην τετράδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς:

Ο Παναθηναϊκός που έφτασε στα πλέι οφ είναι στην καλύτερη κατάστασή του φέτος;

«Ελπίζω πως ναι. Μπορεί να είναι έτσι, αλλά αυτό θα φανεί καλύτερα όταν ξεκινήσει η προημιτελική σειρά με τη Λαμποράλ Κούτσα. Δεν κοιτάμε πολύ μακριά πάντως, πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι».

Πρέπει να κερδίσετε τουλάχιστον ένα παιχνίδι στη Βιτόρια όμως, για να έχετε τύχη στη σειρά.

«Πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες. Όπου κι αν γίνουν αυτές. Σίγουρα η μία πρέπει να είναι στη Βιτόρια».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.756 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ποιο παιχνίδι θεωρείτε ότι είναι πιο εύκολο για τον Παναθηναϊκό, το πρώτο ή το δεύτερο;

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Θα πρέπει να ιδρώσουμε τη φανέλα και να παλέψουμε πραγματικά πολύ σκληρά για να κερδίσουμε. Θα είναι μια επίπονη μονομαχία».

Ποιος έχει μεγαλύτερη πίεση; Ο Παναθηναϊκός ή η Λαμποράλ Κούτσα;

«Δεν έχουμε πίεση, υπάρχει μεγάλη επιθυμία και δέσμευση για να τα καταφέρουμε. Έχω πει στους παίκτες μου να παίζουν και να προπονούνται καθημερινά σκληρά, για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο Final-4.

Αυτός ήταν ο στόχος μου από το ξεκίνημα της χρονιάς, αν και δεν ήταν ο στόχος του Παναθηναϊκού από την αρχή. Αυτό που συνέβη είναι πως εξελιχθήκαμε και ωριμάσαμε στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ με την προσθήκη κάποιων παικτών βελτιώσαμε την ποιότητά μας, φτάνοντας ως εδώ».

Αυτές οι τρεις μεταγραφές ήταν το κομμάτι που χρειαζόταν η ομάδα για να πάει καλύτερα;

«Θα ήθελα να τους έχω από την αρχή του Top 16 γιατί μας λείπει η συνοχή στον απόλυτο βαθμό, ενώ τα συνεχόμενα ταξίδια που κάναμε δεν μας έδωσαν εύκολα τον χρόνο να βελτιωθούμε και να βάλουμε αυτά τα παιδιά στο rotation. Έπρεπε να προπονούμαστε και να παίζουμε ενόσω είχαμε πολύ σημαντικά παιχνίδια, κάτι που δεν ήταν το ιδανικό».

Τελειώνοντας με τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός, μιλάμε για το βάθος του πάγκου και την κούραση των αντιπάλων;

«Δεν το ξέρω. Νομίζω στην Ισπανία παίζουν διαφορετικά απ ότι στα άλλα μέρη της Ευρώπης. Η Λαμποράλ Κούτσα έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, κι έναν υψηλό ρυθμό παιχνιδιού ιδιαίτερα όταν παίζει εντός έδρας. Θεωρητικά μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αλλά όπως συμβαίνει πάντα αυτοί που είναι στο γήπεδο αποφασίζουν».

Ένα από τα δυνατά χαρτιά είναι η έδρα της, όπου έχει ηττηθεί μόλις μια φορά.

«Μιλάμε για μία από τις καλύτερες έδρες της Ευρώπης, είναι πρόκληση για εμάς να κερδίσουμε στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα και να κάνουμε καλή δουλειά. Έτσι γράφεται η ιστορία, από μεγάλες νίκες σε τέτοια γήπεδα. Η Λαμποράλ Κούτσα έχει μόνο μία ήττα στην έδρα της μεν, αλλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό».

Πόσο σημαντικοί είναι για τη Λαμποράλ Κούτσα ο Μάικ Τζέιμς κι ο Ντάριους Άνταμς;

«Πολύ καλοί παίκτες, με ταλέντο. Δεν συναντάς συχνά παίκτες με τα αθλητικά προσόντα του Μάικ Τζέιμς, ενώ ο Ντάριους Άνταμς είναι πιο old school πλεϊμέικερ, με καλό σουτ από την περιφέρεια. Είναι πολύ ταλαντούχοι κι οι δύο και πέρα από το πόσο σκοράρουν, χρησιμοποιούν το μυαλό τους. Πιστεύω πως έχουμε καλή αμυντική συμπεριφορά και τα συστατικά για να τους σταματήσουμε».

Πολλή δουλειά επίσης, κάνει ο Γιάννης Μπουρούσης.

«Είναι δημιουργός, ένας πλέι μέικερ στη θέση «5», που «χτίζει» το παιχνίδι της ομάδας του. Βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και δεν έχουν πίεση αυτή τη στιγμή. Πέρσι κέρδισε το τρόπαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ φέτος δείχνει την ποιότητά του ως παίκτης, αφού η μεταγραφή του στη Λαμποράλ Κούτσα έδωσε… άλλη διάσταση στο παιχνίδι της. Έδωσε το απαραίτητο βάθος στη φροντ λάιν για να μπορέσει η ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω».

Πάμε λοιπόν σε μια μακρά σειρά;

«Δεν ήμουν ποτέ καλός στα προγνωστικά, αλλά πάντα είμαι ανταγωνιστικός και θα το παλέψω μέχρι τέλους».

Ο Παναθηναϊκός έχει καλή χημεία, αλλά ίσως όχι την ποιότητα που είχε στα χρόνια που κατακτούσε την Euroleague;

«Αυτή είναι η δουλειά μου. Ένα από τα στοιχεία που με ικανοποιούν πιο πολύ είναι να βλέπω αυτή τη χημεία των παικτών να βγαίνει στο παρκέ. Τα παιδιά είναι μαζί στο γήπεδο, παλεύουν διαρκώς, κάνουν παρέα εκτός παρκέ και αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό της ομάδας μας».

Ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε πως το τρίπτυχο της επιτυχίας για τη Λαμποράλ Κούτσα είναι ο έλεγχος του ρυθμού, τα ριμπάουντ και η ενέργεια. Το δικό σας ποιο είναι;

«Τα ριμπάουντ, η ενέργεια και το να αποφύγουμε τα λάθη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...