ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Γι’ αυτό έφυγε… γι’ αυτό ήρθε!

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποτελεί παρελθόν, ο Αργύρης Πεδουλάκης το μέλλον, με τον Παναθηναϊκό να γυρνά και πάλι σελίδα, τρίτη φορά, σε τρία χρόνια.

Γι’ αυτό έφυγε… γι’ αυτό ήρθε!

Κάποιοι λένε ότι το γυαλί είχε ραγίσει, κάποιοι ότι οι εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στη σειρά με τη Λαμποράλ αποτέλεσαν την αιτία, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Σέρβος ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος του εμπιστεύτηκε τη στελέχωση του ρόστερ.

Τα πρώτα λάθη…

Με υπάρχοντες στο ρόστερ τους Διαμαντίδη, Γκιστ, Μποχωρίδη, Παππά, Γιάνκοβιτς, Καλάθη (επιλογή διοίκησης), Παπαγιάννη, Χαραλαμπόπουλο, Φώτση. Έφερε τους Ραντούλιτσα, Φελντέιν, Πάβλοβιτς και Κούζμιτς.

Η κακή στελέχωση-που κρύφτηκε-στα δύο πρώτα ματς με τον Ολυμπιακό, άρχισε να φαίνεται με την έναρξη της Ευρωλίγκας. Η περιφερειακή γραμμή ελλιπής (λόγω και τραυματισμών), το «ζωγραφιστό» αργό και βαρύ, οι «πράσινοι» δεν απέδιδαν και το καλύτερο μπάσκετ.

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.244 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καμία βελτίωση

Οι μήνες περνούσαν, η «ασπίδα» που είχε δημιουργηθεί μετά τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού, άρχισε να φθίνει, οι εμφανίσεις στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας είχαν φέρει τα πρώτα σύννεφα, ωστόσο οι αναμονές των τραυματιών, έδιναν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Μαύρο βράδυ και ενίσχυση…

Ο Παναθηναϊκός χάνει με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, γλιτώνοντας το διασυρμό. «Σάλε» και Γιαννακόπουλος, συναντιούνται, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας να φέρνει στην Ελλάδα, τρεις Αμερικανούς, προκειμένου να τον βοηθήσει να καλύψει τα κενά.

Παππάς και ελληνοποίηση…

Ο Παναθηναϊκός με οκτώ ξένους στη δωδεκάδα, κάνει μια μικρή… ρελάνς, ωστόσο δεν πείθει ακόμα. Την ίδια στιγμή ο Παππάς έχει παροπλιστεί, ο Μποχωρίδης, για τον οποίο ο ίδιος ο Τζόρτζεβιτς έκανε λόγο για το πόσο λείπει από την ομάδα, βρισκόταν μεταξύ πάγκου και… εξέδρας, ενώ οι Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος, είχαν ξεχαστεί. Για τον Λούντζη, ούτε λόγος…

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, δούλεψε με τόσα εργαλεία, όσα δεν είχαν Πεδουλάκης και Ιβάνοβιτς μαζί, παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να βρει ποτέ το σχήμα και τη χημεία, για να παίξει η ομάδα στρωτό μπάσκετ. Ακόμα κανείς δε έχει καταλάβει, πως έπαιζε ο Παναθηναϊκός, τι ζητούσε μέσα στο παρκέ, ποια ήταν η στόχευση.

Η επόμενη μέρα

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς χρεώθηκε πολλά από τα παραπάνω, γι’ αυτό και απολύθηκε. Ο Αργύρης Πεδουλάκης -προς τιμήν του- αναλαμβάνει ξανά σε μια κρίσιμη περίοδο, έχοντας όμως αυτή τη φορά, ελάχιστο χρόνο να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις.

Ψυχολογία

Ο «Αρτζι» θα προσπαθήσει καταρχάς, να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του. Τσαμπουκάς, άμυνα που να… δαγκώνει και αίμα στο παρκέ, θα είναι το τρίπτυχο στην προπόνηση και όποιος αντέξει.

Ένταξη Παππά

Ο Νίκος Παππάς αναμένεται να ενταχθεί ξανά στην ομάδα. Άγνωστο αν θα μπορέσει να προσφέρει, αφού βρίσκεται εκτός παιχνιδιών κάμποσο καιρό. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ένα παραπάνω κορμί στην προπόνηση, αλλά και στους τελικούς, αν και εφόσον χρειαστεί. Είναι και στο χέρι του Νίκου…

Ταχύτητα στο «ζωγραφιστό»

Γκιστ και Χάντερ, αναμένεται να πάρουν περισσότερο χρόνο στο «5», αφού ο Πεδουλάκης, είναι fun, των λεγόμενων undersized ψηλών. Οι αλλαγές στα pick’n’roll και η βοήθεια στην πίεση ψηλά, παράλληλα με τις γρήγορες επιστροφές θα αποτελέσουν μεγάλο όπλο στο λάτρη της άμυνας, Πεδουλάκη.

Ταμείο στο τέλος, τέλος στην ασυλία

Ο κόσμος θα στηρίξει τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι δεδομένο. Αντιπροσωπεία οπαδών, θα βρεθεί στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, προκειμένου να στηρίξει τον «Άρτζι» και να στείλει το μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση.

Η ασυλία τελείωσε, η κριτική θα είναι πλέον αμείλικτη, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος. Όποιος δεν κάνει και δεν μπορεί, δεν έχει θέση στην ομάδα, όπως και αν τον λένε…

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, θα έχει την ευκαιρία του να κλείσει την ένδοξη καριέρα του, με ένα ακόμα πρωτάθλημα. Είτε το κάνει, είτε όχι, δε θα αλλάξει κάτι, για το μεγάλο Δημήτρη. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα, πρέπει να παίξουν και γι’ αυτόν, με ζήλο, πάθος, σαν μην υπάρχει αύριο.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, θα είναι το πιο δύσκολο, στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας…

ΥΓ. Ξενύχτια και συμπεριφορές κάποιων παικτών που ουσιαστικά δεν έχουν προσφέρει στην ομάδα απαγορεύονται κι αυτό ο «Άρτζι» το ξέρει και έχει τον τρόπο αυτά να τα «κόψει» δια ροπάλου.

Panathinaikos24.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...