ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 38-50

Με κάτω τα χέρια…

Ένας κακός Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 38-50 από τον Ολυμπιακό και έχασε το πρωτάθλημα χωρίς να πάρει νίκη στη σειρά των τελικών. Διεκόπη η αναμέτρηση 5:33 πριν το τέλος και ξεκίνησε αφού εκκενώθηκε το γήπεδο.

Με κάτω τα χέρια...

Ο Παναθηναϊκός σε ακόμα ένα παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα στο 2ο τελικό, με αποτέλεσμα να χαθεί ο φετινός τίτλος από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Διακοπή στον αγώνα για περίπου μισή ώρα, μετά τα υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Μπήκαν δυναμικά

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την  αναμέτρηση με τις Ντέλβα, Κυριακοπούλου, Αλμπάνεζ, Καλέντζου και Λύμουρα. Οι «πράσινες» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με καλάθι της Ντέλβα μετά από πάσα της Λύμουρα. Ο Ολυμπιακός με σερί 4-0 πέρασε μπροστά στο σκορ με 2-4 7:48 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Με νέο καλάθι της Ντέλβα οι «πράσινες» έφεραν το παιχνίδι στα ίσα.

Το τρίποντο της Σταμάτη έδωσε και πάλι το προβάδισμα στις φιλοξενούμενες. Στο σημείο εκείνο η Δίελα απάντησε με τρίποντο και το παιχνίδι ήταν και πάλι ισόπαλο (7-7). Οι «πράσινες» έπαιζαν πολύ καλή άμυνα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και δυσκόλευαν τον Ολυμπιακό. Η Κέινι Αλμπάνεζ με καλάθι στην αντεπίθεση μείωσε σε 9-10 2:25 πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Το γκολ φάουλ της Ντέλβα, όχι μόνο ξεσήκωσε την εξέδρα, αλλά έφερε και το παιχνίδι στην ισοπαλία (12-12). Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 12-15.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Πολύ καλή άμυνα, άστοχες στην επίθεση

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Αλμπάνεζ να πετυχαίνει 2/2 βολές και να φέρνει την αναμέτρηση στον πόντο 14-15. Οι φιλοξενούμενες απάντησαν άμεσα και έκαναν το 14-17. Το ωραίο καλάθι της Κυριακοπούλου διαμόρφωσε το σκορ στο 16-17. Παθιασμένη άμυνα από το «τριφύλλι» που δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί σωστά. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός ήταν εξίσου άστοχος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει μπροστά στο σκορ. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου το «τριφύλλι» βρισκόταν πίσω στο σκορ με 16-19. Η Τούλα Καλέντζου με ½ βολές μείωσε σε 17-19 4 λεπτά πριν  το ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός με νέο καλάθι, αυτή τη φορά από την Παντέλη έκανε το 19-19. Η εντυπωσιακή, γι’ άλλη μία φορά Ντέλβα, με γκολ φάουλ έδωσε προβάδισμα στις «πράσινες» με 22-21. Η Κέινι Αλμπάνεζ με καλάθι από το ύψος της βολής έδωσε νέο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 24-23, όμως οι φιλοξενούμενες απάντησαν άμεσα και προηγήθηκαν και πάλι (24-25). Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 24-27.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Τραγικό δεκάλεπτο, πέτυχε μόνο δύο πόντους!

Ο Ολυμπιακός με ½ βολές της Τζόνσον έκανε το 24-28 στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.  Μετά από τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να σκοράρει και ο Ολυμπιακός είχε πετύχει μόλις δύο πόντους. Η Τζόνσον πέτυχε άλλους δύο πόντους και έστειλε την διαφορά στο +7 για τον Ολυμπιακό  5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 3ου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός μετά από 7 λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχε καταφέρει να σκοράρει ενώ ο Ολυμπιακός με τρίποντο της Χαλιβέρα έκανε το 24-34. Τελικά στα τελευταία δευτερόλεπτα σκόραρε η Ντέλβα έκανε το 26-36, όμως η Χαλιβέρα στη λήξη του δεκαλέπτου με τρίποντο έκανε το 26-39.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Καλέντζου πέτυχε καλάθι από το ύψος της βολής και έκανε το 28-41. Η Αλμπάνεζ με ½ βολές έκανε το 29-44 αλλά τα πράγματα φαίνονταν μη αναστρέψιμα. Περίπου 8 λεπτά πριν από το τέλος, άρχισαν τα υβριστικά συνθήματα, κατά του Μιχάλη Κουντούρη, πρόεδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και πρώην… αρχηγού της Θύρας 7, με τον πάγκο του Ολυμπιακού να κάνει… σαματά και να υποδεικνύει στους διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι.

Η αναμέτρηση διακόπηκε τελικά κι όλα αυτά σε συνδυασμό με την εριστική στάση του Ολυμπιακού, εξαγρίωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος έριξε και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθεί το γήπεδο για να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Με την επανέναρξη του ματς οι «πράσινες» με επιμέρους σκορ 6-2 μείωσαν την διαφορά στους 11 (35-46) και ανάγκασαν τις φιλοξενούμενες να καλέσουν τάιμ άουτ. Τα δύο τρίποντα πέτυχαν οι Κυριακοπούλου και η Καλέντζου.

Στη συνέχεια η Κυριακοπούλου με νέο τρίποντο έκανε το 38-46 και μείωσε στους 8 με 2:33 να μένουν για το τέλος. Στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός έχασε δύο επιθέσεις και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκανε το 38-48.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 24-27, 26-39, 38-50.

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6 (1), Αυτζή, Αλμπάνεζ 7, Λύμουρα, Σλούκα, Δίελα 3 (3), Πατεράκη, Παντέλη 2, Ντέλβα 12 (13ριμπ.), Κυριακοπούλου 8 (2).

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Σταμάτη 11 (3), Μπόνη 6, Χατζηνικολάου 1 (8ριμπ., 7 λάθη), Μπαλτά 2, Χαλιβέρα 7 (1), Τζόνσον 10 (11 ριμπ.), Κοσμά, Παπαμιχαήλ, Κριστόφερσον 13 (10ριμπ.).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ