ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ 91-63

Έβγαλε διάθεση με… Πεδουλάκη και Παππά

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του, κατάφερε να επικρατήσει (91-63) του Κολοσσού Ρόδου. Επανεμφάνιση για τον Νίκο Παππά (8π). Σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν.

Έβγαλε διάθεση με... Πεδουλάκη και Παππά

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις εγχώριες αγωνιστικές του υποχρεώσεις και με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του στη δεύτερη του θητεία, κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του Κολοσσού Ρόδου (91-63).

Επανεμφάνιση με χαμόγελα για τον Νίκο Παππά που ολοκλήρωσε το ματς με 8 πόντους, δείχνοντας σημάδια ετοιμότητας ενόψει και της συνέχειας των πλέι οφ.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - KOLOSOS

Το ματς

Στο ντεμπούτο του στον «πράσινο» πάγκο στη δεύτερη θητεία του, ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε να ξεκινήσει με τους Φελντέιν, Γκιστ, Καλάθη, Χάντερ και Ουίλιαμς.

Το τζάμπολ της αναμέτρησης και την πρώτη κατοχή μπάλας την πήρε ο Παναθηναϊκός αλλά αστόχησε με τον Φελντέιν, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τον Λαρεντζάκη να σημειώνει καλάθι και φάουλ άνοιξαν το σκορ (0-3).

Μετά από δύο λεπτά στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός παρέμενε άστοχος αφού δεν βρήκαν στοχο τα σουτ τριών πόντων των Γκιστ και Καλάθη, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ, καθώς έβλεπε τους παίκτες του μπλοκαρισμένους, με το σκορ στο (0-7) μετά από μια βολή του Λίντεν και καλάθι του Ρέλεφορντ.

25_PAO_KOLOSOS

Από πλευράς των «πρασίνων» ο Τζέιμς Φελντέιν με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε (5-7) με τον Λαρεντζάκη να απαντά για το (5-9). Ένα 5-0 σερί από Φελντέιν και Φώτση έδωσε και το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά (10-9) ακριβώς στα μισά του δεκαλέπτου. Το σερί για το «τριφύλλι» ανέβηκε, αφού σκοραρε ο Τζέιμς Γκιστ μετά από ωραια συνεργασία με τον Ουίλιαμς (12-9).

Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση και αυτό κυριαρχούσε, με τους παίκτες να παίζουν πιο απελευθερωμένα και τους Φελντέιν και Ουίλιαμς να σκοράρουν από την περιφέρεια για το (18-9), πριν σκοράρει για τον Κολοσσό ο Λιούις (18-11). Δύο βολές του Φελντέιν και ένα τρίποντο από τον Χέινς έστειλαν τη διαφορά στο +12 (23-11), με τον Φώτση να σκοράρει εκ νέου από τα 6,75 για το (26-11). Η είσοδος του Ραντούλιτσα στο παρκέ, αύξησε τη δύναμη του «τριφυλλιού» κάτω από το καλάθι, με τον Σέρβο να πετυχαίνει έξι γρήγορους πόντους για το (34-14) του α’ δεκαλέπτου.

×ÅÉÍÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - KOLOSOS

Ο Κολοσσός είχε χάσει την επαφή με το καλάθι αλλά με συνεχόμενες βολές του Μακ Γκι κατάφερε να σταματήσει την «ανομβρία» του και να μειώσει με επιμέρους σκορ 10-1 για το (35-24).

Οι «πράσινοι» συνέχιζαν τα λάθη τους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Κολοσσός, να μειώσει στους 8 (34-26), με τον Καλάθη να σκοράρει μετά από πέντε λεπτά για το (37-26). Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκιστ μετά από ασίστ του Ουίλιαμς έφερε ξανά το +11 (39-28), με τον Φελντέιν μετά την ασίστ του Καλάθη να δίνει συνέχεια στο επιθετικό του «κρεσέντο» από τα 6,75 (42-28) στο 18′.

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς με καλάθι και φάουλ σημείωσε το (44-28), με τον Αχόνεν να σκοράρει από μακριά (44-31). Καλάθης και Φώτσης με σωστές επιλογές, ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο (48-31), με τον Ουίλιαμς να προσθέτει άλλο ένα πόντο από τη γραμμή των βολών για το σκορ ημιχρόνου (49-31).

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - KOLOSOS

Με τρίποντο του Διαμαντίδη ξεκίνησε το β’ μέρος της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τη διαφορά στο +19 (52-33). Ο Νικ Καλάθης μετά από συνεργασία με τον Ραντούλιτσα έφτασε τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της +21 (54-33), με τον Φελντέιν να συνεχίζει τους πυροβολισμούς από την περιφέρεια (5/5) (57-37), με τον Καλάθη να σκοράρει εκ νέου με εύκολο λέι απ (59-37). Ο Κολοσσός έμοιαζε πελαγωμένος στις αρχές του δεκαλέπτου, με τον Ουίλιαμς να συνεχίσει να σκοράρει με καλάθι και φάουλ (62-37).

33_PAO_KOLOSOS

Κάπου εκεί, ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ μετά από τρεις μήνες και τον Νίκο Παππά, ο οποίος θέλησε να προσφέρει και το highlight, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ένα καλάθι και φάουλ από τον Λαρεντζάκη στρογγυλοποίησε στους 20 τη διαφορά (62-42), με τον Παππά να προσφέρει ένα μεγαλοπρεπέστατο «stop» στον Ρέλεφορντ με το γήπεδο να τον αποθεώνει.

Σκορ για τον Παναθηναϊκό, έδωσε ο Ουίλιαμς από τη γραμμή των βολών (63-42) με τον Λαρεντζάκη να μειώνει (63-44) και τον Παππά να βάζει ρτο πρώτο του καλάθι με την επανεμφάνισή του στην ομάδα (65-44). Ουίλιαμς και Χέινς σκόραραν στη συνέχεια για το (69-44). Με τον ένα πόντο που σημείωσε ο Λευτέρης Μποχωρίδης από τις βολές, είχαν σκοράρει και οι δώδεκα παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ένα γκολ-φάουλ από τον Παππά, έφτασε το σκορ στο +29 (73-44), με τον Γκιστ να μοιράζει και ένα εντυπωσιακό κόψιμο στον Λίντεν. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους, ο Κολοσσός μείωσε για το (73-48).

ÊÁËÁÈÇÓ ÃÊÉÓÔ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - KOLOSOS

Με επτά συνεχόμενους πόντους από την πλευρά του «τριφυλλιού» από τον Χέινς, ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο (80-48), με τον Παναθηναϊκό να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Από την πλευρά του ο Κολοσσός σκόραρε με δύο τρίποντα του Λιούις (80-54) ακριβώς πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός παρά τη διαφαινόμενη νίκη του, δεν χαλάρωσε, με τους Φελντέιν, Ραντούλιτσα και Καλάθη να σκοράρουν για το (88-58) και το +30 από το τρίποντο του Αντώνη Φώτση. Συνέχεια στο σκοράρισμα από πλευράς «τριφυλλιού» έδωσε ο Νίκος Παππάς από τα 6,75 για το (91-58). Το τελικό (91-63) σημειώθηκε από τους φιλοξενούμενους με βολές, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις με θετικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 34-14, 49-31, 73-48, 91-63.

Χωρίς τίτλο
Χωρίς τίτλο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ