ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΡΘΡΟ

Το στοίχημα του Ζιλμπέρτο…

Κανείς δεν αμφισβητεί το… «ποιόν» του Ζιλμπέρτο Σίλβα, σαν ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο χρειάζεται κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Το στοίχημα του Ζιλμπέρτο…

Η ποδοσφαιρική λογική, πρέπει να επιστρέψει-και να παραμείνει-στο «τριφύλλι» και η έλευση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αποτελεί μια κίνηση, που δείχνει αν μη τι άλλο, πως το έχουν πάρει… αλλιώς στον Παναθηναϊκό.

Εντούτοις και με βάση το τι έγινε τη φετινή χρονιά στον Παναθηναϊκό, ο κόσμος θέλει αποτελέσματα. Τίποτα άλλο. Ο Ζιλμπέρτο ναι μεν κάνει «γκελ» στο μεγαλύτερο-αν όχι όλο-κομμάτι του κόσμου της ομάδας, ωστόσο τα αποτελέσματα και μόνο αυτά θα κρίνουν το κατά πόσο ή όχι, πέτυχε ο Βραζιλιάνος στους «πράσινους».

Δεδομένα, η παρουσία του Ζιλμπέρτο ανεβάζει το status του Παναθηναϊκού στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Του δίνει άλλο κύρος. Το να σε εκπροσωπεί ένας ποδοσφαιράθρωπος σαν τον Βραζιλιάνο, δεν είναι λίγο πράγμα. Αλλά, άλλο οι δημόσιες σχέσεις (χρειάζονται και αυτές) και άλλο η εκπόνηση ενός πλάνου, με στόχο την επαναφορά του πολύπαθου τα τελευταία χρόνια Παναθηναϊκού, στο επίπεδο που βρισκόταν παλιότερα.

Ο Ζιλμπέρτο μπορεί να έχει τις γνωριμίες, μπορεί να χαίρει της εκτίμησης των ευρωπαίων-και όχι μόνο-δυνάμει συναδέλφων του, ωστόσο η θέση του τεχνικού διευθυντή, στόχο έχει την αγωνιστική δυναμική, η οποία έρχεται μόνο από συνεχόμενες «καλές δουλειές».

Τουτέστιν, ο Ζιλμπέρτο θα πρέπει να ψάξει, βρει, διαπραγματευτεί, με μάνατζερς παικτών που θα επιλεχθούν να έρθουν στο «τριφύλλι», με ένα συγκεκριμένο μπάτζετ. Η στελέχωση, αρχικώς και η συνολική απόδοση παικτών/ομάδας, μέσα στο γήπεδο, θα είναι το κριτήριο για όλους και φυσικά για τον ίδιο τον Σίλβα.

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια (και παλιότερα) έχει «καεί» από επιλογές ανθρώπων, που θεωρητικά είχαν το «βάρος» να σηκώσουν στις πλάτες τους, τις απαιτήσεις, που έχει  μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Και ο Ζιλμπέρτο, δεν αποτελεί εξαίρεση, είναι και αυτός ένα στοίχημα, αλλά από αυτά, που αξίζει να πάρει κανείς.

ΥΓ.1: Η αρμονία των εμπλεκομένων-στην προκειμένη, Στραματσόνι-Ζιλμπέρτο-Αλαφούζος-παίζει σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό πρέπει εξαρχής, να ξεκαθαριστούν ρόλοι/θέσεις/αρμοδιότητες.

ΥΓ.2: Το όνομα που «κουβαλά» ο Ζιλμπέρτο, είναι μεγάλο, του Παναθηναϊκού, είναι μεγαλύτερο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...