ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Ρε μάγκες, το θέλετε πραγματικά;

Αφού σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο και αφού βρέθηκε να χάνει στην αρχή του δευτέρου, το «τριφύλλι» συμβιβάστηκε στην ισοπαλία, σε ένα ματς που δίνει την εικόνα ότι ο Πανιώνιος ήταν αυτός που «γκέλαρε» και όχι ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Ρε μάγκες, το θέλετε πραγματικά;

Το πολύ όμορφο γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, γλύτωσε το «τριφύλλι» από το χειρότερο δυνατό σενάριο, το να αρχίσει δηλαδή το μίνι πρωτάθλημα με ήττα.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τον πρώτο του βαθμό στο σακούλι των playoff και μάλιστα σε μια έδρα που σίγουρα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα δυσκολευτούν εξίσου, ωστόσο η συνολική εικόνα της ομάδας μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν.

Αναμφίβολα, ο Πανιώνιος δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Δεν τερμάτισε τυχαία στην πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου, και όχι άδικα, θεωρείται ποιοτικός αντίπαλος ειδικά στην έδρα του. Την ίδια ώρα όμως, το «τριφύλλι» δεν έβγαλε την ενέργεια που χρειαζόταν το ματς, δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικό και μάλλον βολεύτηκε στο τέλος με την ισοπαλία.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 828 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θα πει κανείς, ότι όταν είναι να δώσεις έξι ματς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχεις και λίγο το μυαλό σου στο να συντηρήσεις δυνάμεις, αλλά τι ακριβώς έχει εξασφαλίσει η ομάδα ώστε να «την παίρνει» να κάνει συντήρηση δυνάμεων; Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η ΑΕΚ προηγείται στο δεύτερο ημίχρονο του ΠΑΟΚ, μέσα στην Τούμπα…

Είναι σχεδόν εξοργιστικό, ενώ βρίσκεις τον τρόπο να ισοφαρίσεις γρήγορα το ματς, να μένει μισή ώρα παιχνιδιού μέχρι το φινάλε και να βλέπεις την ομάδα τόσο συμβιβασμένη, τόσο ικανοποιημένη με την ισοπαλία.

Ακριβώς την ώρα που η ομάδα έπρεπε να πετάει φωτιές και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε προβάδισμα στο ματς και στο μίνι πρωτάθλημα συνολικά, να βλέπεις ποδοσφαιριστές να περπατούν και γενικώς να μην έχουν καμία διάθεση για το…παραπάνω.

Ο θυμός ενισχύεται αν σκεφτεί κανείς τον χρόνο που είχαν κόουτς και ποδοσφαιριστές για να προετοιμαστούν για αυτά τα ματς. Είναι θέμα νοοτροπίας; Είναι θέμα ικανότητας; Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει πολλά αν δεν θέλει για πρώτη φορά στις παρουσίες του στα playoff να μείνει μακριά από την πρωτιά. Τίποτα δεν χάθηκε σήμερα, αλλά με αυτή τη νοοτροπία, πρόκειται να χαθεί…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...