ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 1-1

Ούτε τώρα…

Ο Παναθηναϊκός παρότι έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 20΄ (αποβολή Τζιόλη) και άνοιξε πρώτος το σκορ, δεν κατάφερε ούτε απόψε να κερδίσει ένα ντέρμπι, αφού την γκολάρα του Μπεργκ (46΄), διαδέχτηκε άλλο ένα όμορφο τέρμα από τον Χαρίση (49΄). Αρνήθηκε πέναλτι ο Κύζας στο 15΄, σε καθαρό χέρι του Κίτσιου. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο τέλος.

Ούτε τώρα...

Το ματς

Με τον Κουτρουμπή και τον Αμπεντ στα χαφ, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, σε ένα 4-4-2, με τον Βιγιαφάνιες, να βρίσκεται πίσω από τους Λέτο-Μπεργκ, ενώ ο ΠΑΟΚ, άρχισε με επιθετικό δίδυμο τους Αθανασιάδη και Μακ, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.

Ο ΠΑΟΚ τον έλεγχο

Στα πρώτα δευτερόλεπτα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά, τη πρώτη πάσα των «πράσινων», ένα δείγμα της τακτικής προσέγγισης του Ίβιτς στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί, όταν είχε την μπάλα στα πόδια να παίξει από πλάγια με Μακ και Ροντρίγκες.

Στο πρώτο πεντάλεπτο, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, με παιχνίδι από τα πλάγια, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα και τον Μπεργκ, να εκφράζει συχνά-πυκνά τα παράπονά του προς τον Αμπεντ και τον τρόπο, με τον οποίο ο αλγερινός προσπαθούσε να μοιράσει παιχνίδι.

Έκρυψαν την μπάλα, τρομερή επέμβαση Γλύκου

Στο 8΄ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν Βιγιαφάνιες και Λέτο «έκρυψαν» την μπάλα, με τον τελευταίο να δίνει πάσα πα΄ρε-βάλε στον Μπεργκ, εκείνος πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γλύκος με τα πόδια είπε «όχι».

1462512

Ο Βιγιαφάνιες ανέβηκε πολύ, μετά από αυτή τη φάση και αμέσως μετά, ξανά έκανε μια μαγική ενέργεια, αλλά ο Μπεργκ και πάλι, δεν μπόρεσε ολοκληρώσει τη φάση, αφού «κλείστηκε» καλά από τους Μαλεζά και Τζαβέλλα, οι οποίοι έβαλαν τα κορμιά τους εξαιρετικά και αποσόβησαν άλλη μια επικίνδυνη φάση για το «τριφύλλι», μέσα σε δύο λεπτά.

Στο 15’ ο Μπεργκ, μετά από μπαλιά από πίσω, πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Κίτσιου, ωστόσο ο Κύζας είπε «παίζετε», σε μια φάση που οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Έγκλημα Τζιόλη και απ’ ευθείας κόκκινη

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης στο 19΄ χωρίς κανένα λόγο και αιτία, επιχείρησε ένα εγκληματικό τάκλιν στον Κάρλος Ζέκα, πέφτοντας με τις τάπες πάνω στο αριστερό «καλάμι» του αρχηγού του Παναθηναϊκού, με τον Κύζα να τον αποβάλλει ορθώς, απ’ ευθείας με το γήπεδο να κοχλάζει!

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - PAOK

Την ίδια στιγμή, που ο Τζαβέλλας είχε ανοίξει… βεντέτα με τους Μπεργκ και Λέτο (ειδικά), προσπαθώντας να βάλει… μπαρούτι στον αγώνα, με τη συμπεριφορά του για μια ακόμη φορά.

Με την ένταση να έχει ανέβει στα ύψη… το ματς συνεχιζόταν και στο 25΄, δεν υπήρχε ακόμα σκορ, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός, που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες και το ρυθμό του αγώνα, παρά το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ.

Καλή φάση με Λέτο!

Ο Λέτο στο 30΄δέχτηκε την μπάλα από μια προβολή του Κουτρουμπή, με τον Τζαβέλλα κολλημένο πάνω του, γύρισε 180ο μοίρες, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά, πάνω από την εστία του Γλύκου, σε μια φάση, που έμοιαζε με αυτή, που ο Αργεντινός σκόραρε εναντίον του Πανιώνιου.

ËÅÔÏ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - PAOK

Ο Παναθηναϊκός παρασυρμένος από την ένταση, δεν είχε καταφέρει να μετουσιώσει σε… πλεονέκτημα την αριθμητική υπεροχή (35΄), είχε τον έλεγχο, κρατούσε πίσω τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν απειλούσε, ωστόσο ούτε η ομάδα του Στραματσόνι, παρότι είχε τον έλεγχο, δεν έβρισκε εύκολα τον τρόπο να βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Γλύκο.

Τα νεύρα και ο υπερβολικός… ενθουσιασμός, λειτουργούσε ανασταλτικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δίχως ηρεμία, έδινε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να παίρνει ανάσες και να μην απειλείται, οδηγώντας το ματς εκεί που ήθελε, παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο και όχι καλά.

ËÅÔÏ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - PAOK

Η βεντέτα του Λέτο με τον Τζαβέλλα, έπρεπε να σταματήσει, διότι μόνο νεύρα προκαλούσε στον Αργεντινό, ο οποίος είχε κέφια, είχε όρεξη και διάθεση αλλά δεν έβρισκε το καθαρό μυαλό που όφειλε να έχει.

Παραλίγο αυτογκόλ

Ο Ροντρίγκες σούταρε δυνατά στο 42΄, έξω και μακριά από την περιοχή του Στιλ, ωστόσο βρήκε στο σώμα του Μπεργκ, πήρε περίεργη τροχιά και έφυγε κόρνερ, περνώντας λίγο έξω από την εστία του Στιλ, σε μια φάση που αν ήταν τυχερός ο ΠΑΟΚ, θα είχε ανοίξει το σκορ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον Παναθηναϊκό να έχει μπροστά του ένα 4λεπτο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του ΠΑΟΚ και να πάρει ένα «τρίποντο», πολύ σημαντικό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η  βαθμολογία των play off.

Γκολάρα ο Μπεργκ!

Δεν  πέρασε παραπάνω από μισό λεπτό, στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Μπεργκ, με μια γκολάρα άνοιξε το σκορ. Ο Λέτο πήρε την πάσα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γλύκου, έβγαλε μια εκπληκτική πάσα στον Σουηδό, εκείνος, έκανε το κοντρόλ, «έστρωσε» την μπάλα μπροστά του και με δυνατό σουτ με το αριστερό, την έστειλε στα δίχτυα, αφού πρώτα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Γλύκου, με τη Λεωφόρο να παίρνει φωτιά!

1462672

Στα ίσα ο ΠΑΟΚ!

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Μπεργκ και ο ΠΑΟΚ απάντησε αμέσως, στην πρώτη του καλή στιγμή στο ματς, επί της ουσίας, με τον Ροντρίγκες, να «αδειάζει» τον Μέστο, να δίνει στη συνέχεια στον Χαρίση, ο οποίος αμαρκάριστος έξω από την περιοχή του Στιλ, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, με την μπάλα πρώτα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Άγγλου κίπερ και εν συνεχεία, «αναπαύτηκε» στα δίχτυα για το 1-1.

Χορευτικά Λέτο

Ο Λέτο στο 52΄αφού πέρασε τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, δέχτηκε το φάουλ (Τζαβέλλας), σε πολύ καλό σημείο, λίγο πιο έξω από το ημικύκλιο και αριστερά, ο Μπεργκ ανέλαβε να εκτελέσει με την μπάλα να βρίσκει στο τείχος και να καταλήγει κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

ÆÅÊÁ ÓÊÏÍÄÑÁÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - PAOK

Στην κόντρα ο ΠΑΟΚ

Ροντρίγκες και Αθανασιάδης βγήκαν μπροστά στην αντεπίθεση στο 55’, ωστόσο η πάσα του Βραζιλιάνου ήταν κάκιστη, με τον ΠΑΟΚ να σπαταλά, μια πολύ καλή ευκαιρία. Ήταν φανερό, πως ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην κόντρα, αφού υπολειπόταν ενός παίκτη, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην «πράσινη» άμυνα.

Το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο, τα δύο γκολ άλλαξαν την εικόνα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να αδικεί τον εαυτό του, ωστόσο δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την υπεραριθμία του.

Πάλευε μόνος του ο Λέτο

Ο «Σέμπα» πάλευε μόνος του ορισμένες φορές, έκανε τα… μαγικά του, δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους πέριξ της περιοχής του Γλύκου, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να κάνει καλές ευκαιρίες σε αυτό το πρώτο τέταρτο του Β΄ μέρους.

Στα μέτρα του ΠΑΟΚ το ματς…

Ο ρυθμός του αγώνα, βόλευε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος το ήλεγχε, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε μπερδεμένος, δεν έφτιαχνε φάσεις και όσο κουραζόταν ο Λέτο, τόσο δυσκολότερο γινόταν το έργο των «πράσινων», με τον Στραματσόνι να έχει περάσει στο ματς τον Μπουμάλ, ωστόσο ούτε εκείνος, είχε καταφέρει να δημιουργήσει κινδύνους.

Ο ΠΑΟΚ με διπλή ζώνη άμυνας από το 70΄και μετά, δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει, οι «πράσινοι» ήταν φλύαροι, αλλά όχι ουσιαστικοί, αφού ναι μεν κρατούσαν μπάλα, ωστόσο δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Γλύκου.

Δοκάρι με τον  Μπεργκ!

Στο 76΄ο Μάρκους Μπεργκ με μια όμορφη περιστροφή, έπιασε έναν κεραυνό μέσα από την περιοχή του Γλύκου, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα, στην κορυφαία φάση (πλην του γκολ) των «πράσινων» στο δεύτερο ημίχρονο.

1462705

Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά όπως και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, μέχρι το 84΄, η ομάδα του Στραματσόνι δεν απειλούσε ουσιαστικά, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε.

Με τον τρόπο με τον οποίο παιζόταν το ματς, ήταν περισσότερο από βέβαιο, πως δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε κάποιο γκολ, αφού πέραν της φρεσκάδας, δε διέθετε ούτε καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει σχετικά εύκολα την ισοπαλία.

Ο κόσμος δικαιολογημένα γκρίνιαξε προς το τέλος, αφού έβλεπε την ομάδα του να μένει χωρίς νίκη σε ένα ακόμα ντέρμπι, στο οποίο είχε παίκτη παραπάνω για 70΄λεπτά, αλλά σπατάλησε την ενέργειά του στα νεύρα… και όχι στο ποδόσφαιρο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μέσα στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Κουτρουμπής (78΄Καλτσάς), Αμπεντ (60΄Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λουντ, Καλτσάς, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος, Λαγός, Εβαντζελίστα.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβελλας, Μαλεζας Κιτσιου, Ροντρίγκες (78΄Μυστακίδης), Τσίμιροτ, Τζιολης Χαρίσης, Μακ (60΄Ζάϊρο, 68΄Σκόνδρας), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Βελλίδης, Σκόνδρας, Ζάϊρο, Μυστακίδης, Πέλκας, Αντώνης, Χατζηισαϊας.

Διαιτητής: Κύζας Γεώργιος, βοηθοί: Αλεξέας Ηλίας, Τουμπακάρης Ιωάννης, 4ος : Κιοτζένης Ευάγγελος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ