ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Λεωφόρος: Γιατί «έρανος» και όχι συμμετοχή;

Στην Ελλάδα της υπερβολής και της μιζέριας μια κίνηση σαν κι αυτή του Παναθηναϊκού για λαϊκή συμμετοχή για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, «βαφτίζεται» ως «έρανος». Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Λεωφόρος: Γιατί «έρανος» και όχι συμμετοχή;

Κλείστε τα μάτια σας και «ταξιδέψτε» για λίγο στο εξωτερικό. Πείτε ότι είστε φίλαθλος στην Αγγλία και η ομάδα που υποστηρίζετε αρχίζει καμπάνια για να μαζευτούν χρήματα για την ανακατασκευή του ιστορικού, μα απαρχαιωμένου γηπέδου της. Τα οικονομικά της, λόγω αμαρτιών του παρελθόντος, δεν είναι στα καλύτερα και ένας εκ των βασικών μετόχων είναι ο κόσμος, μέσω της συμμετοχής του σε μια αντίστοιχη  «Συμμαχία».

Για πείτε; Δεν θα λέγατε «τι ωραία και διαφορετικά είναι τα πράγματα εδώ» και «Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της» και «πόσο διαφορετικά βλέπουν το ποδόσφαιρο στην Αγγλία»; Πιθανότατα, ναι…

Αντιθέτως, εδώ, και στην προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός για ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαϊδης», με τον Γιάννη Αλαφούζο να βάζει τα περισσότερα χρήματα από την τσέπη του και να αναζητά τα υπόλοιπα από τον κόσμο, όλο αυτό «βαφτίζεται», από κάποιους, ως… «έρανος», «ζητιανιά» κλπ, κλπ.  Γκρίνια, απαξίωση, και λογική του παραλόγου! Να με συμπαθάτε, μα όσο κι αν διαφωνώ με αρκετές από τις κινήσεις του προέδρου της ΠΑΕ, η παραπάνω αντιμετώπιση από μερίδα του κόσμου, «φίλων» και «εχθρών» του Παναθηναϊκού, με βρίσκει αντίθετο…

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.969 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κανένας «έρανος» και καμία «ζητιανιά» δεν είναι να βγαίνεις και να λες το εξής ξεκάθαρο: «Κύριοι, εγώ βάζω τόσα και τα οικονομικά της ΠΑΕ, λόγω της γνωστής πολιτικής εξυγίανσης που κάνουμε τα τελευταία χρόνια, αντέχουν μέχρι εκεί. Όποιος επιθυμεί και έχει την άνεση, ας βοηθήσει». Για την ακρίβεια, το βρίσκω απολύτως «υγιές» και σε ένα αθλητικό μοντέλο, που, προσωπικά, μου αρέσει. Κανένας, άλλωστε, δεν έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό στον φίλο του συλλόγου.

Αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε την οικονομική δυνατότητα να έφτιαχνε μόνη της τη Λεωφόρο, δεν θα τα συζητούσαμε όλα αυτά. Αλλά επειδή κανένα… ευρώ δεν περισσεύει, γιατί, δηλαδή, πρέπει σώνει και ντε να είναι κακό να κάνεις καμπάνια ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου; ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι απαιτώντας, αλλά ζητώντας απ’ αυτόν που και θέλει και μπορεί…

Τα όσα γράφονται ή λέγονται για «ζητιανιές» κλπ είναι είτε εκ του πονηρού, είτε λόγω… αμέλειας. Να μην αμελούμε ότι ο πρώτος στόχος της ΠΑΕ είναι να «καθαρίσει» εντελώς στο οικονομικό κομμάτι, προχωρώντας, φυσικά, παράλληλα και σε άλλες κινήσεις, όπως αυτή της αναμόρφωσης της Λεωφόρου.

Η καμπάνια άρχισε επισήμως χθες και ένα αρκετά σοβαρό ποσό έχει μαζευτεί. Σχεδόν τα μισά χρήματα θα μπουν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Έχουμε γράψει ξανά ότι το θέμα της Λεωφόρου είναι το σημαντικότερο απ όλα για τον Παναθηναϊκό. Σημαντικότερο από μεταγραφές και… πρωτιές στα πλέι οφ.  Αλλωστε, αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει, μετά από διοικήσεις και παίκτες. Η Λεωφόρος δεν είναι κανενός Αλαφούζου, καμιάς ΠΑΕ. Είναι του Παναθηναϊκού και του κόσμου του.  Όποιος μπορεί να βοηθήσει το κάνει. Όποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, όχι. Τόσο απλό. Τα υπόλοιπα, με τα πρώτα έργα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...